onsdag 10 december 2014

Anna Kinberg Batra (m) sätter floskelrekord
I morse deltog den nya moderatledaren i TV4s morgonsoffa, där bland annat SD och invandringsfrågan togs upp. Under hela intervjun bjöd hon endast på floskler och när det förbjudna ämnet berördes, uppnåddes rent ullenhagska nivåer:

"Jag vill vara tydlig med att vi kan och ska ta ansvar för till exempel människor som måste fly från Syrien nu, så jag jag står upp för att vi har ett asylsystem där det är möjligt. Det borde fler europeiska länder ha, ta mer ansvar för. Men vi har en debatt, även i vår eftervalsanalys, om att integrationen måste bli bättre."

Det skulle vara så oerhört intressant om liknande uttalanden någon gång utvecklades, men det sker aldrig, därför att det är logiskt omöjligt. Sverige har inget ansvar för situationen i Syrien och inget annat EU-land kommer att följa i våra fotspår. Även det eviga talet om att det inte handlar om invandringen, utan om integrationen, är tröttsamt, särskilt som personer som Kinberg Batra alltid låtsas som att de båda inte på något sätt hänger ihop. Angående att tala med SD, fortsatte hon:

"Sverigedemokraterna är ett enfrågeparti i syfte att minska invandringen. Det tror jag skulle vara skadligt."

Detta är ett vanligt påstående, som också skulle vara mycket spännande att få utvecklat. Om vi nästa år avstår från att ta emot 100 000 asylinvandrare med anhöriga, exakt hur skulle Sverige skadas? Poserandet fortsatte:

"Jag förhåller mig inte till Sverigedemokraterna och jag tror inte att stängda gränser är lösningen heller. Jag är stolt över att vi kan ta emot människor som flyr för sina liv, under kontrollerade former, och det gör vi och det vill jag stå upp för, men jag tror att vi kan bli bättre på integration."

Ännu en gång får jag upprepa mig, eftersom dessa politiska djur alltid gör det. Frånvaron av en massinvandring från Afrika och Mellanöstern är inte samma sak som "stängda gränser". Vi ska välkomna varje turist som vill besöka vårt land, men ska givetvis inte ha en asyl- och anhöriginvandring på tiotusentals individer varje år. Det är också intressant att Kinberg Batra anser att dagens invandring sker "under kontrollerade former", i en situation där Migrationsverket betalar rundligt för alltifrån campingplatser till konferensanläggningar och rena slott, och där verket inte hinner placera ut människor i kommunerna i samma takt som de anländer.

De som eventuellt hoppats på att Moderaterna med en ny ledare skulle ha en mer rationell inställning till invandring och SD, får nog se sina förhoppningar krossade. Från Kinberg Batras sida är det naturligtvis enbart tomma fraser, som hon rimligen inte kan tro på själv. Möjligen känner hon att hon ännu inte cementerat sin position som partiledare och att det därför är säkrare att leverera tomma fraser, men efter intervjuer likt dagens lär det bli svårt att byta linje.

16 kommentarer:

 1. Tro mig, Tobbe, Anna Kinberg Batra har ingen som helst kontakt med sin
  väljarkår, och det både ser och hör man varje dag...om man rör sig ute i
  samhället. Och du kan vara lika säker på, att M kommer att göra ännu
  ett katastrofval, samt att det gnisslas ordentligt i leden bland S-väljarna.

  SvaraRadera
 2. Tja, då får väl SD min röst även i vår.
  //Lars

  SvaraRadera
 3. Hon kanske inte är så smart?
  Rune

  SvaraRadera
 4. Ha ha,hon kanske är en " lantis" trots allt... ;)

  SvaraRadera
 5. " för att vi har ett asylsystem "
  " Jag är stolt över att vi kan ta emot "
  " och det gör vi och "
  " men jag tror att vi kan bli bättre "

  Inte "vi". "NI" jävla politiker och journalister.

  SvaraRadera
 6. Man får bara hoppas att miljöpartisterna står emot frestelsen att ändra på riksdagsförordningen. Som det nu är, kommer vänster och höger att få samarbeta för att över huvud taget få igenom en budget och en stabil regering. I och med detta så har man sagt att alla profilfrågor som de olika partierna har är underordnade asylfrågan.

  Självfallet är detta sant: i 7-klöverns ögon är just en stor invandring viktigare än skolan, kärnkraften, marginalskatten, vinster i välfärden, jämlikhet..You name, det står ändå efter stor invandring.

  När väljarna inser detta, så kommer partierna att tappa stort. Kanske blir trycket på något parti för stort, och vi får se det första samarbetet med SD efter att de övriga har förlorat 10 procent av väljarna till "fienden". Troligtvis måste man byta ut en eller flera av dagens partiledare som har "investerat" mycket av sin trovärdighet i att demonisera SD innan detta kan vara möjligt.

  SvaraRadera
 7. Jag tror att många i M är glada för att bli kvitt förtryckaren och despoten Reinfeldt. Och de känner plötsligt att de kan andas lite frisk luft och "lufta" sina känslor och tankar. Däremot tror jag inte att Kinberg Batra kommer att klara debatterna lika retoriskt elegant som Reinfeldt, varför jag tror att många väljare kommer att svika henne (förutom de egna partimedlemmarna).
  Stefan Löfvén, å andra sidan, gör bort sig inför de egna väljarna och även inför journalisterna och har chans att bli en ny Juholt, som det verkar.
  Stefan Löfvén har f.ö. så sent som igår sagt att han inte ställer upp på att ändra i grundlagen. Ungefär: "regeringsformen är viktiga grejor och skall inte hafsas över inom några månader". Det låter betryggande. Men vi får se vad det står för.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 8. Tack Tobbe för dina fina texter i dagens nummer av Nya Tider. Mycket läsvärda.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha - trevligt att höra!

   Radera
 9. Att uttala sig kritiskt ÄR att förhålla sig. Varför säger hon att hon inte förhåller sig till SD när hon samtidigt uttalar sig kritiskt om dem? Förstår hon egentligen vad som menas med att förhålla sig till?

  V

  SvaraRadera
 10. Vad var det jag trodde. Ms kräftgång kommer att fortsätta. Hon är deep in the kulturmarxistiska shitten. Antagligen är hon för kvotering och obligatorisk förskolegenus också.

  SvaraRadera
 11. Vilka val-lokomotiv SD har i de andra partiernas ledningar.
  Gunnar Edlund.

  SvaraRadera
  Svar
  1. För att inte tala om deras ungdomsförbund. KDU kanske undantaget.

   Radera
 12. Kinberg Batra fortsätter på den inslagna massinvandringsvägen. Det är sorgligt att "Ullenhagare" typ "Integrationen måste bli bättre" tycks vara hennes lösning på problemet.
  SD anses ju ha "enkla lösningar på svåra problem".
  Kinberg Batra har "inga lösningar på svåra problem".

  SvaraRadera
 13. AKB har ett gyllene tillfälle att sno röster från SD, även om hon bara skulle servera lögner om åtstramad invandring.

  SvaraRadera
 14. Anna Kinberg Batra tror jag inte är vill ändra på nuvarande migrationspolitik. Hennes giftermål med David Batra, en känd SD-hatare, talar för det.

  / Magne

  SvaraRadera