söndag 16 december 2018

Dagens citat: Jan Eliasson
Från Danderyd ger den gamle diplomaten och socialdemokraten Jan Eliasson allmogen en lektion i värdegrund. Uttalandet kan ses som en variant av Fredrik Reinfeldts "öppna era hjärtan" eller Anne Rambergs "ge avkall på välfärden", och denna gång får vi andra rentav en bild från deras del av verkligheten.

Att detta meddelande oblygt lades upp hade dock en positiv sida. Det fick så många kritiska reaktioner att någon sorts hopp om landet kunde skönjas. Några av de runt 400 kommentarerna:Eliassons totala tondövhet framgår också av vilka han gärna poserar med:

8 kommentarer:

 1. "Let them eat cake".

  / vmm

  SvaraRadera
 2. Après nous le déluge.

  SvaraRadera
 3. Om man ska tro Flashbackgrävarna är dessa två fåglar lika främmande och skadliga för Sveriges fauna.

  SvaraRadera
 4. Är det ytterligare en sosse som gjort den s.k klassresan, men ändå leker teoretisk proletär.
  Sossarna har genom historien motarbetat eliter och den ekonomiska makten. Idag har många av f.d sossepolitruker bytt sida.

  SvaraRadera
 5. Att han själv bor i Danderyd är en förolämpning mot alla Danderydsbor. Sossar som inte lever som de lär borde tvingas att betala dubbelt så hög skatt som vanliga medborgare.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker att Jan Eliason är en mycket trevlig prick och en gentleman med sympatisk utstrålning. Men när det gäller flyktingar och migranter slår det slint i skallen på de flesta pk-politiker. Det är som en vit fläck i hjärnbarken och varken fakta eller logik gäller längre (men så är det med alla religiösa övertygelser).
  Som sosse känner han säkert att han emellanåt måste oja sig över de stackars flyktingarna och som de flesta andra sossar och övriga PK-zombier har han ingen aning om att bara 10 % av migranterna är flyktingar.
  De är säkert inte fler än t.ex. alla fattigpensionärer och husdjur som vanvårdas i Sverige men att oja sig över dem ger inga politiska poäng.
  Det bästa vore ju om alla migranter hade flytt från krig, förtryck och förföljelser så att både Sverige och det sjuhövdade PK-odjuret framstår som ännu mer "humana".

  SvaraRadera
 7. Nu, i och med uppgörelsen mellan S,C,L och MP, fick ju i alla fall "husse och matte" rejäla skattesänkningar.

  SvaraRadera