fredag 6 februari 2015

TV-recensenten Croneman ger sig återigen in i migrationsdebatten
Johan Croneman är egentligen ingenting mer storslaget än DNs tv-recensent, men som kommunist och kulturmänniska ser han till att få med politik i de flesta av sina alster. Han har också berättat lite om sitt liv i radio, vilket i Aftonbladet sammanfattades som:

"Han knarkade och drack. Fick en hjärnblödning – och bestämde sig för att leva. 

En gång, på 70-talet, var han ung, radikal, stridbar – och alternativ.Det var om det han ville berätta.Sitt älskade 70-tal.Det 70-tal, som han mer än gärna drömmer sig tillbaka till och – kanske - helst av allt skulle ha velat stanna kvar i, känns det som.Det var då allting hände.Det var då han engagerade sig i Vietnamrörelsen, gick till skolan med ett FNL-märke på jackan – och blev attackerad, från alla håll.Det var då han totalvägrade i lumpen – och dömdes till fängelse.Det var då han diskuterade sig igenom Journalisthögskolan i Göteborg, för övrigt samtidigt som Janne Josefsson."

Vi talar alltså om ett rött spöke från 1970-talet, som sedan länge slutat förstå samhället, men som ändå känner sig nödgad att använda sitt utrymme på "Kultur & Nöje" till att kommentera dagens politik, även om han själv inte utvecklats sedan en tid då Sverige var ett helt annat land. Idag handlar det om migrationspolitik, och rubriken "Hoppas jag missförstod SVTs politiska kommentator" påminner oss om etablissemangets enorma upprördhet över att frågan "Hur mycket invandring tål Sverige?" råkade ställas i fina SVT. Nu har kanalen återigen överskridit alla acceptabla ramar, genom en avvikande kommentar, vilket Croneman ser som en "vindkantring":

"Vindkantring i migrationspolitiken, skrev jag – jag hoppas verkligen att jag missförstod SVT:s politiska kommentator Kerstin Holm när hon i måndags satt i "Gomorron Sverige" och förklarade att kritikerna av migrations- och integrationspolitiken verkligen inte var rasister – snarare realister. Hon sade faktiskt så. Man undrar ju om det var ett Jimmie-citat rakt av?!"

Nu kan jag inte påminna mig om att just Jimmie Åkesson har använt det ordet särskilt ofta, men vem är egentligen mest realist? Den som påpekar att Sverige inte kan hantera ett årligt inflöde av 100 000 nya människor från Afrika och Mellanöstern varje år, eller den som helt väljer bort verkligheten för att tala om "alla människors lika värde" och "vårt ansvar"? Det mest fantastiska är naturligtvis hur uppmärksamma dessa vänstermänniskor är för varje avvikelse från åsiktskorridoren, även när det endast gäller någon formulering som anses felaktig. Det sker dock än värre övertramp i samtiden, så som Croneman uppfattar den ur 70-tals-ångorna:

"Och sedan visade Kristdemokraternas ungdomsförbund via sin ordförande Sara Skyttedal upp ett riktigt främlingsfientligt ansikte i ännu en "Agenda"-diskussion om invandringspolitiken"

Det är egentligen lite roligt att åsiktskorridoren nu har blivit så smal, och känslorna så överhettade, att allt fler blir stämplade som avvikande. Vänstern har nu inte bara sverigedemokrater att hata, utan även ett antal borgerliga aktörer, där till och med en person som Sara Skyttedal anses ha "ett riktigt främlingsfientligt ansikte". 

Croneman får även med det eviga vänsterknepet, där kritik mot invandringspolitiken inte handlar om invandringspolitiken, utan om just det som vänstern tycker om Alliansen:

"Fredrik Reinfeldt, före detta statsminister i Sverige, poängterade gång efter gång i söndagens 'Agenda' att hatbrotten mot till exempel judar och muslimer, den skenande rasismen, intoleransen, den plötsliga och totala politiska vindkantringen kring migrations- och asylfrågor 'återspeglar den tid vi lever i'. Vi får anta att han något mer konkret menar det samhälle vi lever i. Och ännu mer konkret: De värderingar som råder i det samhället.


Camilla Kvartoft försökte sig givetvis på att fundera och undra en smula över Reinfeldts eget ansvar, hur han eventuellt själv vridit värderingarna, drivit en politik som gett Sverige 15 procent sverigedemokrater, medverkat till ett högerextremt Europaklimat. Nedskärningar, nedrustningar, avregleringar, skattesänkningar till de rikaste – hans eget, personliga, bidrag till att en procent av jordens befolkning numera äger mer än hälften av de samlade tillgångarna."

Nu är vi i och för sig vana vid denna retorik från vänster, men här tappar Croneman fullständigt kontakt med verkligheten. Sannolikt är han helt omedveten om att hatbrotten mot judar ökar därför att den muslimska närvaron gör det, utan föreställer sig troligen att de utförs av skinheads från 1980-talet. Sverige är ett av världens mest toleranta länder och att då tala om en rasism som dessutom "skenar" blir helt absurt. Det är snarare asylindustrin som gör det, vilket också förklarar varför SD ökar i opinionen. Fredrik Reinfeldts ansvar är inte att på något sätt ha vridit politiken till höger, särskilt inte då han snarare drivit sitt eget parti mot mitten, utan naturligtvis genom att ihärdigt se till att genomföra massinvandringen. Om Johan Croneman får bestämma, och det är ju hans inställning som gäller i migrationspolitiken, kommer SD fortsätta öka till den dag då vi kan börja återuppbygga detta land.1 kommentar:

 1. En annan fin kulturmänniska som alltid ser till att få med politik - förlåt, vänsterpropaganda - i sina tarvliga alster är Andres Lokko.
  Killinggänget är för övrigt något av det mest curlade vi har i vårt röda SVT.
  En snabb googling ger viss förståelse, som följande som hämtats från GP (länk längre ned):
  "I höstens riksdagsval tänker Henrik Schyffert rösta på Socialdemokraterna.
  Fredrik Lindström röstar på Miljöpartiet i höstens val. "Jag röstar alltid på Miljöpartiet."
  http://www.gp.se/kulturnoje/1.2323594-schyffert-och-lindstroms-pa-turne

  Och så har vi de hycklande programledarna Filip och Fredrik, nollor som bärs fram tack vare vänstervänner och PK-åsikter.
  I tidningen Land (redaktion i Stockholm, så långt från läsekretsen som möjligt, och med en tilltagande Södermalmsinriktning där allt fler uppfostrings- och kändisartiklar prioriteras) hyllas de av tidningens mångkulturella reporter för sin film om somalier.
  I svepande ordalag får de okritiskt raljera över SD och om hur somalier är illa sedda i Borlänge. Själva bor de i - håll i er nu - Los Angeles och i fina delen av Bromma. Men peka finger åt vanliga svenskar som påtvingas den ofrivilliga belastning som mångkulturen innebär går bra.
  Här är Lands artikel (bilden på Filip och Fredrik med fruar säger allt om hur de fina människorna för sig och var de rör sig. Inte hänger de i Rinkeby precis...)
  http://tidningenland.se/filip-och-fredrik-alskar-att-resa-i-sverige-det-ar-svart-att-ta-%C2%ADlantisarna-ur-oss/

  SvaraRadera