onsdag 10 januari 2018

Nytt pris till Fatemeh Khavari
Av vänstersidan ETC utnämns afghanaktivisten Fatemeh Khavari nu till "Årets gräsrot". Motiveringen lyder inledningsvis:

"För att hon med ett oförtrutet engagemang har fört solidaritetens, medmänsklighetens och empatins talan i ett Sverige som alltmer kommit att präglas av politiska högergirar och kortsiktigt röstfiske."

Återigen måste jag alltså påpeka att Fatemeh inte driver någon kampanj för "solidaritet" eller "medmänsklighet" i största allmänhet, utan för det mycket specifika målet att männen ur hennes egen etnicitet ska kunna slå sig ned i Sverige utan asylskäl. Man får lov att kampanja även för de minst behjärtansvärda ändamål, men att kalla det "empati" är något missvisande. I detta sammanhang betyder "högergirar" troligen den rödgröna regeringens åtstramningar på migrationsområdet, men de handlade knappast om någon ideologisk omvärdering, utan om en akut ohållbar situation.

Fatemeh, som aldrig är rädd för att överdriva, var snabbt ute för att uppmärksamma begivenheten:Motiveringen fortsätter med många känslor och nyckelord:

"Genom att länka samman människors engagemang har Fatemeh Khavari tänt gnistor av hopp i folks hjärtan. Hennes gärning gynnar på det sättet inte bara de ensamkommande ungdomarna, utan på längre sikt hela samhället."

Det är tveksamt huruvida hela samhället gynnas av just ett inflöde av afghanska män, men man kan också ifrågasätta om dessa kampanjer har haft någon påverkan alls. Lagstiftningen ser ut som den gör, och myndigheterna ska följa den. Visserligen lyckades Miljöpartiet skapa ett mycket märkligt undantag, som lät ytterligare några tusen ur gruppen stanna i Sverige, men det skulle partiet ha velat även utan en enda sittdemonstration.

Fatemeh kan själv berätta att hon är mycket glad och stolt:

"Priset visar att det svenska folket är med oss. Det visar att de saker vi gör har kommit fram, att vi gör skillnad och att opinionen för de ensamkommande växer."

Nej, att 56 procent av en mindre vänsterpublikations läsare har valt ditt namn bland fyra andra nominerade visar sannerligen inte att "svenska folket" står på din sida. Lika lite visar det på något sätt att opinionen för den afghanska mansströmmen skulle växa.

Avslutningsvis vill jag ännu en gång påpeka att Fatemeh Khavari inte är ensamkommande, utan kom, i likhet med det fåtal andra kvinnor som gärna visas upp på fotografier från sittmanifestionen, som anhöriginvandrare efter att en ankarbroder hade fått uppehållstillstånd. Fatemeh är född och uppvuxen i Iran, där hela familjen bodde.
Den som tror att detta pris betyder att Fatemeh är landets populäraste person, kan ju titta på några av ETC:s tidigare nomineringar, som Showan Shattak, Expo:s Tillsammansskapet, #jagärhär, Gatujuristerna och "Inte rasist, men". Det första priset gick till "Linje 17 mot rasism" för att de "med ett brinnande engagemang ha gjort kampen mot rasism till en verklig folkrörelse".

Samtidigt får vi förresten en hälsning från mediernas tidigare favorit, som nu är på semester i landet han flydde från:
10 kommentarer:

 1. Svar
  1. Som det mesta i dagens samhälle! Blodsven

   Radera
 2. Tycker inte det är så relevant med kritik mot de individer som söker asyl i Sverige för att de inte vill bo i ett land som Iran. Att de föredrar att bo i Sverige framför Iran är fullt förståeligt. Detta alldeles oavsett om råder krig där eller inte. Mullornas Iran är ett skitsamhälle.

  Det asylmottagningssystem vi har i Sverige är dock dåligt utformat om man betraktar saken ur ett systemperspektiv. Extremt många människor skulle vilja ha ett uppehållstillstånd i Sverige hellre än att leva kvar i sitt hemland. Jag gissar att de flesta människor som lever i krisens Venezuela hellre skulle bo här Sverige om de fick det. För att inte tala om människorna i Kongo.

  Det enda vettiga förslag jag sett är att Sverige ska införa ett renodlat kvotflyktingsystem. Det skulle hjälpa de människor som har störst behov bättre än det system vi har idag. Det skulle också vara ett system som är svårare att manipulera och där Sverige på ett tydligt sätt kan kontrollera vilka kostnader vi har för vårt flyktingmottagande. Skenar kostnaderna sänker vi helt enkelt bara vår mottagningskvot för nästkommande år.


  Vad gäller bekämpning av fattigdom och elände är jag väldigt skeptisk till tanken på att de ska ske genom att människor migrerar från världens fattiga länder till världens rika länder. Det är inte det mest effektiva sättet att bekämpa fattigdom och elände på.

  Bistånd har många problem. Jag tror dock att något slags industribistånd för att stabilisera fattiga länders ekonomier är det bästa sättet att motverka fattigdom på. Jag tror också att det är i vårt egenintresse att verka för att fattigare länder och regioner får en mer stabil ekonomisk utveckling. Om mellanöstern vore en mer ekonomiskt stabil och av mindre politisk galenskap präglad region skulle migrationen därifrån och till väst minska betydligt. De oljerika gulfstaterna är ekonomiskt stabila men har ett galet politiskt styre. Därifrån ser vi dock inte några större migrationsströmmar.

  EU bör därför verka för något slags industribistånd till mellanöstern så att denna region kan stabiliseras ekonomiskt. Det skulle vara en bra sak för den regionen, människorna där och det skulle också vara till gagn för Europa. Det skulle minska migrationsströmmarna hit.

