fredag 26 september 2014

Bert Karlsson expanderarI dagens GT bjuds vi på en liten intervju med asylentreprenören Bert Karlsson, där han berättar om sina affärer och expansionsplaner. Hans uttalanden belyser vart och ett den skenande asylinströmningens vansinne och hur lukrativt det är att leva på en invandring som överstiger all beredskap. Han driver redan idag 20 anläggningar och planerar att omvandla ytterligare 20 hotell- och konferensanläggningar till asylboenden. Ordet "asylimperium", som används i artikeln, torde inte förekomma i särskilt många andra länder. Under det första halvåret omsatte hans verksamhet 37 miljoner kronor, men målet är att komma upp i en miljard per år.

Berts egna ord ger en bra bild av haveriet och det finns inte mycket att tillägga:

"Vi får så mycket erbjudanden – jag jagar inte själv, de hör av sig till mig. Jag jobbar för de här hotell- och konferensanläggningar och ser till att de får ekonomi i det. Det ena efter det andra går åt skogen och det här är en räddning för dem. Anläggningarnas död är mitt bröd."

Självklart är det inga problem att få ekonomi i denna verksamhet, då Migrationsverket kan betala hur mycket som helst för varje ny plats. Vanliga gäster eller företag kan inte bara begära mer pengar om ett hotell blir för dyrt, men denna myndighet kan alltid hämta mer hos skattebetalarna. Något problem med efterfrågan behöver Bert Karlsson inte oroa sig för:

"Det öppnar pö om pö. Nyligen öppnade vi i Strängnäs och i Uppsala. Det står flera på tur, i bland annat Stenungsund och Mariestad. Vi har en organisation som klarar det här."

Detta imperium jämförs också med mer seriös och konkurrensutsatt affärsverksamhet:

"Jag kallar det "asylmottagningens Ikea". Det ska vara bra kvalitet och lågt pris."

Medierna gillar att lyfta fram just Bert Karlsson, men med 80 000 asylsökande per år, lär det finnas en mängd andra aktörer i landet som lever gott på sin delaktighet i att sänka skutan.

10 kommentarer:

 1. När fan blir gammal blir han religiös.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, Bert Karlsson har väl alltid försökt tjäna pengar och har nu hittat den ultimata mjölkkon i form av Migrationsverket.

   Radera
  2. Jag tror det är hans sätt att hämnas och peka finger åt det PK-samhälle som stötte ut honom och inte ville lyssna på han och Ians invandrarkritik i Ny demokrati. Det märks på hans uttalande, han driver med oss och njuter av det.

   Radera
  3. Han har ju både barn och barnbarn, så vitt jag har förstått. Om det är så som du säger - och det kanske ligger något i det - är det sorgligt att han är villig att dra ner Sverige i skiten för det spott och spe han fick efter sig i tiden i Ny Demokrati.

   /Fredrik H

   Radera
 2. Bert Karlsson den vidrige :
  - "Jag kallar det "asylmottagningens Ikea". Det ska vara bra kvalitet och lågt pris."

  SvaraRadera
 3. De som påstår att man inte kan göra snabba och enkla pengar inom asylindustrin har ju uppenbart missuppfattat Bert Karlsson motiv och inre drivkraft. Bert är där de stora och enkla pengarna finns. Ett lackmustest för seriösa verksamheter är ju huruvida de drar till sig Bert K's uppmärksamhet eller inte...

  SvaraRadera
 4. När Bert stred mot invällningen, tillsammans med Ian i NyD, så ville ingen i etablissemanget "ta i honom med tång", han hånades och marginaliserades.. Samma etablissemang tiger som en pluggad stjärt, när fjärt-Bert nu går PK:s och 7-K:s ärenden, via den ruttna myndigheten Migrationsverket.

  Undra på att föraktet för politiker, myndigheter och media är all-time-high.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Samtidigt så retar sig vänstern på att han tjänar pengar, men inte på politiken som ger honom möjligheten.

   Radera
 5. Jonas Sjöstedt håller på att bli Berts bäste vän!! Bert och Jonas, ni vet!
  http://soldatmamma.blogspot.se/2014/09/jonas-sjostedt-har-intagit.html

  SvaraRadera
 6. Undrar hur länge det dröjer innan "Svenska motståndsrörelsen" eller någon annan "patriotisk" rörelse börjar anamma fiendens framgångsrika taktik att helt enkelt avliva dem som går emot dem-helst genom halshuggning?

  SvaraRadera