tisdag 15 juli 2014

Marine Le Pen attackerar nyvald Juncker
Idag valdes som bekant Jean-Claude Juncker till EU-kommissionens ordförande, trots att han knappast framkallade någon större entusiasm ens inom etablissemanget. Inför detta uppgjorda val, levererade Marine Le Pen en liten tirad mot honom och EU.

Inledningsvis ser vi hur Konstantinos Papadakis från Greklands Kommunistiska Parti försöker hålla ett anförande, utan att ha ordet, och trots upprepade varningar från talmannen Martin Schulz. Jag har valt att behålla dessa första minuter som ren underhållning.

Marine Le Pens inlägg och textning börjar vid 02:00.

26 kommentarer:

 1. Hon är duktig hon. Ger en smula hopp.

  /Moltan

  SvaraRadera
 2. Tobbe,
  Marine Le Pen är fantastisk. Hon är t.o.m. en bättre talare än Nigel Farage. Och det är också lite mera innehåll i hennes tal. Jag tror att de här karriäristiska teknokraterna, som är beredda att sälja ut sina egna folk och också redan gör detta, kommer att få svårt att hävda sig. Vågen kommer långsamt att tippa över til den andra sidan.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 3. Vilken kvinna! Det där var bättre än jag någonsin väntat mig. Oj, oj! När Farage är den elegante värjfäktaren, stormar Le Pen fram till häst och hugger sig fram. Tack för den Tobbe, och Marine.
  J_B

  SvaraRadera
 4. Marine Le Pen är rak, direkt och intensiv.
  Ett fullkomligt lysande val av franska folket!

  Jag tyckte Thatcher var tuff men hon kan slänga
  sig i väggen jämfört med Marine.

  Man har blivit så van att se politiker som slätstrukna
  lismande opportunister som man på sin höjd tolererar
  typ Federlay eller Wikström att man nästan ramlar av
  stolen när en riktig åsikt dyker upp.

  Tack Tobbe!
  Utan din översättning hade jag missat det här.
  Marine inspirerar och ger hopp så SVT lär ju knappast
  göra någon större ansträngning - de hade troligen
  "problematiserat" kring att den första talaren inte
  fick tala till punkt :)

  SvaraRadera
 5. vår tids nya järn-lady. Önskan är att allt fler ska våga ställa sig upp & uttala att det nu får vara nog. Hon ger verkligen hopp om framtiden.
  Tack Tobbe =)

  SvaraRadera
 6. hoppas du har tid och ork att översätta lite mer av denna vara, fantastiskt

  SvaraRadera
 7. Vi väntar fortfarande på SVTs reportage om Vänsterpartiets samarbete med kommunister i EU. SVT är väl medvetna om förhållandet men förmår inte ge väljarna korrekt information.

  SvaraRadera
 8. Tusen takk Tobbe for jobben du gjør med oversettelse ellers hadde jeg aldri fått sett dette.. Stor opplevelse å se Marine Le Pen i aksjon.

  SvaraRadera
 9. Underbart med dessa översättningar! :)

  SvaraRadera
 10. Marine Le Pen attackerar Juncker och avslöjar hans maktfullkomlighet!! Hon är en underbar talare och vilken kunskap hon sitter inne med!!
  //Anna L

  SvaraRadera
 11. Faktum är att grekiska kommunistpartiet under 20 års tid TILLHÖRDE samma grupp som svenska V, men nu har lämnat gruppen, då man upplevde att den började bli för federalistisk.
  //Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt - missade det utträdet. Intressant dock att svenska V aldrig haft några problem med sina kamrater, eller fått några besvärande frågor.

   Radera
 12. Jag sällar mig till skaran av tacksamma.

  Tobbe, skulle du kunna tänka dig att lägga upp dessa översättningar som ren textmassa någonstans? Det vore mycket värt att kunna sprida dessa anföranden och ffa att kunna få människor att läsa dem utan att veta att det är FNs partiledares ord. Det ger också möjligheten att citera Marine Le Pen på andra bloggar, på Facebook, o.s.v.

  Återigen, tack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hm, ska kika på det. Just nu finns de inte i lämpligt format, men det kan jag ju experimentera med.

   Radera
 13. Ack, om ändå vi hade FN...Allt vi har är öppet svenskfientliga SD och quasi-nazistiska SvP.

  Synd att vi inte har ett mittemellan parti som FN.

