torsdag 10 april 2014

Muslimska kvinnor i Norge skickar barnen till muslimska skolor utomlands
Det låter otroligt, men tydligen finns det inga muslimska grundskolor i hela osloområdet. Osloby har besökt en friskola för vuxna muslimska kvinnor i Oslo, och ställt frågan om hur många av dem som skulle skicka sina barn till en muslimsk skola i Oslo om de fick möjligheten. Samtliga räcker upp handen. Intressant nog är den islamiska utbildningen så viktig att några redan idag skickar sina barn till muslimska skolor, men då utomlands, även till Somalia. De skulle dock hellre se att muslimska skolor fanns i Norge.

Faisa Muhammad, från Somalia, citeras i artikeln:

"Jag är muslim, det är mitt barn också. Jag vill att han ska lära sig mer om islam, och lära sig arabiska. Men det är bättre att han gör det här, än att skicka honom ett år till hemlandet."

En annan kvinnas son har just kommit tillbaka efter fyra år i Somalia. På frågan om hon inte är rädd att han inte ska bli tillräckligt integrerad i det norska samhället, svarar hon:

"Jag är mer rädd för att han inte ska lära sig tillräckligt i Norge, om språk, islam och min kultur. Om det skulle finnas islamiska skolor i Norge, så skulle det hjälpa mycket. Då skulle jag skicka mina barn dit."
Aftenposten har tidigare i veckan berättat att flera hundra norsk-somaliska barn befinner sig på skolor i Somalia, Kenya, Egypten och Storbritannien.
7 kommentarer:

 1. Hade de inte flytt från Somalia? Begreppet "flykting" känns väldigt urvattnat i dagens läge om flyktingar skickar sina barn tillbaka dit de flytt ifrån...

  Förekommer ju säkerligen i ännu större omfattning här hemma.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra kommentar till ett bra inslag!
   Dessa flyktingar gör ju allt för att försvåra integrationen..
   Gammal dam

   Radera
 2. *Fifan vilka falska as*

  SvaraRadera
 3. Send them all back not wanted anywhere in the west.

  SvaraRadera
 4. undrar hur dom får ihop detta , dom flyr från sitt hemland men kan sen skicka tillbaka sina barn dit för att gå i skola.

  SvaraRadera
 5. Och dom kan åka på semester till landet dom flytt från?!

  SvaraRadera
 6. Helt uppenbart att de inte flytt från någonting, bara vill ta del av välfärden.
  De vill säkert inte egentligen vara här uppe, problem för dom och för Norge

  SvaraRadera