lördag 26 april 2014

TTs nyhetsavtal med Samtiden upprör vänstern
Jag har tidigare skrivit om vänsterns besatthet vid att stoppa sina motståndare. De borde nöja sig med att inte rösta på dem, eller argumentera för sin egen linje, men det är aldrig tillräckligt. Deras meningsmotståndare ska överröstas, tystas och fysiskt hindras från att yttra sig.

I dagens Aftonbladet, på kultursidan givetvis, följer Petter Larsson denna tradition med ett ovanligt bisarrt krav. Han är nämligen upprörd över att TT levererar nyheter till den sverigedemokratiska publikationen Samtiden. Förklaringen från TTs redaktionschef avvisar Larsson med:

"Man kan förstås se det som en dimridå för att dölja att TT mest vill tjäna pengar, men även om man tar argumentet på allvar, så är det svagt. TT tar ju bara hänsyn till formen och blundar för innehållet. Sossar, centerpartister eller rasister blir samma sak. Parti som parti."

Varför skulle TT göra någon värdering av innehållet i de tidningar de levererar nyhet till, då dessa nyheter rimligen ser likadana ut oavsett vem mottagaren är? Sedan uppstår naturligtvis frågan om vem som annars skulle dra gränsen och var den ska gå. Ska alla politiska riktningar få nyheter, utom Sverigedemokraterna? Om individerna på Aftonbladet Kultur helt fick bestämma, skulle nog inte sossar och centerpartister få publiceras heller. Det blir dock mer fantastiskt:

"Så drar även TT sitt strå till den normalisering av den högerradikala rörelsen, som alla säger sig frukta, men många bidrar till. Politiker som ställer upp i debatter. Tidningar som trycker deras annonser. Partistrateger som lanserar SD-retorik som sin egen, från språktest till gnäll om ”omvänd rasism”."

Sverigedemokraterna ska alltså inte få delta i några debatter eller få några annonser publicerade? Det är möjligt att alla i Petter Larssons kretsar säger sig frukta Sverigedemokraterna, men utanför hans bubbla finns det några hundratusen svenskar som till och med röstar på partiet. Han har dock hittat en lösning som naturligtvis går ut på att stoppa:

"Dessbättre finns en nödutgång. ”Det finns en punkt i våra villkor att vi har rätt att säga upp avtalet om materialet hamnar i en omgivning som skadar allmänhetens förtroende för TT”, säger Johansson.
Det må vara en principlös hållning, där man skjuter över ansvaret till opinionen. Men det öppnar för en enkel lösning."

Allmänhetens förtroende för Aftonbladet lär ju vara mycket lågt, så jag antar att även det avtalet bör ses över. Vill TT verkligen stödja en kommunistisk hatblogg som Aftonbladet Kultur? Petter Larsson kan förstås inte låta bli att avsluta med ordet som fortfarande anses mycket fyndigt i mediala kretsar:

"Det är bara för den apostroferade allmänheten att höra av sig till TT och meddela att nämnda förtroende sjunker som ett järnrör."

Mitt eget förtroende för Petter Larsson, Åsa Linderborg och hela Aftonbladet ligger redan på botten, hårt cementerat i slammet.6 kommentarer:

 1. SD högerradikal rörelse? De påminner med några undantag mest av alla partier om socialdemokraterna för femtio år sedan. De som betraktar Erlander som rasist och högerradikal visar med all önskvärd tydlighet att de kört ner i vänsterdiket och sitter ordentligt fast där.

  SvaraRadera
 2. Jag förstår inte vad det är som driver dessa vänstertomtar,,,,lönen,,,,,så klart,
  Men var får dom allt dumt ifrån?
  Om man tittar på gamla tvprogram tex när dessa , vänsterdårar ockuperade rivningshus på sextitalet så ser man ju att det inte står rätt till i tankeverksamheten, men det var ju barn, ungdomar som inte visste bättre.
  Men nu har ju dessa människor växt upp och dom ligger ju kvar på samma låga nivå, det som är skrämmande är att dom har fått makt som dom har använt till att förstöra detta land och hela Europa.Dom förstår inte att dom oxå kommer att drabbas av detta invandrings elände
  I min värld är det redan försent att göra något åt detta, vi kommer aldrig att kunna göra något åt denna invasion.
  Jag såg Youtube när vänstern atackerade polisbilar vid någon demonstration mot en tennisturnering som spelades i Malmö,,,,,,,,,,,ligisterna uppträdde som apor, när dom är rädda för något okänt som dom samtidigt är nyfikna på, ivrigt påhejade av dom andra aporna i gruppen.
  Det är i min värld deras förstånd det är fel på och det är just detta som är så skrämmande, Det går inte och har aldrig gått att diskuterat med en dåre, detta faktum har ju visat sig genom att man istället för att ta debatten så står aporna och skränar o skramlar med nycklar
  Jag anser att när dom petas bort från makten så ska vi se till att dom aldrig får något att säga till om mer, vi måste ta lärdom av detta som dom har ställ till med.
  Dom ska inte straffas för något för dom visste inte bättre.
  Pelle

  SvaraRadera
 3. VÄNSTERNS GLOBALA MOTTO

  Tyck som jag - annars Gulag!

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
 4. HATET och PRINCIPEN om FIENDENS FIENDE

  Med Massinvandringens Lilla RödGröna höjd mot skyn står dagens kulturrevolutionärer beredda kämpa och o f f r a allt för de det innerst inne
  i n t e tror på. För de delar noll och ingen värdegrund med Islam förutom hatet mot Väst, kaptalismen och Kristendomen.

  Om man frågar någon från den ateistiska, fläskätande, frisexande, abortförespråkande, milda strafförespråkande, rödvinsdrickande, genuscertifierade HBTQ-partyvänstern vad denne har gemensamt med muslimer, Sharia och Islam. Så får man mest troligen höra att man är islamofob, främlingfientlig och rasist!

  Att vara vänster är att vara e m o t ! Verkligheten är därför vänsterns värsta fiende.

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
 5. Samtiden kommer att sopa banan med övriga regimkritiska media eftersom de vägrar inse att vi vill ha en tidning som ger allt.
  J_B

  SvaraRadera
 6. Tobbe - Sveriges bästa och skarpaste samtidsskildrare.

  SvaraRadera