  FN : Tar avstånd från nazismen, tydligt för demokrati, vill att etniska fransmän ska erkännas som Frankrikes sanna urbefolkningen, är neutrala mot israel och säger ifrån när Israel beter sig för rasistiskt, förespråkar kraftig repatriering kombinerat med assimilering.

  SD : Tar avstånd från nazismen, tydligt för demokrati, förnekar att ett etniskt Svenskt folk finns, kryper för Israel på det mest skamliga sätt, förespråkar inte repatrieringen utan bara assimilering.

  SvP : Tar inte avstånd nazismen, inte tydliga för demokrati, står upp för etniska Svenskar, tar avstånd från Israel, förespråkar bara repatrieringen

  SvaraRadera
  Svar
  1. "SD : Tar avstånd från nazismen, tydligt för demokrati, förnekar att ett etniskt Svenskt folk finns, kryper för Israel på det mest skamliga sätt, förespråkar inte repatrieringen utan bara assimilering."

   När har du drömt ihop det här? Givetvis förnekar inte SD att det finns ett etniskt svenskt folk. I vilken nation är det annars tänkt att invandrare på sikt ska uppgå i, och varför skiljer i sådana fall partiet på medborgarskap och nationstillhörighet? Enligt SD kan man alltså vara svensk utan att vara svensk medborgare (som etniska svenskar i Finland) och tvärtom (som lapparna). Inte lite sjukt att anklaga ett parti vars hela existens och verksamhet har handlat om att slå vakt om svenskarnas rätt till sitt eget land för att de skulle vara "öppet svenskfientliga". Från det andra hållet påstås det sedan att SD är "öppet rasistiskt" etc... Att de bara skulle förespråka assimilering stämmer inte heller. SD förespråkar assimilering och frivillig återvandring för att återskapa ett homogent Sverige (och i samband med det givetvis också kraftigt begränsad invandring, inte minst den icke-västliga). Tanken på massiv tvångsrepatriering gav de dock upp 1999. Är det något du saknar?

   Radera
  2. "Givetvis förnekar inte SD att det finns ett etniskt svenskt folk. "

   -Okunnighet är verkligen en förutsättning för att vara SDare, anledning till er okunnighet är att avpixlat IP bannar alla som sprider den minsta objektiva informationen om SD.. Testa själv att bara post ett citat där Jimpan förnekar att vårt folk finns.. Du blir bannad direkt.. Jag har redan blivit det ett antal gånger.. SD likt PK partierna förutsätter okunnighet bland sina väljare och kan därmed inte tolerera yttrandefrihet.

   ---------Jimpan förnekar att ett etniskt Svenskt folk finns------

   "Rosenberg upprepar frågan: Finns det etniska svenskar?

   Åkesson: Det finns en grupp människor som har bott här väldigt länge som man skulle kunna betrakta som etniska svenskar alldeles säkert, men det är nog ganska få nu levande människor med svensk nationell identitet, som kan betraktas som det."
   http://bojkottaaftonbladet.wordpress.com/2014/02/08/jimmie-akesson-och-sverigedemokraterna-vill-forstora-samisk-kultur/


   "man alltså vara svensk utan att vara svensk medborgare "

   -Visst en Somalisk muslim kan vara Svensk om den känner sig som en Svensk och identifierar sig med Svenska värderingar osv osv., så fungerar "Öppen Svenskhet."

   "frivillig återvandring för att återskapa ett homogent Sverige ("

   -A, du är sannerligen en drömmare, SD vill återskapa ett homogent Sverige? Haha. Säg inte det inom SD bara, då blir du utsparkad för nazism.

   "Är det något du saknar?"

   -Ne, det är dålig för PR och det behövs heller inte för att säkra det Svenska folkets fortlevnad. Israel har ju t.ex. 20% icke-judar och det finns knappast någon risk att judarna assimileras med dem..Tvärtom tycker majoriteten av judar att svarta människor ä ren cancer..... Fast sen vill ju Israel regeringen inte heller att icke-judarna ska assimileras, till skillnad från SDs avsikt med oss "icke existerande" etniska Svenskar och invandrarna i Sverige.

   Vad som dock behövs är ett Svenskvänligt parti som erkänner att etniska svenskar finns, och står upp för våra intressen. Tyvärr finns det bara rent svenskfientliga partier i riksdagen idag.

