söndag 9 september 2018

Valårets Jimmie Åkesson

Många har tyckt att Jimmie Åkesson i bland inte varit så offensiv som han, med partiets storlek och ställning i ryggen, hade kunnat vara. Jag har långtifrån sett alla årets debatter, men i de avsnitt jag har tagit del av tyckte jag mig se en partiledare med ett större självförtroende än någonsin.

I nedanstående film har jag klippt ihop några av de replikskiften där Åkesson bemöter andra partiledare, med fokus på gårdagens extrainsatta debatt med Annie Lööf. Om vi irriteras av eviga mantran om "humanism" som möter "främlingsfientlighet", lär Jimmie Åkesson sedan länge ha tröttnat på dem. Med det stöd partiet i dag har finns det ingen anledning för dess partiledare att acceptera de floskler och nidbilder som ständigt används mot honom. Han gör helt rätt i att avfärda sådana attacker som det trams de är, och gå till motattack.


Detta självförtroende vill vi också se vid kommande regeringsbildning.
5 kommentarer:

 1. Tobbe,
  Jimmie Åkesson var faktiskt väldigt bra i dessa clips. Man ser i blicken att han inte längre är rädd för deras knivhugg i ryggen utan bemöter dem upprätt, rak i ryggen, med ett litet leende eftersom de alla egentligen är ganska små, som några slags byfånar, som ingenting har begripit. Förutom då Ebba Busch Thor som varit lite hederligare än de andra, men ändå inte vågar ta ut steget.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att Jimmie Åkesson när Annie Lööf drar sitt förljugna snack om humanism och medmänsklighet ska lyfta fram hennes ideologiska förebild Ayn Rand. Annie Lööf liksom Fredrick Federley, andre vice partiordförande för C, svärmade båda när de var ungdomsförbundare för Ayn Rand.

  Ayn Rand är psykopatliberalismens allra starkast lysande stjärna. Rand var emot all typ av statligt finansierad välfärd och runt henne växte det fram en kult. Denna kult och dess uttryckssätt påminner en del om den amerikanska religionen Scientologi. Man kan liksom ana att samma typ av människa som faller för den ena kulten lätt kan falla för den andra. Randianer hyllade och hyllar en otyglad egoismen och avskyr altruism.

  Kultledaren Ayn Rand framstår i alla de sammanhang jag sett henne som en synnerligen osympatisk människa. En första rangens skitstövel om jag ska vara ärlig. Denne person var en av Annie Lööf stora politiska förebilder under en formativ del av hennes ungdom och tidiga vuxenblivande. Lööf lyfte gärna fram hur inspirerad hon blivit av Rands blodfattiga romaner och "filosofi". Så detta är då vad Lööf bottnar i när man lodar hennes djup. Hon drömmer om ett grymt och socialdarwinistiskt marknadssamhälle.

  Denna sin verkliga ideologi har Annie Lööf sedan försökt städa undan som partiledare för C. Men man anar den alltid under den mycket tunna fernissa av humanism som hon av röstmaximerande skäl lagt sig till med.

  I grunden är Lööf ingenting annat än en psykopatliberal av välkänt snitt. Hennes retoriska utsvävningar om humanism och människokärlek är genomfalskt skitprat.

  Det var därför som många då Annie Lööf var ny i rollen som partiledare påpekade att hon framstod som inautentisk. För mig framstår hon som sådan fortfarande. Och jag tror att andra också tydligt kan se det. Det är bara det att vi nu blivit vana vid hur hon är och uttrycker sig. Vi har trubbats av och vårt omdöme grumlas något av det.

  Men att hon är tillgjord råder det ingen tvekan om. Annie Lööf framstår för mig enbart som utstuderad och teatral i alla sina utspel. Det är inte frågan om några äkta känslor som kommer till uttryck när Lööf slår näven i bordet och skäller på Åkesson. Istället är det frågan om en lätt igenkänd opportunism. Detta bör Jimmie Åkesson lyfta fram och påpeka då han får tillfälle att debattera med denna "godhetsdrottning".

  Lite om Ayn Rand som förebild i Magasinet Neo:

  http://magasinetneo.se/artiklar/vi-ar-nog-de-mest-liberala/


  En artikel om Ayn Rand:

  https://www.thoughtco.com/ayn-rand-sociopath-who-admired-serial-killer-3975225

  En liten video där man får en bild av Ayn Rand:

  https://www.youtube.com/watch?v=qL3ukTMo-0o

  SvaraRadera
  Svar
  1. En intressant aspekt. Tack för den!

   Radera
  2. Ayn Rand var världens ledande anti-Marxist, alltså anti-globalist (ordet globalist är en synonym till socialist, du vet de som vill göra världsrevolution och sjunger Internationalen). Hur hon var som person är totalt jävla irrelevant. Hon var filosof, inte någon som sökte ett förtroendevalt uppdrag.

   Isaac Newton var också en skitstövel. Han myntade t.ex. uttrycket "Jag står på jättars axlar" när han tillträdde som Royal Academy's ordförande. Men inte som ett beröm till sin företrädare, utan som en förnedring av denne, eftersom han var ovanligt kortväxt (och hade inte bidragit ett dyft till Newtons mekanik). Förnekar du därför fysikens naturlagar?

   Globalister som du som spyr ut er irrelevanta hatpropaganda mot enskilda privatpersoner därför att ni har helt fel i sak, och för dumma i huvet för att klara av att läsa ens en enda sida text filosofi, är bara för vidriga! Ni är mänsklighetens skittunnor.

   Radera
  3. Ayn Rand personifierar sentensen "sköt dig själv och skit i andra". Hennes romaner präglas av ett nietzscheanskt övemänniskoideal. Politiskt var hon uttalad antidemokrat och försvarare av en ohämmad kapitalism. Någon anti-globalist var hon inte. Ayn Rand, som dyrkade kapitalismen, skulle naturligtvis försvara en otyglad global kapitalism om hon levde idag. Hon skulle stå på företagens och företagarnas sida i kampen mot nationalstaterna och den enskildas rätt mot deras ohämmade frihet att diktera villkoren.

   Radera