onsdag 23 juli 2014

Dagens citat: Fredrik Virtanen


"White trash är ett tråkigt uttryck men hur annars beskriva sd:s representanter?"
TwitterEn ledarkrönikör på Sveriges största tidning funderar kring vilket nedsättande uttryck som är bäst lämpat att använda på företrädarna för Sveriges tredje största parti. Man skulle kunna tro att deras namn eller just "SDs representanter" hade varit lämpligt, men i svensk media räcker det inte riktigt till. Eftersom en person som Fredrik Virtanen inte gärna kan hämta något nedsättande från klassisk litteratur eller filosofins värld, får det bli något från amerikansk populärkultur. Vad som gör att han inte själv tillhör "vitt slödder" är lite oklart, men troligen handlar det dels om att han har en fin värdegrund, men framför allt om att han tillhör Stockholms medieetablissemang.

Övriga vänstermänniskor på Twitter är förstås inte sena att komma med egna fyndigheter:
Ovanstående tre analyser tyckte Virtanen själv var så fyndiga att han dessutom retweetade, skickade vidare, dem. Problemet med svensk debatt och media är inte bara att de är ensidiga, utan också att de är så fruktansvärt enfaldiga. Det som Fredrik Virtanen, Oisin Cantwell och de andra vännerna i mediedammen levererar på ledarsidorna höjer sig inte nämnvärt över dagens citat. Det skulle åtminstone vara något intressantare om dessa människor kombinerade sin ensidiga agenda med begåvade analyser och en gnutta intellektualitet.

30 kommentarer:

 1. Herra Virtanen. On aika vaihtaa sukunimi.
  Sun olemuksesi ja kirjoitukset ovat häpeä, sekä suomalaisille että kaikille jotka ovat itse kykyisiä ajattelemaan !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Översätt gärna till svenska.

   Radera
  2. Nu är inte min skolfinska vad den aldrig har varit men jag tolkar det som att Gustafsson tycker att Virtanen ska byta efternamn då hans uppenbarelse och alster är en skam både för finländare och självständigt tänkande.

   Första ordet i den tredje meningen tror jag ska vara "sinun" (=din). Finska är inte lätt för en svensk då vi stort sett saknar gemensamma ord och då man använder ändelser istället för prepositioner.

   Det är ett konsonantrikt språk vilket tydligt kan höras här: http://www.youtube.com/watch?v=zwVAHHP-uZg

   Radera
 2. Du ser grandet i din broders öga men du ser inte bjälken i ditt eget . . .

  SvaraRadera
 3. Säga vad man vill om Westerberg, Sveland, Scherman, Aschberg, Pascalidou, Linderborg, Baas, Ehrenberg, Schottenius, Strömstedt, Feiler, Gardellarna, Virtanen, Sallmander, Svenning, Broneman, Arnstad och Cantwell och alla de andra skönandarna som omger mig på Södermalm, men de har onekligen en förmåga att hålla rent ikring sig.

  Här på Södermalm är det kritvitt, det är närmast som en kvällstidningsredaktion.

  SvaraRadera
 4. Apropå white trash och andra amerikanska uttryck. Virtanen has hit rock bottom and has started to dig.

  kung_och_fosterland

  SvaraRadera
 5. Girigt tittar jag varje dag efter inlägg på Tobbes blog. Alltid briljanta välformulerade och roliga.
  Jag förvånas också över den enorma språkbegåvningen både i svenska och utländska.

  En sådan kontrast mot här Aftonbladets prestationer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lägger till att det är extremt värdefullt att det finns någon som kan ge information genom översatta klipp dvs originalinformation.
   En kultur o demokratigärning.

   Radera
 6. Medan vänstern skriker att dom vill slippa ett nytt 30-tal så vågar jag påstå att vi redan är där.
  Det råder öppen förföljelse & diskriminering av icke regimtrogna. Då var det judarna & i dagens Sverige är det iofs också judarna, men även Sverigedemokrater. Detta pågår fullt öppet & verkar vara fullt legitimt...så länge det är i PK-etablissemangets namn man gör så.
  Vem kommer bli Sveriges första politiska flykting & i vilket land kommer denna söka asyl?

  /barre

  SvaraRadera
 7. "White trash är ett tråkigt uttryck men hur annars beskriva sd:s representanter?"
  ---------------------------
  Han kan inte ha tittat på sig själv i spegeln? Plufsig och med ett missprydande skägg så borde han vara tyst eller komma med något intelligentare.
  Rune

  SvaraRadera
 8. Det tyder inte på någon större uppfinningsrikedom: "White trash, rasister". Dom glömde "främlingfientliga", men ordet är kanske för långt för att de ska lyckas stava rätt!

  Vad kan man säga om dessa människor som repeterar hatorden som mantras!+ Okunniga och omedvetna!

  SvaraRadera
 9. Undras varför alla importerade svenskhatare stannar i Sverige? Kan inte Virtanen åka hem till Finland? Eller är han lika oönskad där som här?

  SvaraRadera
 10. Tredje största parti? Kallar Virtanen miljöpartister för white trash?!

  SvaraRadera
 11. Som sagt...

  Mer och mer vulgära tvingas de bli?

  Alltmer fula i munnen? Alltmer aggressiva? Alltmer attackerande?...

  Tyder på en viss desperation kan man tycka...

  SvaraRadera
 12. Sverigedemokraterna är sveriges sjätte största parti, så är det. Det kan mycket väl ändras nu i valet 2014, men vi vet inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som nog de flesta förstod, så syftade jag alltså på opinionsundersökningar, exempelvis Sentios senaste, och inte minst på vad jag förväntar mig i valet.

