torsdag 4 december 2014

Patetisk analys från Grön Ungdom
I ett debattinlägg på SvD menar Grön Ungdoms språkrör Magda Rasmusson att "Utpressningen långt värre än fälld budget". Det handlar förstås om Sverigedemokraternas krav för att stödja en regering, vilket i språkrörets sinne är "utpressning":

"Sverigedemokraternas besked att utpressa alla kommande regeringar för att få till stånd minskad invandring öppnar upp ett helt nytt läge i svensk politik. Frågan är betydligt större än att regeringen vill ha igenom sin budget utan berör nu samtliga partier som aspirerar på att ha regeringsmakt utan att behöva anpassa sig till SD:s politik."

Är det så märkligt att SD villkorar sitt stöd till andra partier? SD ska alltså isoleras och fördömas, men förväntas ändå helt enkelt stödja en sittande regering bestående av partier som inte ens vill samtala med dem. Skulle man inte kunna säga att Miljöpartiet bedriver utpressning genom att kräva enorm invandring för alla samarbeten, vilket skedde under både den borgerliga regeringen och Löfvens bräckliga bygge? Magda Rasmusson sparar inte heller på de rena flosklerna:

"I ett slag är den politiska och medmänskliga krisen större än att just den nuvarande regeringen riskerar att fällas. Samtliga politiska krafter som värnar öppenheten mot omvärlden borde därför vara oroade och fundera över lösningar."

Då tar vi det igen. Självklart ska Sverige vara öppet mot omvärlden, men det innebär fortfarande inte att vi måste ha ett extremt tillflöde av asylinvandrare och deras anhöriga. Vi ska bedriva handel med andra länder, ha turism från andra länder, samt alla tänkbara utbyten med dem, men vi ska absolut inte rasera detta land genom en enorm invandring från Afrika och Mellanöstern. Miljöpartiet har förstås inga som helst lösningar på integrationsproblematik eller finansieringar, utan vet endast att det ska vara fri invandring, därför att frågan i deras värld har reducerats till slagord som "medmänsklighet" och "öppenhet mot omvärlden". Rasmusson fortsätter:

"Alternativet är att närma sig Sverigedemokraternas politik. Trots att det vore politiskt omöjligt i dag riskerar partiernas benhårda övertygelser i frågan att urholkas vartefter lusten att regera och driva politik pockar på. Är en situation där incitamenten är starka inför att anpassa sig efter Sverigedemokraternas politik önskvärd?"

Det kanske är dags att dessa "benhårda övertygelser" ifrågasätts? Det handlar inte bara om att närma sig en del av opinionen, utan om att börja se på själva verkligheten, där Sverige helt enkelt inte kan hantera de volymer som vi tar in, än mindre de volymer som Miljöpartiet drömmer om. Istället för att se det som en anpassning till SDs politik, skulle övriga partier kunna se det som en anpassning till verkligheten, där SDs närvaro erbjuder ett bekvämt alibi för att införa en mer restriktiv invandringspolitik. Själv hoppas jag emellertid att de övriga partierna håller fast vid sina låsningar, så att det enda partiet som ser seriöst på frågan kan fortsätta växa. Magda Rasmusson presenterar ett förslag som även det är utmärkt ur denna synvinkel:

"Framför allt vore breda samarbeten att föredra. Detta är inte samma sak som att kräva av Allianspartier att lägga sig platta bara för att ”ta ansvar”. I en förhandling måste man givetvis både ge och ta. Blockpolitiken kommer med största sannolikhet inte kunna fungera som den ser ut i dag."

Absolut, se nu till att bilda en härlig regnbågskoalition, så att SD blir själva oppositionen. Då får vi en regering som är oense om mycket, strider internt och kommer fram till urvattnade förslag, medan SD blir enda alternativet. Debattinlägget bjuder slutligen på några fler floskler:

"Extra val kan såklart bli en realitet. Men det löser inte problemet så länge inget block samlar egen majoritet vilket framstår som avlägset i dag. Och då är vi tillbaka på ruta ett igen med ett rasistiskt parti som kommer göra allt i sin makt att plocka russinen, som i samtliga fall kommer bestå av att bygga murar mot omvärlden, ur kakan."

