onsdag 19 september 2018

Nya Tider huvudsponsor för alternativ bokmässa


Bokmässan 2016, och det nummer av
Nya Tider som där delades ut.


Få lär ha missat att det var en hel del turer kring Nya Tiders (egentligen förlaget AlternaMedias) medverkan på Bokmässan i Göteborg, inte minst 2016. Ett drev startades då av kulturvänstern mot just denna enda monter, varpå mässan först drog tillbaka inbjudan, för att sedan plocka fram den igen när man insåg vilken ekonomisk skada ett kontraktsbrott skulle innebära. 2018 har denna bokmässa landat i att Nya Tider medförde alltför stor uppmärksamhet, vilket blir ett skäl att denna gång neka tillträde.

Det beslutet är ju knappast någonting som sänker vare sig tidningen eller förlaget, och detta år är Nya Tider huvudsponsor för en alternativ mässa den 29 och 30 september. Bland arrangörerna återfinns också Per Björklund, Nina Drakfors och Jan Sjunnesson, och medverkar gör bland andra Katerina Janouch, Karl-Olov Arnstberg, Dan Park, Mona Walter och Aron Flam.

På Nya Tiders hemsida kan vi läsa:

"Under mässan kommer panelsamtal och fördrag att anordnas om aktuella samhällsfrågor. Varje monter kommer dessutom att ha ett eget program med författare, opinionsbildare, skribenter och andra av Sveriges ledande fritänkare. Bloggare, radiopratare med flera kommer att ha egna prathörnor där man kan sitta ned för ett samtal."

Till Samtiden säger Nina Drakfors:
– Vi erbjuder besökarna intressanta och trovärdiga föreläsare samt tankefrihet. I den smala åsiktskorridoren där viktiga debattörer utesluts genom att kallas för nedsättande ord, vill vi skapa ett mötesrum för allmänheten att träffa människor som är verksamma inom alternativ media på olika sätt.

Biljetter kan köpas här.
1 kommentar:

  1. Jättebra ide, tråkigt för mig att den är i Göteborg annars hade jag köpt biljett direkt.

    SvaraRadera