torsdag 26 juni 2014

Marine Le Pen ger presskonferens om Europaparlamentet
Igår kallade Marine Le Pen till presskonferens för att förklara sin syn på den uteblivna gruppbildningen och det kommande arbetet i Europaparlamentet.

UMP - det stora högerpartiet
PS - det stora socialistiska partiet
FN - Front National


RBM - Rassemblement Bleu Marine ("Marin/e/blå samling") är en koalition av FN och andra patriotiska partier, skapad 2012.

Jean-Christophe Cambadélis är en PS-politiker

Jean-Louis Borloo var partiledare och grundare av mittenpartiet UDI.

Andra halvan av presskonferensen avhandlade ett antal aktuella händelser i Frankrike och denna del har jag följaktligen utelämnat.

8 kommentarer:

 1. Illa att hon anser sig måsta kasta skit på Nigel Farage. Dessa två har gemensamma fiender som man tycker borde förena dem.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, men det var ju han som redan under valkampanjen tog avstånd från FN (och SD för övrigt) med nedsättande omdömen. När han sedan blev av med ett par partier gick det plötsligt bra att ta in både SD och en utesluten FN-ledamot. Visst skulle det varit en större grupp om alla kunnat enas, men FN och UKIP är ändå två ganska olika partier.

   Radera
  2. Alla EU kritiska, invandringskritiska partier måste lära sig att granska partierna de talar om i förväg. Man måste komma ihåg den gamla taktiken divide and conquer. Eftersom att alla media i Europa kallar invandringskritiska partier för rasistiska och kommer blåsa upp all smuts de bara kan i högsta grad så måste man inse att man måste bli media kritiskt. För övrigt tror jag att det är delvis också guilt by association man får se upp med, speciellt för partier som fortfarande simmar motströms så som SD.

   Radera
 2. Stort tack för översättningen Tobbe! Blev lite orolig ett tag efter misslyckandet, men Le Pen har nu stillat mina farhågor.

  SvaraRadera
 3. Någon översättning av Marion på gång? Ligger en intervju med henne på FN's hemsida såg jag. Tack för ditt viktiga jobb med bloggen!

  SvaraRadera
 4. Dansk Folkeparti skulle ju vara med Tories (vad nu de har gemensamt!), har de lyckat bilda någon grupp? Om DF lyckas komma över sina fördomar mot FN, kan de vara en lämplig kandidat till Marines grupp. Sen kommer nog även SD. Farage är bra, men vill inte vara med. Eller? Marine vill ha en stabil och pålitlig grupp (med demokratiska värderingar såklart) och som inte spretar åt alla håll och några tunga politiker finns redan med. Jättebra!

  Tack Tobbe för översättningen!

  Ina Höst

  SvaraRadera
 5. Det går ju inte att kommentera under FT:s ledarartiklar så jag gör det här. Det är ett enastående jobb du gör med dina artiklar, analyser och översättningsprojekt. Stort tack från en läsare i Schweiz.

  SvaraRadera