måndag 4 januari 2016

Kevin Shakir beskriver dåtidens SD
Sverigedemokraternas berömda historia har på senare år antagit mytiska dimensioner. Vi tittade här på Thomas Mattssons något fantasifulla beskrivning av partiets tidiga år, och idag var det dags för vänstermänniskan Kevin Shakir att måla upp sin bild på vänsterbloggen "Makthavare":

"Sverige präglades av rasism och nynazism. Sverigedemokraterna gick i uniform, anordnade bokbål med blågula hakkorsflaggor och skulle aldrig kunna drömma om vilket inflytande de har nu, 20 år senare."

Det roliga är att Kevin själv är just 20 år gammal och föddes 1995, varför man kan ifrågasätta hans minnesbilder av 1990-talet. Han figurerar på ett antal av dessa nyvänstersidor, bland annat Politism, där han förstås lägger ut texten om mångfald och rasism. På sidan "Makthavare" har han också gjort en "djupgående analys om Sverigedemokraternas samtid och framtid". Där får vi direkt veta att:

"Sverigedemokraterna faller. Snart."

Föga förvånande är "analysen" ytlig och gammal skåpmat. Det är inte heller alltid meningarna riktigt hänger ihop, som när Kevin vill säga att partiledningen är mindre oroad av extrema åsikter än om de utgör ett hot mot denna partiledning:

"Kanske värnar Sverigedemokraterna mer om lojalitet gentemot partiledningen än extrema åsikter."

Det låter ju bra att de iallafall inte värnar om extrema åsikter. Kevin Shakir är närmast en karikatyr av en medlem i nyvänstern, vilket också gör att han förekommer flitigt i diverse medier.


Lite uppmärksamhet i Sydsvenskan i
samband med en demonstration mot de
väktare som agerade mot två unga bråkstakar.


Lokaltidningen Malmö kunde vi i maj läsa om hur han startat föreningen "Nyskapet":

"Vi är en antirasistisk och feministisk förening som verkar för ett inkluderande samhälle. Bland annat jobbar vi med att göra debattinlägg."

Han är förstås också mycket rasmedveten:

"De som har makt brukar ofta vara vita heterosexuella och sekulära kristna. Representation och innehåll går hand i hand."

"Det handlar om vilka man lyfter fram som förebilder och normer. Om man till exempel bara fokuserar på vita människor kan det leda till att bruna människor strävar efter att komma bort från sin egen identitet."

På Politism kunde vi också läsa om hur han påpekar att "Vita västerlänningars syn på demokrati är inte alltid rätt".

Nej, Sverigedemokraterna bar inte uniform på 1990-talet. Jag var själv på ett SD-möte i början av det decenniet och där fanns varken blågula hakkors eller några bokbål. Däremot framförde den dåvarande partiledaren Anders Klarström ett litet stycke på piano.


SD:s stormöte i Göteborg 1990. Deltagarna och deras
klädsel stämmer inte helt med hur de beskrivs idag.2 kommentarer:

 1. Ytterligare en vänstergängad mytoman som jag aldrig läst om eller läst något av eftersom jag aldrig läser PK-blaskor. Det är inte speciellt smart av denne Kevin att ge sig in på falsk historierevionism om händelser som utspelade sig för 20 år sedan eftersom vi är många som har ett klart minne av hur det var på 90-talet. För lille Kevin är säkert början av 90-talet rena rama medeltiden som han tror att han kan fabulera om hej vilt utan att få någon motreaktion. Att "Sverige präglades av rasism och nynazism" låter som om han beskriver 1940-talet men inte ens då var många rasister eller nazister såvida man inte, som vissa vänstertroll, med "rasist" menar en vit man som bor i villa i ett vitt reservat.

  "De som har makt brukar ofta vara vita heterosexuella och sekulära kristna."

  Är det inte både sjäkvklart och fullt naturligt när 90 % av befolkningen är heterosexuella ( dvs i verkligheten i motsats till i PK-medierna dom vältrar sig i allt som är avvikande) och lika naturligt är det att vara vit på dessa nordliga breddgrader, det är att vara brun/svart som är det onaturliga i vårt klimat.

  Stig

  SvaraRadera
 2. Det har varit ett j-vla tjat om SD's bakgrund de senaste dagarna... Börjar de stackarna få slut på fakta? Läs på om vad Per Albin Hansson (S) sa om Sverige på 20-talet...

  Sverige åt svenskarna - svenskarna åt Sverige!

  SvaraRadera