   Radera
  2. Ändå extremt intellektuellt ohederligt. Med tanke på att sverigedemokraterna är sveriges sjätte största parti. Sen i minst lika många opinionsundersökningar är mp tredje största parti som sd.

   Radera
  3. Jasså! vilka då??

   Radera
  4. Sov du under EU-valet?

   Radera
  5. "Extremt intellektuellt ohederligt". Oj då. Intellektuell är kanske inte ett ord du bör svänga dig med alltför ofta. Det ser ut som du själv här har fastnat i dagens riksdagsrepresentation, vilket är ETT sätt att se på det. Man skulle också kunna titta på antalet medlemmar eller som jag nu gjorde - senaste opinionsundersökningen. Men visst, om ett val för fyra år sedan känns mest intellektuellt hederligt för dig - kör på det, så får du en överraskning om några veckor.

   Radera
 13. Jadu Virtanen , verkligheten och sanningen har en stark förmåga att komna ikapp . . Särskilt nu när internet minns allt !
  Hur blir din karriär sedan när SD har en betydande makt ? ?

  SvaraRadera
 14. Folk som hänger på twitter är generellt sett rejält dumma i huvudet och klarar inte av att skriva mer än tre-fyra sammanhängande meningar som i minst 75 % av fallen är meningslösa banaliteter, trams och skämt som ligger på förskoleålderns nivå så det ligger en viss logik i att just vänstern älskar twitter.
  Även politiker, journalister och kändisar som inte ligger på en totalt intelligensbefriad nivå och gör bort sig på nätet gör det oftast på just twitter så det verkar vara ett sorts forum för de som vill "släppa loss" och svina sig en stund och sänka sig på en lägre nivå än de egentligen befinner sig på.
  "White trash" är kanske ett harmlöst amerikanskt uttryck men när svenskar använder det ordet känns det närbesläktat med svenskfientlighet och översitteri. Det ligger på samma föraktfulla nivå som när nynazister säger "nigger", "blattar" och "judesvin". Att förakta vita "Svennar" som är fattiga och inte lyckats bli akademiker och inte gillar att slicka arsle & knulla sig upp inom en viss hierarki (t.ex. den massmediala och politiska) är tydligen en passande attityd för streberaktiga medelmåttor som Virtanen.

  Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har jag tänkt många gånger,media och andra makthavare beter sig mot SD som överheten gjorde mot arbetaren på 1800 talets slut,pöbeln gatans parlament slödder och dyligt uttryck mötte arbetarens krav på bättre villkor...

   Radera
  2. Mina tankar precis. Bra formulerat och skrivet.

   Radera
 15. Ha lite medkänsla med den fyllesvullna mediaprofilen Virtanen, välkänd för sin antiintellektuella vulgaritet.

  Av värdegrund och politisk korrekthet är han ju förhindrad att uttala sig i de sakfrågor som attraherat så många till SD. Vad som återstår är då att angripa motståndaren med nedsättande glåpord om utseende, härkomst (dock inte etnicitet...), attribut (järnrör...) osv. Det är inte hans fel att debatten vulgariserats. Eller kanske lite?

  SvaraRadera
 16. Kombinationen George Soros och Tobias Hubinette låter inte så smakligt men de har lämnat ifrån sig en studie som visar på journalisternas förakt för den tidigare kelgrisen "arbetaren" numera kallad "White trash"

  I takt med att den vanlige knegaren känner sig allt mer övergiven av etablissemanget så överger denne de traditionella partisympatierna för de som stöttar den svenska arbetaren.

  Det är inte så märkligt att arbetarens väljarsympatier har svängt då det är de med sämst ekonomiska marginaler som först inser att ekonomin har försämrats. Vad är orsaken är nästa fråga? Verkligheten förnekas av 7 partier så det blir inte så svårt att inse problemet vid en stunds eftertanke.

  http://www.friatider.se/svenska-journalister-f-raktar-arbetare

  SvaraRadera
 17. Bemöt ett sånt pucko som Virtannen med fakta istället. Börja med att be honom läsa Sverigedemokraternas partiprogram och förklara vilka rasistiska skrivelser han hittar där. Fråga han vidare besvärliga frågor som huruvida han tycker att det är bättre att hjälpa fler för en mindre peng i närområdet, så de kan fortsätta hem när oroligheterna är över, eller att han måste av ideologisk övertygelse ha alla som ska räddas till Sverige?

  Han kan gärna också förklara varför demokrati och yttrandefrihet - och inte minst allas lika värde helt plötsligt inte ska gälla personer som sympatiserar med eller är aktiva för Sverigedemokraterna. Vad är det som stödjer detta i partiets program?

  Slutligen tycker jag vi kan be honom att svara på varför kommunister ska få härja fritt på gatorna (AFA/RF) och i riksdagen, då dessa stödjer sig på och glorifierar världens (efter religionerna) mest blodtörstiga ideologi som ligger bakom folkmord på 110-130 miljoner människor under 1900-talet. (Frågan är väl värd att ställa sett till att SD av någon anledning ska jämställas med NSDAP och bli ansvariga genom association för nazisternas övergrepp och folkmord).

  Slutligen är jag knappast något "white trash". Jag sysslar dagligvis med kirurgiska ingrepp och är förmodligen långt mer bildad och intelligent än någon på Aftonbladets redaktion.

  SvaraRadera
 18. Låt idioterna hålla på, smutskasta, förtala, ljuga.......Valresultatet i September lär få dem att sätta rödvinet i vrångstrupen....SD 2014.

  SvaraRadera
 19. Fredrik Virtanen är och förblir en totalt meningslös person. Jag hatar honom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att hata är inte uppbyggeligt, särskilt inte en meningslös person. Dock är det många som läser hans trams, så jag tycker att det kan vara värt att ta upp hans imbecilla yttranden.

   Radera