fredag 8 december 2017

Geert Wilders gratulerar Vlaams Belang
I år fyller Vlaams Belang 40 år. Det har varit en resa med både uppgångar och nedgångar, men partiet finns kvar och kämpar vidare för självständighet och mot den pågående massinvandringen till Flandern.

Jag visar Geert Wilders hälsning nedan främst för att jag själv alltid blir glad av att se de nära banden mellan de patriotiska partierna i gruppen Nationernas och friheternas Europa. Ännu en gång vill jag också uttrycka min frustration över att vårt eget SD i Europaparlamentet i stället valde samarbete med partier som brittiska UKIP och italienska Femstjärnerörelsen, när de har oändligt mycket mer gemensamt med PVV, Vlaams Belang, Front National, FPÖ och övriga i ENF.


Den intresserade kan också titta på Vlaams Belangs eget klipp om de 40 årens höjdpunkter. I inledningen ser vi partiets grundare Karel Dillen uppmana medlemmarna att de i valet mellan att vara knähund och pitbull ska vara pitbull:2 kommentarer:

 1. "Ännu en gång vill jag också uttrycka min frustration över att vårt eget SD i Europaparlamentet i stället valde samarbete med partier som brittiska UKIP och italienska Femstjärnerörelsen, när de har oändligt mycket mer gemensamt med PVV, Vlaams Belang, Front National, FPÖ och övriga i ENF."

  Fast har de verkligen det? SD är ekonomiskt liberala med stort inflytande från svenskt närningsliv, anti-ryska och numera 'neutrala' till Nato. Med mera. Det SD som personer som Mattias Karlsson och Paula Bieler representerar varken kan eller vill jämföras med de partier du nämner ovan. Och medlemmarna (som tycks, om jag tolkar det rätt, ofta tills nyligen varit moderater eller kanske kristdemokrater), verkar helt nöjda med detta.

  För min del skulle jag inte bli ett dugg förvånad om SD släpps in denna gång i ECR-gruppen precis som de ville redan 2014, och det kanske är ett tecken på att det behövs ett nytt parti här i Sverige, eller vad säger du?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har absolut en poäng, men jag uttrycker främst min egen preferens. Jag tycker att det är fegt att närma sig partier som med viss rätt kan kallas "populistiska", och troligen försvinner rätt snabbt, i stället för de mer ideologiskt drivna.

   Och ja, jag skulle gärna se att SD fick konkurrens på den invandringskritiska sidan - något som skulle vara välgörande för debatten i Sverige.

   Radera