lördag 13 september 2014

Dagens citat: Björn Ranelid


"Ditt hår är svartare än natten och du kunde ha varit turk, kurd eller rom. En liten pojke står på tå i din kropp och ni ser gemensamt på världen i rädsla och oro. Dina ögon är inte ljusblå som mina och ditt förnamn är tusenmila bort från fornsvenska ätter och bondelängder."


Idag har DN låtit författaren och medieposören Björn Ranelid, av alla människor, stå för en av attackerna mot Sverigedemokraterna. Han gör det i form av något som ska föreställa ett öppet brev till Jimmie Åkesson, men de sedvanligt snirkliga formuleringarna kan inte dölja det tomma och förvirrade innehållet. Som citatet ovan visar, tycker denna oändligt självkäre man att partiledarens utseende är väsentligt för valet och nivån på invandringen.

Att Jimmie Åkesson har mörkt hår har poängterats av "antirasister" förut, troligen med tanken att hela idén med en begränsad invandring då faller. När partiets senaste valfilm dessutom innehöll två personer som adopterats till Sverige, slog det fullständigt slint hos vänstern.

Om vi går tillbaka till Ranelids alster, så handlar det förstås också mycket om kärlek, där hans egen är obegränsad och vacker, och Åkessons givetvis är motsatsen:

"Vad är du rädd för hos din medmänniska och hur långt når din kärlek bortom din hustru och ditt barn?"

Låt mig sänka mig till din nivå, Björn Ranelid, och fråga dig vad du själv är rädd för. Varför bor du isolerat i en stor villa, med en enorm tomt, på Österlen? Når inte din kärlek till andra delar av Skåne? Du skulle väl inte vara rädd för dina medmänniskor i exempelvis Rosengård?


Björn Ranelid tillsammans med just sin
hustru, där de blickar ut över den 50 000 kvm
stora tomten. 

För Expressen har Ranelid berättat lite om sitt liv i sitt isolat:

"Jag kallar det så, Paradiset. Det är verkligen ett privilegium att kunna bo och jobba i den här miljön, säger Ranelid om sin idylliska sommarbostad som i dag värderas till över elva miljoner kronor, mer än dubbelt så mycket som införskaffningsvärdet."

I sitt "öppna brev" fortsätter Ranelid de märkliga och infantila personangreppen på Jimmie Åkesson. Från det mörka håret går han över till förnamnet:

"Våra namn säger mer om oss som individer än vad många människor tycks tro. När jag dröjer vid ditt så tänker jag på Amerika. Dina föräldrar levde och bodde i en liten socken i Skåne och det fanns ingen trängsel bland knappt två tusen invånare.

Jimmie används ofta som ett smeknamn för James i Amerika och det härstammar från hebreiska Jakob och betyder ”han må skydda”. Ingen svensk eller annan nordbo torde ha hetat Jimmie före 1800-talet. Du hade namnsdag i knappt fem år, men det har du inte längre. Vilka människor vill du skydda?"

Efter denna utläggning, vars koppling till svensk invandringspolitik är oklar för den mer klartänkte, går Ranelid över till något av ett självmål:

"Du har sagt och skrivit att det bästa vore om människor som flyr krigen runtom i världen, finge hjälp och skydd så nära sina hemländer som möjligt. Skulle du ha tänkt detsamma om judarna och romerna i de tyska koncentrationslägren? Borde inte Sverige ha tagit emot de vita bussarna med krigets offer?"

Nu är ju Tyskland faktiskt just vårt grannland, vilket Somalia och Syrien inte är. De vita bussarna handlade om att transportera fångar, i krigets slutskede, till deras hemländer. Jämförelsen är helt enkelt idiotisk. Sveriges nuvarande politik innebär att vi alltid kommer att ha ett enormt inflöde, eftersom vi ser hela världen som vårt ansvar, en värld där det alltid pågår konflikter någonstans, och där ansvar innebär att drabbade människor ska bosätta sig i just Sverige.

Den som orkar kan läsa Ranelids hela spretande kärleksalster på DN, men själv nöjer jag mig här. Låt oss avsluta med SDs pressansvarige Martin Kinnunens kommentar:

"Detta tycks vara ytterligare ett exempel på en mediepersonlighet som aldrig träffat en sverigedemokrat."3 kommentarer:

 1. Inte kan det väl vara så att den självgode medieposören helt enkel vill importera billigast möjliga arbetskraft till sina ägor? Om inte så utgår jag från att han betalar fullgod lön (runt 20.000 kr/mån) + arbetsgivaravgift till alla som igår, nu och för all framtid hjälper till på hans ägor.
  Dessutom förmodar jag, med tanke på den bild av gränslös kärlek till inte bara sig själv utan till asylinvandrare och "EU-migranter" och den generositet han försöker måla upp av sig själv, att Ranelid har öppnat sina ägor för ett medelstort läger av romer samt att han ställt upp ett stort antal baracker för asylsökande i sitt eget "paradis". Allt annat är hyckleri.
  När jag tar del av alla dessa självgoda mediposörer som uttalar sig om SD så ringer ordspråket om tomma burkar skramlar mest ständigt i mitt inre.
  /ICH

  SvaraRadera
 2. Den gravt narcissistiske Ranelid är en kul typ med en monoton och ändlös svada som hos de som lider av manodepressivitet och Ranelid verkar befinna sig i den maniska fasen 90 % av sin vakna tid. Han är underhållande på samma sätt som Zoram Ismael dvs samma typ av lyteskomik som om man skrattat åt en lätt utvecklingsstörd eller cp-skadad. Ranelid är EGENTLIGEN inget at skratta åt men det är svårt att låta bli.

  Stig

  SvaraRadera
 3. Helt korrekt är Tyskland (och även Polen) ett grannland: "Sverige ligger i norra Europa, på östra delen av den skandinaviska halvön och sträcker sig över ungefär 17 latituder och 15 longituder. Den longitudiella skillnaden motsvarar 52 minuter skillnad i soltid (mellan Haparanda i öster och Strömstad i väster). Till ytan är Sverige det 6:e största landet i Europa. Landet gränsar till Norge i väster, Finland i nordost, samt Danmark i sydväst via Öresundsbron. Landet har också maritima gränser till Estland, Lettland, Litauen, Polen, Tyskland samt Ryssland (Kaliningrad och fasta Ryssland)." (Wikipedia)

  De "Vita bussarna" är en intressant historia. Greve Folke Bernadotte fick i uppdrag av den svenska regeringen i slutet av 1944 organisera räddandet av norska och danska koncentrationslägerfångar. Tack vare sin kungliga börd och adliga rang var Bernadotte välsedd hos nazisterna och lyckades utverka fri lejd.

  Bernadotte lyckades inte bara befria norrmän och danskar han lyckades övertala tyskarna att släppa ett större antal judar, kvinnor och barn. För det senare "belönades" han tvåfalt, dels fick han utstå kritik från judiskt håll att han inte prioriterade judar över skandinaver trots att dryga hälften av de cirka 25.000 han räddade var judar. Dels mördades han av den sionistiska Sternligan då han på FN:s uppdrag försökte medla mellan judar och araber.

  Folke Bernadottes hustru hette Estelle som arvprinsessan (eller snarare tvärtom). Det har spekulerats i om namnvalet är en markering mot Israel som inte har förmått att göra upp med historien. Det lär dessutom vara på så vis att en svensk kung aldrig besökt Israel av just denna anledning.

  SvaraRadera