tisdag 23 december 2014

Dagens citat: Sam Sundberg


"Problemet är alltså inte okunnighet, utan att kunskap i sig är otillräckligt. Godhet är inte ett rationellt val, utan ett existentiellt. Det är en mörk tid nu, och det kommer att bli mörkare innan det vänder. Men det vänder, det måste det göra. Vi är för kloka och för starka för att träda tillbaka in i rädslornas och hatets skuggor, där vi ser allt främmande, olikfärgat och oliktänkande som hot."
SvD
SvDs Sam Sundberg förklarar i sitt alster mot SD, och han är knappaste den ende, att politiken inte handlar om verklighet eller logiska val för att skapa en bättre framtid, utan endast om känslor och klimat. Av någon anledning nämnde han inte att det blåser kalla vindar, men observera att han även förser motståndarna med känslor och då istället "rädsla" och "hat". Om man ser sin egen hållning som "godhet" och "ljus", är det förstås svårt att ta till sig information eller göra några relevanta analyser.
6 kommentarer:

 1. Tokfan har inte forstatt att det kommer en vandning - men inte den han forvantar sig.Sverige som ar ett av varldens mest toleranta lander bebos av morka krafter,ja det ar nastan komiskt.

  SvaraRadera
 2. De låter som präster i en slags kyrka där man mest har en tro på något, en slags religion. Där man vill mota en kraft med besvärjelser i den anda tron de har kräver. Med religiösa termer som upprepas som mantran. Det är skrämmande att den svenska politiken bedrivs med religiösa överdrivna teser. Verklighetens utsatta svenskar trollas bort med magiska verbala riter och stämplas som kättare och otrogna, giriga egoister för att inte vill utplåna sig själva. Riktigt obehagligt!

  Jag vill önska alla en God och fridfull Jul! /V

  SvaraRadera
 3. Social konstruktion23 december 2014 14:17

  Sådana figurer som Sam Sundberg är livsfarliga. Oftast är de dock inte så tydliga med att fakta och saklighet inte skall spela någon roll. Man måste ha klart för sig att en eller annan som läser vad han skriver kan påverkas av det.
  Var det inte Sahlin som sa att problemet med Jimmie Åkesson är att han hela tiden

  SvaraRadera
 4. Social konstruktion23 december 2014 14:19

  .....kör med fakta och statistik. Detta efter att hon förlofrat stort i en debatt med Jimmie.

  SvaraRadera
 5. Ulv på ulv i förkläder.

  God Jul önskas Tobbe och alla bloggläsare.

  //Mange

  SvaraRadera
 6. "Vi är för kloka och för starka för att träda tillbaka in i rädslornas och hatets skuggor, där vi ser allt [...] oliktänkande som hot."

  Och ändå är det precis vad han gör...

  SvaraRadera