   Radera
  3. Är det okunnigt att faktiskt ta upp vad SD:s åsiktsdokument säger? Du har däremot hakat upp dig på någon obskyr intervju, likt den svagbegåvade provokatör du är. Där finner du nog också anledningen till att ingen vill ha med dig att göra. Ditt "bemötande" av mitt inlägg säger ju allt om vilken intellektuell nivå du befinner dig på. Det är värsta haverist- och rännstensargumentationen (som alltså inte ens Avpixlat släpper igenom).

   Radera
  4. "likt den svagbegåvade provokatör du är"

   -Mycket ironiskt, Jimpan säger helt öppet att han förnekar existens av ett etnistk Svenskt folk och allt du har kvar är personangrepp.

   "allt om vilken intellektuell nivå du befinner dig på."

   -Haha, hela din kommentar är bara trolleri!

   "(som alltså inte ens Avpixlat släpper igenom)."

   -Avpixlat är en plats där person som du som saknar kunskap men gillar att trolla håller till, Bra att det finns en plats för dig där fakta och citat inte har någon innebörd och att kalla andra för "dumma" är ett argument.

   Radera
  5. Samtidigt så har Åkesson kört med "tunnelbaneargumentet" i Riksdagen.
   När Romson sa att då hon åker tunnelbana så är det svenskar som hon ser. Åkesson svarade med motfrågan att om han åker tunnelbana i Tokyo så är han alltså japan?

   På grund av sin kolonialistiska historia så är dagens Frankrike betydligt mer etniskt blandat än Sverige. Även någon från en gammal koloni, vars släkt har bott i Frankrike i ett halvsekel eller mer, anses vara fransman.

   Visst böjde sig Åkesson i Rosenbergs program. Detta främst på grund av de ständiga försöken att försöka klistra nazism på SD.

   Minns du kanske episoden i Riksdagen då ledamoten Adnan Dibari (S), med ursprung i nåt land i fd Jugoslavien, pratade om hur alla svenskar är invandrare (och det därför inte finns några "etniska svenskar")? Argumentationen var korkad och provokativ, och Björn Söder gick upp i talarstolen och blev förbannad att Dirabi förringade det svenska folket.

   Länkar till bild med Dirabis anförande och Söders svar hos hatsajten "Inte rasist men": http://interasistmen.se/wp-content/uploads/2013/10/BXRQo4lCQAAvDDP.jpg

   Den generella synen inom SD ligger nog närmare det som Söder yttrar. Den öppna svenskheten lägger dock fokus på just värderingar. Precis som i det multietniska (på grund av landets kolonialistiska historia) Frankrike.

   Radera
 14. Tyckte hon var bättre än Farage, synd att inte FN och UKIP gick samman och formade en grupp, men FN har ju antisemitism i sitt DNA som vi alla vet(Facepalm).

  Trist att Storbritanniens elit lyckades leda anti-PK rörelsen in i UKIP istället för BNP dit den naturligt var på väg från början.. Då hade vi haft ordentliga representation.. För mig är Marine Le Pen seriös och även om han säger bra saker ibland och är underhållande så är snarare något av ett troll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Farage är ju egentligen ingen nationalist utan verkar vara mer besjälad av det brittiska arvet och dess imperialism. Så har jag uppfattat honom iaf.

   /Fredrik H

   Radera
  2. Farage och Marine Le Pen är förstora att sitta i samma grupp och för olika. De behöver talartid och vara ledargestalter bägge två. Risken vore att någon av dem "försvunnit" lite bakom den andre.. Två högljudda, karismatiska och obekväma EU-kritiska grupper vore det bästa. Vi får hoppas att de snackar sig samman när det verkligen gäller.. Fulspelet mot EFDD:s ordförande post hoppas jag fått Nigel att kasta handskarna!

   Radera
 15. Helt underbart att höra henne, men jag blir orolig. Hon är mycket farligare för eliten än Farage. Må hon inte gå samma öde till mötes som Jörg Hayder.

  SvaraRadera
 16. Kolla Guy Verhofstadt, mannen som älskar denna betongkoloss vid namn EU, sitter alltid och viftar och skränar när Nigel Farage pratar. Nu sitter han och gör tummen upp som en barnunge då Marine LePen pratar om deras mygel när de tillsatte poster ihop med de konservativa och socialisterna, och visar sitt nöje med detta mygel.

  När Nigel Farage levererar sanning efter sanning i sina tal, sitter denne liberale clown och skakar på huvudet och för oväsen. Att sådana idioter blir invalda år efter år, som inte ser verkligheten.

  SvaraRadera