onsdag 17 december 2014

Dagens citat: Jenny Alversjö


"Men det är ju på sätt och vis missnöje, så tillvida att man inte vill visa sitt stöd för SD, då lägger man det på S, som väldigt tydligt i det här iallafall, läget, har visat sitt avstånd."
TV4En av programledarna för TV4 Nyhetsmorgon bjuder på en egen analys av Novus opinionsundersökning för december.  Eftersom V och MP backar med runt 3 procent, och S går fram ungefär lika mycket, skulle ett mer rimligt antagande kunna vara att vänsterväljare bytt till det större partiet, men i Alversjös värld måste det alltså handla om att ta avstånd från SD. Att sedan just SD ökar än mer, får inte riktigt plats i analysen.7 kommentarer:

 1. Håller med dig Tobbe. S-väljarna som stödröstade på F!, MP och V har gått tillbaka till S. Alliansens väljare har gått till SD.
  Gunnar Edlund.

  SvaraRadera
 2. Ett tips är också att se hur morgonsoffan får kärrtorps-årsdagen att handla om SD.
  http://www.tv4.se/nyhetsmorgon/klipp/ny-manifestation-mot-rasism-i-k%C3%A4rrtorp-3029896

  SvaraRadera
 3. Morgondagens citat?
  http://nwt.se/asikter/insandare/article1707968.ece

  SvaraRadera
 4. Törs man drömma om att (mp) är på väg mot 3,9% ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle vara underbart, men jag håller det inte för troligt. Tänk om grönkomunisterna skulle åka ut! En gång hade de en, ska vi säga, liberal idé och var med och sjösatte friskolereformen, men nu är de bara mot tillväxt i största allmänhet.

   Radera
 5. Hennes "analys" är dubbelt enfaldig eftersom det knappast BARA är socialdemokraterna som har "markerat" (mobbat) starkt mot SD. De övriga partierna har ju formligen tävlat i att ta avstånd och visa "avsky".

  Så även om man inte skulle behärska grundskolematten och se att S har ökat för att västerväljarna flyttar över från Mp och V, så finns det ju ingen anledning att på psykologiska grunder tro att S skulle dra röster p.g.a. av sitt "ställningstagande".

  SvaraRadera