torsdag 14 januari 2016

Om att "utnyttja kvinnor för en rasistisk agenda"
I samband med händelserna i Köln, och på många andra platser, har vi här tittat en hel del på vänsterns reaktioner och framför allt på den helt dominerande grenen som går ut på att hävda att den enda faktorn är män, följt av den än mer ologiska och inkonsekventa slutsatsen att alla män därför måste arbeta på sin värdegrund. Låt oss nu därför titta på den våg som därefter har följt och handlar om att svartmåla alla de som menar att kulturell bakgrund också är en faktor. Det finns en uppsjö av inlägg på det temat, men de går som sagt ut på samma sak, så jag tror att vi kan nöja oss med ett.

I Aftonbladet får idag tre kvinnliga vänsterpartister ett inlägg publicerat, under rubriken "Använd inte oss för er rasistiska agenda". Trion består av den för mig hittills okända Maj Karlsson, den ständigt osympatiska Rossana Dinamarca, samt Linda Snecker, mest känd för att ha pausat sin officiella föräldraledighet under riksdagsårets uppehåll, eftersom hon då kunde lyfta full lön under sommaren och spara den resterande föräldraledigheten till ett annat tillfälle. Alstrets inledning lyder:

"Kvinnor har skrikit rakt ut i tystnad sedan tidernas begynnelse. Och nu används vår utsatthet för rasistiska ändamål och därmed reduceras ansvaret från män till muslimer. Det är ett grovt hån mot hela den feministiska kampen där vi varje dag har kämpat, påtalat, motionerat och demonstrerat för att visa på det förtryck som kvinnor varje dag lever i."

Med "rasistiska ändamål" avses förstås som vanligt kritik mot massinvandringen, men det är inte ens bara invandringskritiker som har påtalat de aktuella händelsernas kulturella prägel. Det har även till exempel den borgerliga opinionsbildaren Rebecca Weidmo Uvell, författaren Ann Heberlein och den ursprungligen kurdiska liberala politikern Gulan Avci gjort. Konflikten står alltså inte mellan "rasister" och alla kvinnor, utan mellan nyktra realister och ideologiskt låsta vänsterfeminister. När det gäller grovt hån mot hela den feministiska kampen, så har många kvinnor utanför identitetsvänstern påpekat att likställandet av patriarkala kulturer i exempelvis Mellanöstern med situationen i Sverige, just är ett hån mot allt det som kvinnor här har uppnått. Den vänster som företräds av till exempel Gudrun Schyman vill förstås lägga beslag på begreppet "feminist", men så kallar sig även en hel del företrädare för liberala värderingar och säkert även en del sverigedemokrater. Den ohederliga, eller kanske rentav ointelligenta, argumentationen löper som en röd tråd:

"Genom historien och i vår egen tid finns det inget stöd för att det enbart skulle vara män från särskilda ”kulturer”, som utövar sexuellt förtryck och våld mot kvinnor. Den enda gemensamma nämnaren är att förövaren är en man."

Det är det å andra sidan inte heller någon som har hävdat. Vad människor som talar om kulturella faktorer säger, är att kulturer varierar stort i graden och utbredningen av olika former av förtryck och våld. Redan det faktum att dessa tre kvinnor kan klä sig som de vill, säga vad de vill, och inneha högavlönade positioner, visar att de faktiskt inte lever i Afghanistan.
Att de har svårt för det här med grader och skillnader visas också när de vill föra fram Vänsterpartiets feministiska politik:

"För att uppnå ett jämställt samhälle så krävs det otroligt många olika åtgärder. Vänsterpartiet har varit starkt drivande i frågor om ekonomisk jämställdhet mellan män och kvinnor. Vi vill också att regeringen tar fram en handlingsplan mot våldtäkter och sexuellt våld. Vi vill ha ett feministiskt rättsväsende och för det krävs att hela rättsväsendet får kompetensutveckling i genusvetenskap och det ska finnas med i polisutbildningen och juristutbildningen."

Det är möjligt att det finns saker att förbättra när det gäller till exempel löner inom kvinnodominerade yrken, eller i rättsväsendet, men undertecknarnas poäng om förtryck överallt blir löjeväckande om man betänker hur rättskipningen och den allmänna situationen för kvinnor ser ut i många andra länder. För en sammanfattning av textens budskap kan vi titta på ingressen:

"Män som aldrig varit i närheten av att bekymra sig om kvinnor som utsätts för sexuella övergrepp vill plötsligt vara feminister, när det går att peka ut andra män, med 'nordafrikanskt' eller 'arabiskt ursprung', som förövare och hot mot jämställdheten i Sverige."

Man skulle kunna vända samma formuleringar mot dem själva och hävda att de gärna vill vara feminister, förutom när det handlar om "män med nordafrikanskt eller arabiskt utseende". Deras feminism är inte mycket värd, om det plötsligt blir viktigt att relativisera förtryck när det krockar med den ännu viktigare "antirasismen" och den alltid lika märkliga acceptansen av islam. Det är ingen slump att Linda Snecker var en av de som glatt drog på sig en hijab under det där uppropet:
Jag vet att hennes försvar skulle gå ut på någonting om att hon "står upp för alla kvinnors rätt att klä sig som de vill", men bortsett från att många kvinnor i världen bär hijaben av tvång, så förblir den en symbol för en ideologi som faktiskt inte alls går ihop med den jämställdhet som dessa vänsterpartister annars förespråkar. Det blir som vanligt aningslöst, hycklande och "pk syntax error", och för att återkomma till det här med hån, så innebär Linda Sneckers snabba poserande med hijab ett hån mot de kvinnor som genom lag eller släktingar är tvingade att bära den, eller på värre sätt drabbas av den islamiska ideologins följder.

