lördag 26 april 2014

Dagens citat: Fredrik Reinfeldt


"De dagar alla sluter sig mot SD är stora och bra dagar för SD. Och jag vill inte bli en del av ett maskineri som göder SD ­eftersom jag tror att det finns ­andra vägar att hitta fram till ­kritiken."
Statsminister Fredrik Reinfeldt, av alla människor, ger ovanstående förklaring till att han inte var i Kärrtorp. För idag finns öppenhet, diskussion och vilja till samarbete från övriga partier? Är det någon som symboliserar demoniseringen och infantiliseringen av debatten, så är det ju just Fredrik Reinfeldt. Det är också de enda tillfällen då vi kan notera något större engagemang hos vår statsminister.

Citatet kommer från en intervju med ökände Ehsan Fadakar i dagens Aftonbladet, där fokus helt hamnade på "främlingsfientlighet" och Reinfeldts heroiska kamp mot den. Även denna gång upprepar Reinfeldt sitt eviga argument mot SD, som var pinsamt redan första gången det hördes i Riksdagen:

"Jag hävdar att de är ett en­frågeparti, ett parti som finns till för att få inflytande till att kunna ge sig på invandrare. Det är det enda skälet till att de existerar. Det är den enda egentliga drivkraften i partiet. Sen ägnar sig Jimmie Åkesson ibland åt att ­prata om pensionärer och något helt annat. Och det är ju egent­ligen för dem som är deras kärnväljare något helt underordnat, det är ­inte därför det här partiet finns."

Det är mycket anmärkningsvärt att en person som har en lång politisk erfarenhet och dessutom är statsminister inte kan diskutera på en högre nivå än att säga att SD vill "ge sig på invandrare". Att vilja minska invandringen är inte samma sak som att ge sig på invandrare. Är skälet till att Moderaterna existerar, att de vill ha inflytande för att kunna ge sig på sjuka och arbetslösa? Finns Socialdemokraterna för att ge sig på människor som arbetar? Är inte Moderaterna ett enfrågeparti för skattesänkningar?

Nej, verkligheten är naturligtvis något mer komplex och både Socialdemokraterna och Moderaterna förtjänar en seriösare debatt än så, vilket gäller även för Sverigedemokraterna. Att invandringsfrågan står i fokus för sverigedemokrater beror på att vi menar att den är en ödesfråga för framtiden och påverkar de flesta andra frågor. Självklart har partiet en politik på övriga områden, exempelvis för pensionärer.

Ehsan Fadakar vill också pressa Reinfeldt på hur han kan ha kontakter med norska Höyre, som ju samarbetar med Fremskrittspartiet, samt hur Tobias Billström kan få sitta kvar som minister, trots att han uppgivit en andel elever undantagna från simundervisning som har ifrågasatts av vänstermänniskor. Här slingrar sig Reinfeldt och undviker tydliga svar, men när det gäller SD finns inga nyanser och ingen hederlighet. Det uppenbara hatet och de infantila attackerna som denne man uppvisar mot partiet är obegripliga och fullkomligt ovärdiga en statsminister.

4 kommentarer:

 1. Jag är säker på att han är hotad, kan vara av muslimer.
  Det skulle vara bra om någon kunde gräva lite i hans livvakts "skälvmord" det är något skumt med den historien.
  Pelle

  SvaraRadera
 2. Reinfeldt är en väldigt pueril individ, så hans uttalande
  är inte förvånande.Han lider säkert också av narcissistisk personlighetsstörning. I kombination med det ovannämnda får den här intervjun med honom att framstå som den NOLLA han är.

  SvaraRadera
 3. Reinfeldt har faktiskt en klar poäng.

  När de i godhet marinerade bara ägnar sig åt att uppträda inför varandra och kokett visa upp sin godhet vilket man gör med vuvuzelor och andra störningar, så blir effekten bara positiv för SD.

  Varje normal människa undrar ju varför man inte bara argumenterar sönder SD när man företräder det enda rätta.

  Istället tar det narcissistiska behovet över hos de goda och det blir viktigare att spegla sig i varandras godhet än att verkligen försöka påverka SD.

  Jag förstår att Reinfeldt inte vill delta i poserandet, han har faktiskt förstått mekanismen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, samtidigt gör hans hållning nog en hel del för att "göda" SD också...

   Radera