måndag 4 maj 2015

Jean-Marie Le Pen utesluten ur Front National


Jean-Marie Le Pen ger en spontan intervju innan
partiets exekutiva byrå håller sitt möte

Front Nationals exekutiva byrå har just beslutat att "upphäva Jean-Marie Le Pens status som medlem". Beslutet kommer efter ett särskilt möte under måndagen, i efterdyningarna av den schism som har ägt rum mellan partiledare Marine Le Pen och Jean-Marie Le Pen, där den senaste gnistan blev nya uttalanden som ansågs kontroversiella. En extrakongress kommer att hållas för att låta medlemmarna rösta om frågan. Jean-Marie Le Pen meddelade direkt att han kommer att fortsätta uttrycka sina åsikter som enskild individ:

"Jag talar inte längre i Front Nationals namn, då jag inte längre är partiledare. Sedan de fyra år som Marine Le Pen har varit partiledare är det hon som talar i Front Nationals namn. Jag talar i Jean-Marie Le Pens namn."Jean-Marie Le Pen äntrar oväntat scenen
under partiets hedrande av Jeanne d'Arc


Jag kommer under morgondagen ge bakgrund och kommentarer kring dagens besked.

6 kommentarer:

 1. FN har befunnit sig på en ökenvandring sedan 1972 och har bara helt nyligen börjat få politiskt inflytande och det mycket tack vare Marine le Pen. Varför kan man inte då sitta still i båten och skörda frukterna?

  Han har visserligen rätt att gaskamrarna är en historisk detalj men han torde vara medveten om vilket rabalder uttalandet får men kan ändå inte låta bli. Det är dumt för att inte säga idiotiskt att riskera en nödvändig valseger på grund av det. Låt oss hoppas att Marine får upp vallokomotivet på spåret igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja. Partiets första år var en ökenvandring, men FN kom att öka i popularitet under 1980-talet, då det under JMLPs ledning bland annat kom in i Europaparlamentet. Glöm inte heller att han kom på andra plats i presidentvalet 2002. Det senaste uttalandet om detaljen var endast ett svar på ännu en fråga om det ursprungliga uttalandet, då han svarade att han inte ångrade det. JMLPs ärlighet och ovilja att böja sig är egentligen beundransvärda, även om det fungerar mindre bra i det mediala klimatet.

   Radera
  2. Nej, gaskamrarna och förintelsen är ingen DETALJ i historien om WW2, men en DEL av historien då 60 miljoner miste livet varav 15 miljoner militärer. Slaver utsattes också för mordiska kampanjer av nazisterna, balter av kommunisterna.
   /Ina Höst

   Radera
  3. PS. Antingen får han uttrycka sig mer korrekt eller hålla käft! Förstår dottern! Men Jmlp förstår också att han inte längre kan uttrycka sig som medlem i FN utan nöjer sig med att uttrycka sig som privatperson.
   /Ina Höst

   Radera
  4. Jag vill poängtera att det inte är dödsoffren som han har kallat för en detalj, utan de fysiska gaskamrarna.

   Radera
  5. Noterat! Men "detalj" är fel ord som leder tanken fel. Han kunde ha sagt "del" (i den nazistiska politiken) istället som är ett neutralt ord.
   /Ina Höst

   Radera