tisdag 15 juli 2014

En stor dag för Cecilia Wikström
Så har då Jean-Claude Juncker, mannen som ingen egentligen vill ha, just valts till EU-kommissionens ordförande. Cecilia Wikström bjuder på en entusiasm som är närmast parodisk:

"Så här röstar jag i valet till kommissionsordförande. Rätt man på rätt plats vid rätt tid."


För att visa att hon inte ens skäms,
bjuds vi också på denna bild.

Att etablissemanget i PES, EPP och ALDE röstar på den överenskomna kandidaten Juncker är inte förvånande, men att hävda att denne byråkrat från 1980-talet skulle vara "rätt man på rätt plats vid rätt tid" är så groteskt att jag tror att få av de egna skulle instämma.

Faktum är att Wikström har bjudit på en lång rad guldkorn hela denna dag:


Nonsens. Han skulle ha fått ditt stöd oavsett sina eventuella själstillgångar, eftersom det var vad som var uppgjort. Han tillhör inte ens din egen partigrupp.Visst, man kan citera vilken fransk president man vill. I detta sammanhang kommer jag då att tänka på nationalhjälten Charles de Gaulle, grundaren av moderna Femte republiken, som i en debatt 1959 sade:"Vi är ändå framför allt ett europeiskt folk av vit ras, grekisk och latinsk kultur och kristen religion. Man ska inte låta sig luras! Muslimerna, har ni sett dem? Har ni tittat på dem med sina turbaner och djellabas? Ni ser tydligt att det inte är några fransmän! De som lovordar integration har en kolibris hjärna, även om de är mycket bildade. Försök att integrera olja och vinäger. Skaka på flaskan. Snart så separeras de på nytt. Araber är araber och fransmän är fransmän. Tror ni att den franska kroppen kan absorbera tio miljoner muslimer, som imorgon blir tjugo miljoner och i övermorgon fyrtio miljoner?"

Paris 2014

Detta kunde en fransk president säga 1959, men idag skulle det vara helt otänkbart, vilket framför allt visar att samhällsdebatten går i vågor och i Sverige helt lämnat verkligheten. Jag är övertygad om att dagens tal om mångkultur kommer att förefalla fullständigt absurt om ett par decennier.I själva verket bygger Sveriges invandringspolitik just på flyktingsmugglare, då det är den enda barriär vi har, vilket både Fredrik Reinfeldt och Stefan Löfven har erkänt. Det skulle dock inte förvåna mig om det under nästa mandatperiod ställs högljudda krav på att dela ut pass på plats. Vem blir först med att lansera idén om att även flyga hit flyktingar med Herkules-plan?Valutakrig? Kritiken mot euron handlar främst om effekterna det får när samma valuta införs i länder med helt olika förutsättningar och produktivitet, vilket framför allt det grekiska exemplet visar. 

Avslutningsvis vill jag återigen, för dem som eventuellt missat dem, visa två videor som jag har lagt upp tidigare. Den första visar vilken sorts figur Jean-Claude Juncker egentligen är, då han på förvånansvärt usel engelska förklarar att han inte tänker ha någonting med EU-kritiker att göra. Den andra visar Marine Le Pens första anförande i det nya parlamentet, där hon just kritiserar utnämningen av herrarna Schulz och Juncker.5 kommentarer:

 1. Denna Cecilia Wikström verkar inte särskilt intelligent. Och hon lever och frotterar sig i en miljö med liknande människor. Det är hög tid att vi slopar det nuvarande politikersystemet och den s.k. representativa demokratin eftersom politikerna inte längre representerar någonting annat än sin egen okunskap och dumhet.
  Intelligenta människor (och det finns många sådana) skall inte ledas av dumbommar. Och kom ihåg att det idag finns mycket få intelligenta politiker - ty då skulle de inte blivit politiker. Låt istället folket representera sig själva och göra de val (i folkomröstningar a schweizisk modell) som ligger i deras intresse.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen är tanken med representativ demokrati inte så dum, det vill säga att vi ska välja företrädare med liknande åsikter som har tid att sätta sig in i komplicerade ärenden vi inte själva hinner med. Dock verkar det inte riktigt fungera i praktiken, då dessa inte ser sig som våra företrädare, utan som en högre klass som ska uppfostra och ignorera folket.

   Radera
  2. Jag tror att representativ demokrati var en absolut nödvändighet förr eftersom alla människor i ett land inte kunde träffas och överlägga samtidigt. Man var tvungen att skicka representanter, några som skulle kom ur denna grupp och skulle företräda gruppens åsikter. Idag går man med i ett parti med helt andra avsikter - att göra personlig karriär och att skaffa sig makt över andra människors vardag. Dessutom har utvecklingen på kommunikationsområdet, främst Internet, gjort det onödigt med "representanter" för den egna åsikten. Det går alldeles utmärkt att sprida information på nätet och även folkomrösta i alla viktigare angelägenheter.
   Min invändning mot den "representativa demokratin" är att det moderna samhället sprungit ifrån den. Den har haft sitt bästa-före-datum för länge sedan. Idag har den blivit ett sätt att ta ifrån folket makten.
   /Gunnar B.

   Radera
 2. Jag har redan förutsatt att blir det en rödgrön regering kommer de att driva frågan om att få söka asyl från svenska ambassader. För övrigt ger Wikström uttrycket "demokratin är dumhetens diktatur" ett ansikte.

  /Fredrik H

  SvaraRadera
 3. Jag får associationer med fiskmås och daggmask men så inser jag att det är gravt nedvärderande för dem.

  SvaraRadera