torsdag 20 september 2018

Dagens citat: Annika Hirvonen Falk (MP)


"Att valet av Leila får så stor uppmärksamhet har nog också delvis sin förklaring i att hon är den första. Den första kvinna med somalisk bakgrund som tar plats i Sveriges riksdag."
Feministiskt Perspektiv

En annan miljöpartistisk riksdagsledamot funderar kring varför människor överhuvudtaget ifrågasätter lämpligheten i att en somalisk kandidat till Sveriges riksdag på somaliska uppmanar somalier att rösta på henne för att hon är somalier.

Det är som vanligt lite fascinerande att fina feminister så lättvindigt och entusiastiskt välkomnar islam. De vill krossa patriarkatet, kvotera till börsbolags styrelser, sudda ut skillnader mellan könen och bekymra sig om hur män sitter på tunnelbanan, samtidigt som de inte ser några som helst problem i en ideologi där kvinnor i olika grad ska täcka sig, där deras vittnesmål är värda hälften av en mans och där offer för våldtäkter stigmatiseras.

Eftersom Leila Ali Elmi inte har tagit upp några politiska frågor i sin personvalskampanj vet vi inte vad hon har för åsikter, men de borde rimligen skilja sig en hel del från Hirvonen Falks. Den sistnämnda vill inte bara försvara sin nya kollegas väg in i riksdagen, utan drömmer dessutom om att fler ska följa så att fenomenet till slut är alldeles normalt. För säkerhets skull upprepas denna dröm:

"Leila är den första, men kommer inte att bli den sista. Vi är alldeles för många som kommer att hjälpa till att hålla upp de dörrar som Leila nu öppnar."

Lika entusiastisk var ett tidigare språkrör för Grön Ungdom:
Jag frågade Magda vad detta "något gott" var, utan att få svar. Kan någon i Miljöpartiet verkligen känna att man inte fått tillräckligt med uppmärksamhet för sina muslimska företrädare?
2 kommentarer:

  1. Min gissning är att denna somaliska kvinna kommer att malas ner i det tråkiga partiarbetet. Eftersom 75 % av miljöpartisterna i riksdagen är kvinnor kan hon ju inte komma och klaga på patriarkala strukturer. Orkar hon fyra år? 63 000 i månaden får henne nog att hålla ut.

    SvaraRadera
  2. Det kommer fler.
    https://petterssonsblogg.se/2018/09/20/klansamhallet-haller-pa-att-ta-over/

    SvaraRadera