tisdag 24 november 2015

Otillräckliga åtgärder och hysteriska reaktioner

Så presenterade då regeringen sina förslag för att komma tillrätta med den akuta asylantkrisen. Med tanke på att Åsa Romson nästan började gråta, och sett till de upprörda reaktioner som direkt kom från de med allra finaste människosyn, är förslagen föga genomgripande:

- Tillfälliga uppehållstillstånd införs

- Medicinska ålderstester av "ensamkommande flyktingbarn"

- ID-kontroller på bussar och tåg på väg till Sverige

- Skärpta krav på egen försörjning vid anhöriginvandring

- Privatpersoner ska kunna upplåta utrymme för asylinvandrare

I stort sett handlar förslagen alltså om sunt förnuft, där det chockerande är att dessa principer inte alltid gällt. Observera att de syftar till att få strömmen av sökande att minska, inte minska beviljandet av ansökningar. Inte ens arkitekterna bakom förslagen vågade riktigt stå upp för dem, utan bjöd på olika ursäkter, sannolikt för att visa att de innerst inne behöll sin värdegrund och tro på alla människors lika värde. Stefan Löfven kommenterade utspelet:

"Det smärtar mig att meddela att Sverige inte klarar att ta emot i samma takt som i dag."

Som vanligt är det alltså endast praktiska skäl som gör att Sverige inte ska bedriva en fullständigt huvudlös massinvandring. Om vi bara hade hunnit slå upp tusentals modulhus, anses 150 000 asylsökande per år vara en alldeles rimlig nivå. En tårögd Åsa Romson gick förstås längst i avståndstagande från de egna förslagen:

"Det här är inte beslut som vi vill fatta, det här är beslut vi är tvingade till."

"Både jag och mitt parti har slagit vakt om en human asylpolitik i Sverige. Med de här reglerna kommer det att skapa mer osäkerhet."

Självklart bjuder hon också på det eviga:

"Jag har svårt att se att det finns någon annanstans att sträcka sig. Det är miniminivåer. Sverige måste påverka andra länder, säkerställa att Europa kan ta ett gemensamt ansvar för flyktingsituationen."

Förklaringen till varför Miljöpartiet nu inte väljer att lämna regeringen andas ett visst hyckleri:

"Det hade fattats ännu mer fruktansvärda beslut om vi inte hade den konstellationen."

Från Vänsterpartiets sida bortser man helt från att situationen är akut och använder stora ord. Lars Ohly var inte sen att fördöma:

"Det här går längre än vad jag hade kunnat ana. Det är ett oerhört dramatiskt ingrepp i människors möjlighet att söka asyl."

Intressant nog innehåller inget av förslagen minskade möjligheter att söka asyl, men för Vänsterpartiet är det fruktansvärt att vuxna män inte ska kunna klassas som barn och att identiteten på den sökande ska kunna bevisas. Ohly är besviken på asylpartiet MP:

"Att Socialdemokraterna sviker är inte förvånande. Men en gång i tiden var MP värda respekt för sin solidariska flyktingpolitik."

Inte heller Jonas Sjöstedt är för blyg för att ta i:

"Sverige har varit en sorts ljus i mörkret för många människor på flykt den här hösten. I dag släckte regeringen det ljuset. Mest känner jag sorg."

Aftonbladets ledarskribent Ingvar Persson tycker, trots att han erkänner att migranter nu rentav får sova utomhus, att regeringens argument inte duger. Mitt i texten dyker en märklig passage upp:

"Varför ska vi i praktiken låta ett land som Ungern bestämma någon del av vår politik?"

Ungern har överhuvudtaget ingenting att göra med haveriet i Sverige. På Aftonbladets kultursida bjuder kommunisten Petter Larsson på typiskt socialistiska tankemönster:

"I själva verket är ju resurserna knappt naggade i kanten. Kostnaderna är ännu långt ifrån alliansregeringens skattesänkningar. Har ni sett några skattehöjningar? Några tvångsrekvisitioner av boenden? Några statliga överbyggningslån för att klara ett akut läge? Är alla miljoner vintertomma sommarstugor och kungliga slott tagna i anspråk?"

Jag undrar om vänstermänniskor någonsin kommer att förstå skillnaden mellan kostnader och skattesänkningar. Många av dem verkar helt enkelt se medborgares förvärvade inkomster som statens egendom, varför varje krona som medborgaren behåller blir en kostnad för staten. Att vi inte ser stora skattehöjningar beror helt enkelt på att migrationskostnaderna går ut över andra verksamheter som finansieras av stat och kommuner. Men visst, ser man sommarstugor och "kungliga slott" som redo att härbärgera asylanter, så kan naturligtvis ytterligare några migranter pressas in.

På idiotforumet Twitter mobiliserades de vanliga aktivisterna:


Så blir det, när etablissemanget har uppfostrat en hel generation med att det mesta som rör invandringspolitik är rasism. Det är förstås inte heller islamisterna sena att utnyttja:


Avsaknaden av bostäder för 10 000 nyanlända i veckan beror alltså också på rasism. Slutligen undrar säkert många hur Malena Ernman känner. Jodå, hennes människosyn är lika fin som vanligt:

"Vi som har tagit emot fler flyktingar per capita i EU hänger upp en lapp på Öresundsbron – det står FULLT på skylten. Många av oss vill göra mer. Många av oss vill hjälpa många, många fler. Jag är absolut en av dom…"

Några timmar tidigare, före presskonferensen, kvittrade Malena:Det skulle vara mycket intressant att följa upp hur många sängplatser hon nu kommer att erbjuda.

Avslutningsvis vill jag understryka att de åtgärder som regeringen presenterade är helt otillräckliga, främst på grund av att man är livrädd för att röra den heliga "asylrätten". Den enda åtgärden som skulle behövas är att Sverige fortsättningsvis inte beviljar en enda asylansökan. I ett slag skulle då också tillströmningen av sökande sina.
4 kommentarer:

 1. Är läsförståelsen så låg i regeringen och regeringskansliet att man ännu inte kommit fram till UtlL kap. 5 §25? Det kan annars ringa Carlsson eller Lööw som använde paragrafen 1989 då 20 000 kosovoalbaner hade kommit på ett HALVÅR. Samma volym som vi ser verje VECKA nu.

  SvaraRadera
 2. 'idiotforumet Twitter', tack för den. Om verkställigheten i Lydige Labans land säger April nästa år, kommer då femtekolonnarna, ämbetssocialisterna Danielsson&Ribbenvik i migrationsverket, att kunna fortsätta strö ut PUT, till alla fiffelansökande flyttingar under täckmanteln 'syrier'?

  SvaraRadera
 3. Romson är en värdig ledare för ett land fyllt av Oxytocinknarkare vilka insett att tvångsavgiftning är oundvikligt.

  SvaraRadera
 4. Sa inte Löfven, att dessa lagar skall träda i kraft i april 2016 ?
  Hur många hinner ta sig in i landet innan dess, utan papper, med falska papper, falska pass m.m. ?

  SvaraRadera