tisdag 21 oktober 2014

SD attackeras vidare genom EFDD


"SD:s nya gruppmedlems partiledare vill inte ha rösträtt för kvinnor."
TwitterSoraya Post försöker få till en attack mot SD, genom att säga något om EFDD, men slirar på sanningen i vanlig ordning. Nu är det ju inte KNPs partiledare som anslutit sig till gruppen, utan en fristående medlem av samma parti. Samtidigt har SDs två ledamöter knappast mycket att säga till om när det gäller vilka som accepteras av EFDD. Vi ska också komma ihåg att Post, som skulle dra en feministisk vind genom parlamentet, snabbt anslöt sig till den socialdemokratiska gruppen och röstade fram kristdemokraten Jean-Claude Juncker, som är allt annat än feminist, till posten som Kommissionens ordförande.

Soraya Post är dock inte ensam om att försöka få maximal spinn på historien. Till och med SvD använder en lite märklig rubrik och bild:


Nigel Farages accepterande av en polsk ledamot, blir alltså en ursäkt för att få med "SD" och "Hitler" i samma rubrik. Självklart har man också valt en bild på den något märklige figuren Janusz Korwin-Mikke, istället för Robert Jaroslaw Iwaszkiewicz, som är EFDDs nye medlem. 

SvD har dock varit så pass hederliga att de åtminstone har letat upp olika uttalanden från just Iwaszkiewicz, men artikeln dryper naturligtvis av tendentiösa formuleringar:

"Den brittiske skandalpolitikern Nigel Farage vill återuppliva den upplösta partigrupp i EU-parlamentet, EFDD, där Sverigedemokraterna ingår, genom att ta in en polsk ledamot som försvarat Hitler och förespråkar hustrumisshandel."

Det är mycket märkligt att Farage kallas för "skandalpolitiker", när något sådant aldrig hörs ens om en person som Gudrun Schyman. Vilka skandaler har Farage varit inblandad i? Det verkar handla om det vanliga:

"Men på måndagen annonserade EFDD:s ledare, den brittiska främlings- och EU-fientliga politikern Nigel Farage triumferande att gruppen kommer att återuppstå."

Varför är det nödvändigt att alltid förse vissa partier med epitet? Det är också intressant att varje nyhet som på något sätt kan kopplas till SD, måste ges någon form av negativ vinkling, oavsett hur irrelevant eller lögnaktig den är. Det tog inte många minuter efter att Mattias Karlsson hade utropats till vikarie för Jimmie Åkesson, innan gamla citat skulle lyftas fram, och nu gäller det alltså att i högsta möjliga grad slå mynt av KNP-ledamotens anslutning till EFDD. När kommer den där granskningen om vilka partier och individer som ingår i Vänsterpartiets och Miljöpartiets grupper?


9 kommentarer:

 1. Bara jag som finner det helt absurt att SD stannar kvar i gruppen nu? Den här polacken har fällt uttalanden som Marine Le Pen aldrig varit i närheten av att fälla, han tillhör (eller tillhörde) dessutom ett parti med en hel del korkade åsikter och vars ledare verkar vara en riktig jubelidiot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en festlig aspekt av det hela. SD var livrädda för att associeras med Front National, men sitter nu alltså med ett parti som varken Front National eller PVV vill arbeta med...

   Man kan inte tillfredsställa etablissemangets krav på politisk korrekthet: Direkt när SD gick med i EFDD började det talas om antisemitism i italienska Femstjärnerörelsen och även Nigel Farage kallas förstås för främlingsfientlig. Bättre att helt nonchalera vad media (eller Dansk Folkeparti) tycker och välja de man har mest gemensamt med.

   Radera
  2. Ja, vi får helt enkelt utgå från att SD, om deras ledamöter blir kvar i gruppen, hellre samarbetar med en man som förespråkar kvinnomisshandel och NATO-medlemskap än med Le Pen som troligen är den mest slipade kvinnliga politikern Europa skådat sedan Thatcher...

   Radera
  3. "Bara jag som finner det helt absurt att SD stannar kvar i gruppen nu?"

   Varför det? Har du också gått på myten om att SD är "rädd för media"? SD har helt enkelt valt sida i den splittring mellan de invandrings- och EU-kritiska partierna som uppstått. Och det är DF och UKIP de vill samarbeta med. Att de sedan får lite stollar och extremister med sig kan de nog leva med; att Farage välkomnat SD är hursomhelst en stor framgång för partiet. Men gruppen är ju fortsatt väldigt utsatt och skulle behöva ytterligare förstärkningar.

   Radera
  4. Jag kan ju tillägga att jag inte tycker att KNPs närvaro är ett skäl att bli grupplös. Dock har jag alltid hävdat att SD hör hemma i Marine Le Pens allians, nu kallad Nationernas och Friheternas Europa.

   Radera
 2. "SD var livrädda för att associeras med Front National, men sitter nu alltså med ett parti som varken Front National eller PVV vill arbeta med..."

  Det stämmer faktiskt inte, Tobbe. Då borde de ha gjort som Farage och smutskastat och tagit avstånd från FN inför EUP-valet. Men det gjorde de inte. Tvärtom höll de öppet för samarbete och Åkesson sade väl vid något tillfälle att Le Pens grupp nog var den enda som stod till buds för SD (Farage ställde sig ju länge avvisande till SD). Något som gjorde att Le Pen inför valet räknade in SD i sin grupp och även gjorde DF oroliga. Så såg det faktiskt ut. SD öppnade genom detta upp för angrepp från media (och satte relationen till DF på spel), men de slapp att få en diskussion om att en röst på SD var "bortkastad" vid grupplöshet. SD räknade väl med att det senare skulle kunna påverka valresultatet mer negativt än det förra. När sedan valet var över visade de dock sina kort och sökte samarbete med DF och UKIP. Genom ren tur blev det också så, mycket tack vare att DF lämnade Farages grupp.

  SvaraRadera
 3. Man skjuter sig verkligen själv i foten genom att ständigt trumma på med absurda och långsökta anklagelser, drivna av en änglsig iver att publikt spotta på SD - effekten blir dock att om man någon gång av en händelse skulle komma befogad kritik mot desamma så lär det mötas med en gäspning av den stora massan.

  SvaraRadera
 4. SD har väl haft många anhängare och kanske också partimedlemmar som ansett att kvinnor inte ska ha rösträtt, eftersom kvinnor är obegåvade och känslomässiga och inte förstår politik, i synnerhet inte sd-politiken? Det har uppmärksammats sedan länge av många, men man kan hoppas den typen av retorik har lämnats därhän.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan förstå folk som tycker så. Jag är själv kvinna och sd-are, men min erfarenhet säger mig iaf att betydligt fler kvinnor än män är väldigt rabiata och enspåriga gällande politik i stort och sd i synnerhet. Ett företag hade aldrig accepterat den utvecklingen som Sverige genomgår, som bidrar negativt till ekonomin. Men så är jag också ganska ifrågasättande av "demokratin" i stort, att folk (män som kvinnor) som inte kan ett dugg om politik bestämmer över mitt liv. Dessutom kan kapitalet då alltid styra folket mer eller mindre genom påverkan via media osv. Demokratur som det kallas.

   Radera