  Slutligen: Vi ska också ha vårt eget samhälle och hur det mår för ögonen när vi utformar vår migrationspolitik. Sanningen är att de svenska kändisar, advokater, politiker och kulturskribenter som kämpar för en generös migrationspolitik inte betalar priset för denna politik. De säger att vi inte ska ställa svaga grupper mot varandra. Men vad jag hör så fungerar psykiatrin allt sämre i Sverige. Skolorna har problem som aldrig förr. Överallt skriker offentliga inrättningar efter mer resurser för att kunna fullgöra sina uppdrag på ett adekvat sätt. Även om man säger att man inte får ställa svaga grupper mot varandra så görs det ändå. Bara för att man inte pratar om något betyder det inte att det sker ändå.

  Någon får inte träffa en psykiater för att det inte finns tillräckligt många att besöka på grund av bristande resurser. Många som skulle behövt mer vård skrivs ut för att dygnskostnaden att låta dem stanna är för stor. Då prioriteras de i störst nöd och den som inte riskerar döden skrivs ut trots ett stort kvarstående hjälpbehov. Många barn får inte studiero och möjlighet till en okej skolgång för att skolan har för lite resurser.

  De som drabbas i minst utsträckning är friska och hyfsat välbetalda människor. Jag tror också att många i denna grupp saknar insikt i hur dåligt många offentligfinansierade inrättningar fungerar i dagens Sverige. I deras värld är Sverige ett rikt land som har råd med en generös migrationspolitik. Men alla i Sverige är inte välmående medelklass. Och det är dessa människor som får betala priset för den generösa migrationspolitiken. Höj skatten säger då vänstern. Saken är ju dock den att skatter inte kan höjas hur mycket som helst utan att det skadar ett lands ekonomiska utveckling. Så det går inte att vara alla goda gåvors givare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi ska inte ha ett "kvotflyktingsystem" i Sverige. Ert parasiterande är över. Ni ska hem nu. Om Ert hem är Israel, Kongo eller Mars bryr mig inte. Men hem skall Ni.

   Radera
 3. I Sverige testar vi åldern istället för att ifrågasätta varför de åker fram och tillbaka därifrån de kom.

  SvaraRadera
 4. Eftersom migranter inte vill rätta sig efter vår västerlänska rättvisa och demokrati skall vi naturligtvis tillmötesgå deras önskan att instifta SHARIALAGAR. Det skall naturligtvisd gälla endast muslimer. D.v.s. Piskning. Avhuggning av hand. Och andra rättvisa SHARIA bestraffningar. Det vore väl rättvist?! ELLER?

  SvaraRadera
 5. Vad har Johan Ehrenborg, Dustin Hoffman, och Henry Ascher gemensamt? Samt lömska utseende, kroppshållning och bedrägliga beteende. Skådespeleri från A till Ö.

  SvaraRadera
 6. Ja, man kan fråga sig vad det är för sorts "högergirar" ETC svamlar om. Den "åtstramade" migrationspolitiken är en ovanligt kraftlös och slapp åtstramning.
  Karl-Olof Arnstberg och Gunnar Sandelin skrev för en vecka sedan om migrationsstatistiken för 2017.
  2017 beviljade Sverige totalt 135.459 uppehållstillstånd
  Övriga Norden tillsammans tar bara emot en fjärdedel asylsökande jämfört med vad Sverige gör.

  Jämför 135.459 med katastrofåret 2015 med dess 150.000 beviljade asylansökningar så är minskningen marginell och kan mycket väl bero på att färre migranter har sökt sig hit och i praktiken har ingen åtstramning alls skett. Den av vänsterzombierna & asylfanatikerna omtalade "muren" mot omvärlden har så stora hål att den påminner om en romersk viadukt med sina stora öppna valvbågar som det bara är att promenera rakt igenom.

  Stapeldiagrammet i Arnstberg och Sandelins artikel ser skrämmande ut och visar så tydligt hur extremt Sverige är och hur fort folkmordet på pursvenskarna går:

  https://morklaggning.wordpress.com/2018/01/02/migrationsstatistiken-2017-chockerande-siffror/

  SvaraRadera
 7. Det har gått inflation i alla dessa priser som delas ut till de egna sektmedlemmarna inom extremvänstern och den politiskt korrekta eliten.
  Jag kan förstå att ETC inte delar ut något pris till Mats Dagerlind, Karl-Olof Arnstberg, Julia Caesar och liknande svenska dissidenter men varför väljer ETC:s läsare de mest suspekta extremisterna? Det ger ju varken ETC eller dess läsare någon status som seriösa, omdömesfulla eller ens vettiga i huvudet. Men så långt förmår de inte tänka pga sin bristande logiska tankeförmåga.

  Malena Ernman och Alexandra Pascalidou har fått många priser från en massa sossestyrda och socialliberala organisationer och tidningar, det politiska etablissemanget mao. Trots att de inte är extrema på samma sätt som ETC skulle de aldrig komma på tanken att dela ut något pris till t.ex. Karl-Olof Arnstberg som skrivit många faktaspäckade böcker om både invandring och romer. Tino Sandaji, Per Gudmundsson och Janne Josefsson är lika omöjligt för dem att dela ut något pris till trots att de inte direkt kan klassas som "högerextrema" men är lite obekväma för fanatiska asylvurmare på vänstersidan.
  De ger inte minsta intryck av objektivitet och därför degraderas deras priser till samma seriösa nivå som Sovjetunionens statliga pris "Stalinpriset".
  Att så tydligt skylta med sin ideologiska sekterism är som att skjuta sig själv i foten om de har minsta intresse av att få den stora allmänhetens respekt.

  SvaraRadera
 8. Ogräspriset hade varit mer träffande...

  SvaraRadera