lördag 15 december 2018

Det falska stödet till C och L
Egentligen borde ingen ta det på allvar och det borde direkt avfärdas för vad det är. När vänsterpartierna lyfter fram allt som skulle vara problematiskt i ett samarbete med SD, och hyllar Centerpartiets och Liberalernas blockerande roller, har det förstås ingenting med några principer att göra. Taktiken att bryta loss de båda partierna och få in dem i den egna fållan har pågått så länge och är så genomskinlig att ingen borde låta sig luras.

I dag tittar Gustav Fridolin fram på Aftonbladets debattsida för att säga "Svik inte löftet om SD, Lööf och Björklund". Han inleder med de där fysiska besvären många vänstermänniskor får inför andras åsikter:

"Den 10 september vaknade jag med en klump i magen. Valresultatet hade gett oss ett ännu svårare parlamentariskt läge än vi hade förra mandatperioden. Jag visste att sju partier hade gått till val på att inte ge Sverigedemokraterna inflytande. Men jag visste inte om det löftet skulle hålla när väl regeringsmakten hägrade."

Hur det parlamentariska läget skulle se ut kunde de flesta av oss ana redan före valet, och Fridolin lär snarare vara mycket nöjd med att hans parti ens klarade sig kvar i riksdagen. Det som är riktigt bisarrt i ovanstående beskrivning, men som han själv förstås inte reagerar på, är att övriga partier verkligen såg isoleringen av ett annat parti som det absolut viktigaste. För Fridolin blir det mycket känslor:

"Min oro har växt i takt med att moderater i kommun efter kommun valt att ta makten med Sverigedemokraterna. I Sölvesborg höll M och SD gemensam pressträff framför fanor med partiernas båda logotyper. Sedan röstade Moderaterna där, som i Hörby, fram sverigedemokrater att leda kommunerna som kommunstyrelsens ordförande. I Staffanstorp tackade M nej till att bilda alliansmajoritet och styr idag istället med SD."

Det behöver ju du inte bry dig om. I Sölvesborg tog SD 14 mandat, Moderaterna 9 och MP förlorade sitt enda. 3 425 invånare ville representeras av sverigedemokrater, 168 av miljöpartister. I Hörby skulle det vara nästan omöjligt att bilda majoritet utan SD.
Som vanligt är den plötsliga omsorgen om Moderaterna oerhört falsk. Det var inte så länge sedan samma parti beskrevs som absolut värst, då det bara ville gynna de rika och sparka på de svaga och sjuka. Nu ska vi tro att samma parti är alldeles för fint för att släppa fram SD.

Hyckleriet är stort:

"SD har såklart samma förutsättningar som alla andra partier. De får mandat i kommuner och riksdag i förhållande till hur många som röstar på dem. De tar plats i riksdagens utskott och statliga utredningar. Men för att de ska få mer makt än det deras röster automatiskt ger dem, måste andra partier – som i Hörby eller Staffanstorp – ge dem den makten."

Ja, nästan överallt måste partier samarbeta för att få majoritet. Framför allt har ju Miljöpartiet på riksplanet fått enormt mycket mer makt än deras få mandat motiverar. De har i riksdagen 16 mandat, men fick inte färre än 6 ministerposter. Fyra procent av befolkningen gjorde exempelvis att 10 000 afghanska män utan asylskäl i ett slag fick uppehållstillstånd.
Nu undrar ni säkert om det inte börjar bli dags att plocka fram den 1991 avlidne Gunnar Eklöf, och det kommer förstås:

"Och då är det viktigt att konstatera att SD fortfarande inte är ett parti som andra. Historien är inte ointressant. Det är ingen liten pikant detalj att Sveriges tredje största parti grundades av människor ur vit makt-rörelsen och en veteran från Hitlers krigsdivisioner. Det är allvarligt."

Nej, det är inte på långa vägar lika allvarligt som att MP såg till att en islamist blev minister i Sveriges regering. Att inför en regeringsbildning 2018 börja yra om "Hitlers krigsdivisioner" är egentligen absurt, men så ser ju debatten ofta ut. För många vänstermänniskor, inte minst för Fridolin, är det så naturligt att hela tiden slira på sanningen att det nog ofta sker omedvetet:

"SD vill införa angiverisystem om du misstänker att din granne hjälper en flykting, begränsa aborträtten, att människor ska återvandra dit där de ”bör bo” (med Jimmie Åkessons ord). Medan regeringsbildningen pågått har sverigedemokrater lämnat in 535 motioner i Sveriges riksdag, med krav på bland annat lagar om hur kvinnor ska få klä sig, att genusmedveten verksamhet i förskolan ska förbjudas och att familjesmycken som flyktingar lyckats få med sig från kriget ska kunna beslagtas av svenska staten vid gränsen."

Nej, det skulle inte bli olagligt för en granne att hjälpa en flykting, förutom i fallet då denne möjliggör för en person att uppehålla sig illegalt i landet. Aborträtten är redan begränsad. Som vanligt görs förbud mot heltäckande klädsel till en fråga om "hur kvinnor ska få klä sig", ett synsätt vi inte hör om andra symboler eller maskeringar. Huruvida "genusmedveten verksamhet" ska bedrivas i förskolan kan ju diskuteras, och gissningsvis tycker många människor att det inte ska vara ett fokus för deras barn.

När en fråga om vilka tillgångar man ska kunna ha samtidigt som man mottar statlig hjälp beskrivs som "familjesmycken som flyktingar lyckats få med sig från kriget", är det så tendentiöst att det snarare blir skrattretande. Att många miljöpartister säkert tror att alla migranter är flyktingar är illa nog, men när de föreställer sig att de alla också kommer direkt ur ett kulregn, och lyckats rafsa till sig "familjesmycken" i farten, blir naiviteten pinsam.

Många politiker ger gärna en egen vinkel, och spetsar till argumentationen något, men Fridolin hör till de som alltid förvränger på detta sätt. Vi kan titta på ett sista hycklande utrop:

"Det är frustrerande att regeringsbildningen drar ut på tiden. Men det handlar om något grundläggande för många av oss."

Ja, och denna grundläggande sak är att ni vill regera vidare. Det är naturligt, och det stora problemet är att partierna i "Alliansen" går på er taktik. Efter förra valet lyckades ni få det som skulle vara oppositionen att sitta helt tysta och ge er frikort, och inte ens nu vågar dessa partier ta makten.

Vänstern bryr sig inte om Liberalernas och Centerpartiets själar. De kan lugnt sitta och strö sin propaganda, tryggt förvissade om att, vem de än samarbetar med, ingen ändå kommer att ropa "Stalin".

2 kommentarer:

  1. Tack Tobbe. Att sådana genomfalska personer som Fridolin får makt gör mig ännu mer övertygad om att Sveriges politiska system måste förändras, förslagsvis i schweizisk riktning. Blåljugandet och halvsanningarna, glidningarna blir bara för mycket.

    SvaraRadera
  2. Du är mycket klarsynt Tobias. Och ditt framsynta inlägg blir riktigt dråpligt en månad senare. Jag undrar om Jonas Sjöstedt känner sig lurad eller om han visste om det hela?

    SvaraRadera