tisdag 8 juli 2014

Liberaler hyllar kuppen och Cecilia Wikström
Så blev då EU-kritiska gruppen EFDD utestängda från ordförandeplatsen för Petitionsutskottet, som de enligt normala regler skulle ha fått, genom att socialdemokratiska PES, kristdemokratiska EPP och liberala ALDE gått samman för att placera Folkpartiets Cecilia Wikström där. Svenska liberaler jublar nu över denna seger över demokratin.

Karin Forsling, FP Örebro"Verkar finnas många spännande och intressanta utskott i EU-parl. Och ett av dem leds av fantastiska @CeciliaWikstrom! Grattis och lycka till"
Twitter

Hennes senaste inlägg på sin egen blogg lyder för övrigt:

"Jag är sjukt stolt över att, tillsammans med folkpartiet ha blivit utnämnd till SD och Jimmie Åkessons huvudmotståndare. Ett bättre omdöme kan man knappast få!

Sverige är fantastiskt! Vi ska vara stolta över vår långa historia av fred, frihet och demokrati. Vi ska vara stolta över våra naturtillgångar. Vi ska vara stolta över vårt innovativa företagsklimat och vår väl utvecklade trygghet och välfärd. Vi ska vara stolta över och värna vår kultur. Men vi ska INTE stänga våra gränser!

Vi ska tvärtom välkomna dem som vill komma hit och bidra till att ett bra Sverige blir ännu bättre. Vi ska ta emot dem med öppna armar och hjälpa dem att komma in i vårt samhälle. Vi ska se till att de får de verktyg de behöver för att bli en del av vårt samhälle. På riktigt! 

Vi har en stolt historia av öppenhet, tolerans och medmänsklighet. Inte på ett släpphänt sätt utan på ett tydligt sätt som visar vad vi önskar och förväntar oss av ALLA medborgare utan att för den skull ta ifrån dem deras värdighet och identitet. Vi kan aldrig acceptera beteenden eller attityder som går stick i stäv med våra grundläggande värderingar, ex könsstympning, tvångsäktenskap etc, men vi kan och ska välkomna muslimer. Vi skall låta dem utöva sin religion och bevara sin identitet, men vi skall oxå integrera dem i vårt samhälle och låta dem bidra till att utveckla vårt Sverige i en alltmer mångkulturell och multireligiös riktning." 


Daniel Forslund, FP Skarpnäck"@ydrenas Verkligen hedrande uppdrag - både för @folkpartiet och @CeciliaWikstrom! Känns tryggt med en aktiv liberal på en så tung post!"
Twitter

Cecilia Malmström nöjer sig med:

"Grattis till ordförandeskapet i @EP_Petitions !"
Twitter

Den 30e juni kvittrade Cecilia Wikström själv:

"I EP i Strasbourg. Har bytt ut resejeansen mot klänning och förhandlar nu m övriga delegationsledare om alla poster i EP. Ceremonier väntar!"

Den som har frågor till Cecilia Wikström om Europaparlamentets arbete och interndemokrati, kan vända sig till:

cecilia.wikstrom@ep.europa.eu
Tel Bryssel: +32 (0) 2 28 45622
Tel Strasbourg: + 33 (0) 3 88 17 7622

6 kommentarer:

 1. "Sverige är fantastiskt! Vi ska vara stolta över vår långa historia av fred, frihet och demokrati. Vi ska vara stolta över våra naturtillgångar. Vi ska vara stolta över vårt innovativa företagsklimat och vår väl utvecklade trygghet och välfärd. Vi ska vara stolta över och värna vår kultur. Men vi ska INTE stänga våra gränser!"

  Vi har haft lång historia av fred, frihet och demokrati för att vi har haft hyfsad gränskontroll. Men som det ser ut nu och hur framtiden verkar bli, kommer vår fred, frihet och demokrati inte bli något annat än historia

  SvaraRadera
 2. Stolta över och värna vår kultur, minsann? Har för mig att en hel drös med främst politiker bestämt att vi inte har någon kultur. Enligt Sahlin är vi ju avundsjuka på invandrare eftersom dom har kultur, till skillnad från oss.

  SvaraRadera
 3. Noterar jag en freudiansk felsägning i Karin Forslings resonemang?
  "Vi kan aldrig acceptera (..)könsstympning, tvångsäktenskap etc, men vi kan och ska välkomna muslimer." Så hur ska du ha det Karin ?

  SvaraRadera
 4. Här har en s.k liberal företrädare manipulerat med valsystemet i EU. Fy s*tan säger jag!

  SvaraRadera
 5. Usch, det värsta med twitter är ju alla dessa bruntungade människor som twittrar saker i stil med:"Tryggt med världens bästa Cecilia på ordförandeposten!"
  /Fredrik H

  SvaraRadera
 6. Det där maktfullkomliga manipulerandet där hon har stulit ordförandeskapet har hon kanske lärt sig av politikern Hans Lindblad också Folkpartist bördig från Gävleborg. Han var bra på det och ställde till mycket skada. Klart Cecilia & Co gillar muslimer dom är ju också bra på maktfullkomlighet och manipulation. Tacka vet jag den gamla svenska hederligheten, vi är många som forfarande har kvar den och vi ska vinna till slut.

  SvaraRadera