lördag 20 december 2014

Dagens bild: Migrationsverkets kommandocentral
På ovanstående fantastiska bild poserar Migrationsverkets generaldirektör Anders Danielsson i det "operativa ledningsrum" han har låtit bygga. Ett verk som inte har några krav på sig och kan äska så mycket pengar det behagar, ska naturligtvis ha en imponerande kommandocentral, som hämtad ur ett amerikanskt krigsdrama. Kanske är uppbyggnaden alldeles naturlig; härifrån ska folkutbytet och kriget mot svenskarna föras och övervakas. Det är inte svårt att föreställa sig hur Danielsson glider runt i rummet och drar pilar från Mellanöstern till Sverige, likt vilken annan invasionsplan som helst.

DN berättar:

"På skärmarna syns hur många som söker sig till Sverige i dag, hur många boendeplatser det finns i kommunerna just nu och hur många av Migrationsverkets anställda som är i tjänst."

Rummet bär naturligtvis Raoul Wallenbergs namn. Som tjänsteman ska Anders Danielsson egentligen inte uttala sig politiskt, men han kan inte låta bli att bjuda på de vanliga "argumenten" för massinvandring:

"Det tycks så himla mycket från alla håll, men det finns inget djup i resonemanget. Okej, du vill minska invandringen. Säg då hur. Är Sverige en del i EU? Ja. Har vi skrivit under Genèvekonventionen? Ja. Är det krig i Syrien? Ja. Är Sverige ett bra land att komma till? Ja. Frågan är vad man vill att vi ska ändra på. Att gå ur EU eller ändra på flyktingkonventionen är inte så lätt. Men visst, vi kan göra det miserabelt att komma hit. Då kommer så klart ingen."

Känner Danielsson att hans eget resonemang kännetecknas av djup?
13 kommentarer:

 1. En ytligt resonerande politruk....

  SvaraRadera
 2. Är Sverige ett bra land att komma till? Det är inte ett land det går att bo i för svenskar, men uppenbarligen för afrikaner och mö-folk. Man häpnar över dumheten och det extrema förakt för svenskar som finns hos våra ledare. Ser de inte hur Sverige rasar, hur omvärlden är chockade över destruktiviteten hos politiker, och hur svenska folket tvingas att slava för muslimer. Hur pensionärer tvingas leva på intet och ungdomarna inte kommer i arbete, det finns inga.

  Det var ledare som svek folket i de länder som koloniserades, det var det egna folket som bedrev slavhandel med sitt eget folk. Det förfasas över idag, det ska vi svenskar betala dyrt genom förakt från svarta och med massinvandring från länder som vita anses ha skadat. Det är inte kolonisering och slaveri av den svenska ursprungsbefolkningen, det är modern humanism. Skrämmande!/V

  SvaraRadera
  Svar
  1. 11:58
   Nej då!
   Inte rasar Sverige. (Ironi)
   Jag såg på TV att skattefogden vill lägga moms på second hand, alltså ideella organisationer som Gåvan och Erikshjälpen, dit folk skänkt sina gamla prylar, där även personalen jobbar oavlönat vad jag vet, för att bistå nödlidande i världen.
   Ur elitens synpunkt är Sverige är som en smörklick som räcker till hur många mackor som helst, bara och öppna sina hjärtan.

   Radera
 3. Att Sverige da ar sa forstandshandikappade att vi inte klarar av att ha regler som ovriga EU.Lite som att dumforklara sig sjalv.

  SvaraRadera
 4. Sällan har dårarnas paradis tydliggjorts bättre än detta :-(

  SvaraRadera
 5. Vilket dårhus och så ska dom anställa tusen st till på migverket

  SvaraRadera
 6. Vilken otroligt lögnaktig bluffgubbe. Skamligt för landet med en sådan person som generaldirektör. Nog är Sverige med i EU allt, och som medlemsland har Sverige förpliktigats att följa EU-förordningarna. Och det görs in i absurdum när det t.ex. gäller bondfångeriet med energideklarationer. Men Dublinförordningen kan myndigheterna strunta i, juristen Anders Danielsson kanske kan tala om varför? Dessutom, har gubben inte läst vad det står på hans egen myndighets webbplats? http://www.migrationsverket.se/Privatpersoner/Skydd-och-asyl-i-Sverige/Asylregler.html

  "Sverige ska ge uppehållstillstånd till den som är flykting enligt FN-konventionen men också till "alternativt skyddsbehövande" i enlighet med EU:s gemensamma regler samt till övriga skyddsbehövande enlighet med den nationella utlänningslagen."

  Att myndigheten inte kan svenska ordentligt förvånar mig inte då ett stort antal anställda praktiserar sin taffliga SFI-svenska. Nåväl, i stycket ovan ska det ju stå "...i enlighet med den nationella utlänningslagen." eller ".....enligt den nationella utlänningslagen." Det är just denna mening som är ett stort bekymmer, svenska särregler, en gummiparagraf som gör att ekonomiska migranter får en falsk flyktingstatus och PUT. Och bluffgubben Danielsson har lärt sig av Reinfeldt att det är enklast att låtsas om att dessa särregler inte existerar. Skrämmande att han får hålla på.

  SvaraRadera
 7. Detta löser ju sig själv när det blir miserabelt att bo här. Att det då redan är för sent struntar de ju i. Mår illa...

  SvaraRadera
 8. Mayday! Mayday! Sweden is sinking! Mayday! Mayday!

  De kommande 4 åren beräknas - enligt Migrationsverket 800 000 söka uppehållstillstånd i Sverige. Stockholm har 900 000 invånare. Där har vi proportionerna. Det är ingen lek längre. Det är allvar.

  SvaraRadera
 9. Det som gör det så ytterligt obehagligt är att förändringen av Sverige en vacker dag når ett stadium då den inte längre är reversibel, en tipping point.

  Till skillnad från klimatreligionen är det en tipping point som rent aritmetiskt kan konstateras, om inte annat i sin yttersta form den dag när invandrarna blivit så många så att de kan rösta på varandra och då dominera de politiska församlingarna.

  SvaraRadera
 10. Tyvärr är Danielsson en förutsägbar tjänsteman ur vars mun inga Nobelprismeningar ramlar. Men han har en lön värd två Nobelpristagare, och den förtjänar han inte. Inte ens tiondedelen. Men kan man bli miljonär på att knulla offentligt på TV och ha en hjärna av en valnöts storlek, så är ett CV överhuvudtaget skadligt för karriären. Minst sagt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tja, Barack Obama fick Nobels fredspris för meningen/ordet "change!", i stort sett. Sådana nobelprismeningar kan nog ramla även ur Anders' mun.

   Radera