lördag 17 augusti 2019

Tondöva Moderaterna
Riksdagsledamoten Hanif Bali (M) har under en längre tid irriterat en mängd vänstermänniskor, främst på Twitter. Han är där smart och rapp, och alla som försöker trycka till honom får dra sig tillbaka med svansen mellan benen. Det beror i hög grad också på att han helt enkelt har rätt när han kritiserar aspekter av invandringspolitiken och dess yttringar. På sedvanligt manér försöker då dessa figurer, som kallar sig "antirasister" för att de skriver under på ett omfattande inflöde, rikta in sig på hans etnicitet. 

Ganska typisk är även taktiken att fråga sig varför partiet inte agerar, trots att ingen av dem ändå skulle rösta på detta parti. Det hela blir lite fånigt, inte minst eftersom Moderaterna förstås känner honom och med all sannolikhet vid något tillfälle tagit upp aktiviteten på Twitter.
I själva verket är Bali en tillgång för detta själlösa parti, där få riksdagsledamöter skulle entusiasmera 120 000 följare. Nu ska vi inte rösta på Moderaterna, då de som applåderat Reinfeldt inte bör åtnjuta något förtroende, men gissningsvis får Bali en hel del att överväga en sådan röst. Om vi ska tro en "granskning" i dagens Expressen, ökar nu "trycket" på Ulf Kristersson inifrån partiet för att "sätta stopp" för Bali. Ett antal partiföreträdare citeras som vill göra just det, och alltså böja sig för den vänster som borde vara deras motståndare. Bland citaten återfinns:

"Jag är inte bekväm när man agerar så här i sociala medier."

"Det måste vara slut på att alla kan göra lite vad de vill."

"Vi har yttrandefrihet, men om man accepterar att ledande företrädare i riksdagen beter sig på det här sättet, var går då gränsen? Om inte partiledningen upplevs göra något åt det finns risken att det upplevs finnas en acceptans för det och att andra följer efter."

"Om man fortsätter ducka kommer det sluta med förskräckelse."

"Om Ulf får lägga massa tid på att svara på frågor om vad Hanif skrivit på Twitter i stället för att föra fram partiets politik så är det ett bekymmer för partiet tycker jag."

Till saken hör ju att just Ulf Kristersson är en usel företrädare, åtminstone sett till vad vi utomstående tar del av. Mitt intryck är att han inte riktigt brinner för eller bryr sig om någonting som sker i landet, av allt att döma knappt vill vara partiledare och än mindre ta makten från det vänsterliberala blocket. 

Om vi tittar på de återgivna uttalandena från Balis partikamrater, är de möjligen begripliga internt, men vittnar inte om någon vilja att nå ut till nya väljare. Vem bryr sig om att en bland allmänheten okänd företrädare inte är bekväm när Bali tvålar till asylvänstern, batikhäxor eller de vanliga posörerna? Varför ska det inte finnas en acceptans för att han tar alla dessa debatter? Är det verkligen frågor om denne riksdagsledamot som gör att vi andra inte uppfattar att Ulf Kristersson för fram någon politik? Är det Moderaternas uppgift att göra Lars Ohly och Alexandra Pascalidou nöjda?
Expressen bjuder på en analys, som är särskilt bisarr om den verkligen återspeglar tänkande inom Moderaterna:

"Ytterligare en aspekt av de enskilda ledamöternas tonläge i sociala medier är hur det påverkar andra partiers bild av Moderaterna och möjligheten att återuppbygga ett borgerligt regeringsalternativ där C och L ingår inför nästa val. Inom inte minst Centerpartiet beskriver företrädare Moderaterna som ett parti på glid bort från borgerlig samling."

Det skulle lika gärna ha kunnat komma från Anders Lindberg. Den bilden av Moderaterna som Hanif Bali ger borde vara oerhört mycket bättre än den bild som andra ger, det vill säga ingen alls. Om någon har "glidit bort från borgerlig samling" är det ju Centerpartiet, som för all framtid borde ha gjort sig irrelevant. Det enda alternativet Moderaterna ska fundera kring är en allians med SD och KD.

Å andra sidan är det bra att de moderata företrädarna är så här tondöva, inte kan kommunicera och visar att de fortfarande inte ska ha något förtroende i ödesfrågan. Det är inte ett parti att lita på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar