torsdag 25 september 2014

Vänsterkrönikörerna ansluter sig till terrorkramarna
För en vecka sedan noterade vi hur Rashid Musa, från "Sveriges Unga Muslimer", ännu en gång inte förmådde ta avstånd från ens den groteska terror som bedrivs av IS, med förklaringen att redan frågan var "islamofobisk".

Samtidigt oroas "Muslimska mänskliga rättighetskommittén" av ny svensk terroristlagstiftning, med motiveringen att den kan hota folkrätten. Det är naturligtvis nonsens, eftersom Fatima Doubakil och Maimuna Abdullahi, som nu driver kampanjen mot denna lagstiftning, som vanligt enbart bekymrar sig för hur det kan påverka muslimer. De får på något sätt inte bara in religion i resonemanget, utan även ras:"Det möjliggör att terror och osäkerhet kan användas i rasliga och religiösa termer vilket innebär att politisk och ekonomisk status quo upprätthålls i länder där västvärldens geopolitiska intressen får styra vilka åtgärder som känns rimliga."

"Att döma av debatterna om terroristbekämpning som förs just nu, antar vi att det vita och ickemuslimska majoritetssamhället i allmänhet, och Ohlsson i synnerhet, verkar se skärpningen av terrorlagen som föreslås som absolut rimlig, eftersom de kommer utan kostnad för det vita majoritetssamhället."

Observera att vi ännu inte har hört några buddhister eller katoliker som motsätter sig lagstiftning mot terrorism, även om de inte skulle råka tillhöra "det vita majoritetssamhället".

Idag ansluter sig två av Aftonbladets medarbetare samtidigt till detta resonemang, där det gäller att förringa jihadturismen och framför allt se till att inga muslimer drabbas.
Dagen efter att han propagerat för att svenskpartister bör arresteras, skriver Oisin Cantwell angående en ny FN-resolution mot terrorresor:

"Det föreslagna förbudet kan dessutom hamna i konflikt med mänskliga rättigheter om fri förflyttning och föreningsfrihet. En grundläggande tanke i Sverige har alltid varit att det som kan vara förbjudet är vad en person gör, inte medlemskapet i en organisation i sig."

SvP ska alltså inte få hålla möten i Sverige, medan ett förbud mot deltagande i IS aktioner i Syrien med en gång blir mer komplicerat och skulle kränka allehanda rättigheter. Det ska sägas att dagens inlägg från Cantwell är relativt nyanserat och resonerande, men han landar slutligen precis där de muslimska organisationerna vill:

"Det finns goda skäl att befara att lösningen blir ännu en av dessa godtyckliga paragrafer som har dykt upp i lagen sedan skyskraporna föll och som aldrig kommer att drabba någon blond Johan, Kalle eller Nisse, hur suspekta organisationer de än tillhör."

Är det viktigare att få en bra representation av hårfärger, än att beivra faktiska hot mot vår nation? Det finns inga "suspekta organisationer" för Kalle och Nisse som motsvarar det som exempelvis IS gör i Syrien och Irak. Även antalen är betydande, där det bara från Frankrike nu beräknas befinna sig 930 i Syrien, 500 från Storbritannien, 250 från Belgien och så vidare, siffror som sannolikt är underskattade.
Den kommunistiske aktivisten Petter Larsson står naturligtvis på samma sida, och förkunnar att "Terrorlagar bäddar för hets mot muslimer":

"Visst, det är möjligt att säkerhetstjänsterna kan sy in eller avskräcka en eller annan jihadist. Men risken är uppenbar att de på köpet får frikort att trakassera muslimer.

2014 för tankarna till 2001. Då var det al-Qaida. Nu är det i stället IS som används som bräckjärn mot rättssäkerheten."

Islamismen är dock ett reellt hot mot Västvärlden, vilket en rad händelser har visat bara de senaste veckorna. I Australien avslöjades långtgående planer, från just IS-anhängare, på att halshugga slumpvis utvalda personer på gatan. Norge fick information om att en grupp var på väg från Syrien för att utföra någon form av dåd, ett hot som de betraktade som tillräckligt substantiellt för att offentliggöra det. I Belgien greps personer med vapen och bombdelar, som polisen hävdar var tänkt att användas mot EU-kommissionens byggnad.

Personer som Petter Larsson kanske anser att dessa planer är rena påhitt för att bedriva hets mot muslimer, men det är inte alltid som återvändande Syrien-turister misslyckas. Mehdi Nemmouche, som sköt ihjäl fyra personer vid det judiska museet i Bryssel i maj i år, hade dessförinnan tillbringat ett år i Syrien med det som då kallades ISIS.

Det måste vara fantastiskt att vara en ljugande islamist i Sverige och dessutom få uppbackning av villiga dhimmis i de stora medierna.

12 kommentarer:

 1. Att säga att ISIS är ett hot mot oss är ju fel, däremot är radikala islamistiska element ett hot mot oss. Sen må de säga sig tillhöra vilken lite skärva av deras vansinniga jihad nätverk de vill.

  Självklart ska svensk polis ha fullt tillstånd att spionera på alla som rör sig i muslimska miljöer så att dessa element kan upptäckas och oskadliggöras i ett tidigt skede. Detta bör dock inte kombineras med någon form av vansinniga svenska utlandsinsatser likt det totala misslyckandet mot hajis i afhanistan. Vi har sätt att dessa, förutom att vara kostsamma och totalt värkningslösa i det långa loppet, dessutom får till följd att de muslimer som redan bor här hyser extra agg mot Sverige och svenskarna.

  Om bedrivandet av utlandskrig mot muslimer och samtidigt ha kvar dem i landet inte är att odla terror på hemmaplan så vet jag inte vad det är.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag talar om hot menar jag de individer som skolats i någon av dessa organisationer. Förutom de frivilliga med svenska pass som åker dit, så har vi också ett annat problem, som det talas mindre om, nämligen den fria invandringen från Syrien. I den strömmen ingår naturligtvis fredliga människor som flyr för sina liv, men rimligen också islamister, förövare i konflikten och vanliga kriminella. Vi får helt enkelt en bit av hela den fina syriska regnbågen, särskilt eftersom vi inte har någon aning om vilka vi egentligen släpper in.

   Radera
  2. Muslimer som redan bor här hyser extra agg mot Sverige och svenskar?jag trodde de flydde från extremististisk terror?till demokrati och sekularitet?

   Radera
  3. Inte_rasist_utan_realist26 september 2014 14:39

   Haha! Dem "flyr" till bidrag och livstids ekonomiskt försörjning på de svenska skattebetalarnas bekostnad. Här kan de försörja sig utan att jobba, viket de knappast kan göra i sina hemländer. Det är anledningen till varför majoriteten av alla dessa asylsökande kommer till Sverige, avkroken i norra Europa. Att vi dessutom är alldeles för generösa med att dela ut PUT, vilket gör det enkelt att få stanna i Sverige ( i synnerhet om man påstår sig komma ifrån Syrien) är en annan orsak som man inte får glömma bort.

   Radera
 2. Jag tycker det är bisarrt att det överhuvudtaget finns något som heter "Muslimska mänskliga rättighetskommittén", med tanke på hur många muslimska länder som skrivit under FNs deklaration om mänskliga rättigheter...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja, alltså namnet syftar troligen, som alltid, på att försvara muslimers rättigheter i Sverige, inte på några allmänna principer. De bekämpar "islamofobi" och lagstiftning mot terror, men det som vi uppfattar som mänskliga rättigheter är de nog ganska likgiltiga inför.

   Radera
  2. Muslimer ska ha egna rättigheter; ja det var ju något nytt - inte

   Radera
 3. Det är väldigt svårt att hitta muslimer som tar avstånd från terrorism och våld. Lite förvånande med tanke på att dom är runt miljarden anhängare.

  SvaraRadera
 4. Finns det egentligen någon anledning att bry sig om vad Aftonbladet skriver? De har sedan länge lämnat den seriösa debatten.

  SvaraRadera
 5. Vänstern har en tvångsmässig reflex att försvara alla som de uppfattar som efterblivna. Är dessa även antisemiter och USA-hatare så blir det jackpot för vänstern.

  SvaraRadera
 6. Dessa förnekare kommer, för att citera Hajen, förneka att detta är ett problem tills dagen det simmar upp och biter dom i arslet.

  SvaraRadera
 7. Låt mig påminna för femtielfte gången:
  Vid 2:a världskrigets slut var 50% av världens fertila kvinnor vita.
  Idag är samma siffra 5%.
  Vita människor är kort sagt utrotningshotade.
  Så Oisin: världen ser inte ut som Södermalm

  SvaraRadera