Precis som med den där "öppenheten", innebär en restriktiv invandring inte "murar mot omvärlden", en omvärld som för övrigt är större än Syrien, Irak, Eritrea och Somalia. Om något block helt enkelt började samtala och förhandla med SD, skulle partiet inte kunna "plocka russinen ur kakan". Inlägget avslutas förstås med stora ord:

"Situationen är nog långt ifrån en dröm för någon. Men om vi inte vill öppna upp för något mycket obehagligt, nämligen att Sverigedemokraterna två gånger per år får leka drama queens med svensk demokrati som insats, måste vi våga tänka nytt och komma framåt. Annars kan vi vakna upp i en morgondag som är en mardröm – på riktigt."

Nu är det alltså inte bara en lekstuga längre, utan dessutom en plats där man leker "drama queens", en ännu märkligare benämning för en budgetomröstning. I verkligheten poserar inte SD, till skillnad från de övriga partierna som poserar kring sin "öppenhet" och "människosyn", utan är ett parti som faktiskt vill förändra invandringspolitiken av helt logiska skäl. Demokratin står knappast på spel för att en rödgrön minoritetsregering inte kan få igenom sin politik. Den riktiga mardrömmen är att Miljöpartiet har kommit att diktera migrationspolitiken, och framför allt de följder detta kommer att få för vårt land en lång tid framöver.
6 kommentarer:

 1. I en undersökning som redogörs för på Fria Tider uppger 21% av de som röstat på Alliansen eller de Röd-Gröna under förra valet att de kan tänka sig att rösta på SD i extravalet, medan endast 5 % av dem som röstat på SD kan tänka sig att rösta på ett annat parti.
  Det kommer naturligtvis inte att gå så för då skulle SD få över 30 %. Mycket kan hända under vägen fram till extravalet. Men låt oss säga att SD har möjlighet att komma upp till 17-18 % i extravalet om de sköter sina kort väl.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
 2. Tror detta var det enda val SD kunde ha gjort i detta läge.. Väljarna verkar väldigt nöjda.. Men jag är inte säker dock att ett nyval kommer att ändra nått, kanske får SD lite mer röster, nått litet parti åker ut..

  Men jag tror inget parti lär prata med SD iaf.... Moderaterna verkar ju inte få nån SD vänlig ledare... Löfven lär inte ändra sig... Så de känns lite låst.

  Men ju mer de övriga partierna isolerar SD och behandlar deras väljare som efterblivna rednecks ju mer kommer SD att få fler röster...

  Märkte redan förra valet att allmänhetens syn på SD börjat svänga rätt mycket.

  Tror det finns en stor risk att 7klövern lär få en fet smäll som av en stor slägga redan vid extra valet, och lär alliansen gå ihop med s+mp lär väljarnas vrede inte vara att leka med nästa val..

  Hur de än gör lär SD bara öka.
  Enda möjligheten vore annars om S eller Alliansen tog SD invandringspolitik rakt av för att sno väljare, men i mina ögon är SD väljare ofta väldigt patriotiska att nån större ström till alliansen eller vänster tror jag aldrig lär hända.

  /mopar rules

  SvaraRadera
 3. Om SD snor ytterligare 2% av vardera Alliansen och de Röd-Gröna och det Röd-Gröna blocket förlorar, så kommer Stefan Löfvén att avgå och inse att han begick sitt livs middag när han gav sig in i politiken, Det var nämligen inte hans "bag", Då kommer S att få svårt att hitta en ny ledare - Mona Sahlin? Margot Wallström? Damberg ? Jämtin? Thorwaldsson? Hela deras karismatiska ledargarnityr har försvunnit och försvann med Göran Persson, Och då börjar ökenvandringen för S, och de kommer att bli som sina danska, norska och franska motsvarigheter - 15 - 18%.
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle förvisso vara ett härligt scenario, men samtidigt sitter sosseriet djupt i svensken...Det är också uppenbart att det inte krävs särskilt mycket för att bli LO-ordförande; Thorwaldsson är inte heller något geni, för att uttrycka det milt.

   Radera
 4. Jag förstår verkligen inte var MPs vurm för massinvandringen kommer ifrån. Det var inte alls någon viktig fråga i partiets barndom, och går egentligen på tvärs med vad som är bra för miljön. Helt bisarrt och ologiskt att de blivit det mest extrema partiet vad gäller detta!
  Jag röstade MP i alla val från mitt första -91 tills 2010. Sen upptäckte jag alternativmedia och det blev SD 2014. Jag var helt enkelt inte tillräckligt insatt för att byta tidigare.

  SvaraRadera