När det gäller detta temas huvudpoäng, att män som aldrig tidigare varit feminister nu låtsas vara det för andra syften, så tror jag att dessa debattörer lite missar målet. Om jag ser till mig själv, så är jag öppen med att jag tar upp övergreppen i Köln som en del av kritiken mot massinvandring och den påbjudna mångkulturen. Det är helt enkelt vad jag här skriver om, och inte jämställdhet, försvarspolitik eller fritidsbåtar. Det betyder inte att jämställdhet och kvinnors säkerhet inte skulle vara en del av varför man bör motsätta sig en omfattande muslimsk invandring till Europa, och även jag vill att kvinnor ska ha alla möjligheter i vårt samhälle och kunna röra sig överallt utan att riskera att bli överfallna. Självklart ska vi arbeta mot sexuellt våld i Sverige, oavsett bakgrund hos förövaren. Det är inte heller så att vår sida "utnyttjar" händelser som de i Köln, eftersom vi på allvar är övertygade om att de har kulturella kopplingar och att en fortsättning av den nuvarande invandringen till Europa kommer att göra att vi ser fler och fler liknande inslag.
9 kommentarer:

 1. Att dra på sig en hijab för att "stå upp för" kvinnors frihet är lika paradoxalt sinnesrubbat som att ta på sig en hakkorsprydd armbindel och propagera för tolerans och humanitet. Feminism är ett hot mot demokratin när puckon som Linda Snecker och Veronica Palm inkvoteras på sina respektive partiers riksdagslistor då de inte ens kan skilja på "kvinnoförtrycket" med små löneskillnaderna mellan kvinnliga och manliga VD:ar och talibanernas skräckvälde för afghanska burkakvinnor och salafisternas förtryck mot niqabkvinnorna. Det finns tillräckligt med manliga pundhuvuden i riksdagen så någon könskvotering behövs inte för att bevara dårhusmentaliteten i riksdagen.

  Stig

  SvaraRadera
 2. Att de orkar gapa! Det retar mig att de aldrig tar tag i de verkliga problemen, utan pladdrar i egen sak såhär. Ville de verkligen vara engagerade skulle tidningar och tv vara späckat med kamp mot islams våld och våldet mot kvinnor, men icke!/V

  SvaraRadera
 3. Denna förment feministiska trio tycks anse att man måste vara feminist för att tycka att det är vidrigt att tafsa på och våldta kvinnor och att äcklet flerfaldigas när det sker på ett organiserat sätt i stora grupper om hundratals "män".  Det handlar bara om att vara en civiliserad och någorlunda anständig människa som dessutom har en gnutta rättskänsla. Vad får man lov att göra och inte göra, både juridiskt och moraliskt sett. Minst 90 % av svenska och europeiska män är civiliserade och har ett hyggligt bra rättsmedvetande som är kompatibelt med vår tid, vår kultur och vår lagstiftning. Förhållandevis milda sextrakasserier bland svenska män förekommer givetvis som t.ex. den fåniga ovanan bland vissa mansgrisar att klappa sin sekreterare eller kvinnliga kollega/arbetskamrat på rumpan. Personligen har jag inte en enda gång i mitt halvsekelslånga liv klappat ett fruntimmer på rumpan eller kommit med verbala sexuella anspelningar och jag har känt väldigt få (om ens någon) som har den stilen.

  "Kvinnor har skrikit rakt ut i tystnad sedan tidernas begynnelse. Och nu används vår utsatthet för rasistiska ändamål ... Det är ett grovt hån mot hela den feministiska kampen ..."

  Dessa tre fjollor med sina patetiska offerkoftor ståtar med lånta fjädrar. De har ingen personlig erfarenhet alls av kvinnoförtryck och de första "kvinnorna som har skrikit rakt ut i tystnad" inom den feministiska rörelsen kämpade för kvinnlig rösträtt, kvinnors rätt till att komma in på vissa högskoleutbildningar som var stängda för dem och kvinnors rätt att vara med i beslutande församlingar. Dessa verkligt tappra och modiga kvinnor behövde aldrig "skrika rakt ut i tystnad" mot horder av testosteronstinna kåtbockar som tog dem på brösten mitt på öppen gata eller gruppvåldtog dem av den enkla anledningen att det inte existerade bland varken svenska eller europeiska män och ord som gruppvåldtäkt var ett helt okänt begrepp innan massinvandringen från primitiva arabiska och afrikanska länder drabbade oss
  Denna patetiska feministiska trio och resten av dagens vänstervridna feminister med sin okrönta drottning Schymann i spetsen är själva ett grovt hån mot hela den feministiska kampens ursprung.
  För dessa grovt överbetalda, inkvoterade och priviligierade riksdagskvinnor ligger "kvinnokampen" på en teoretisk och metafysisk nivå och deras "kamp" för att få in fler kvinnor i bolagsstyrelserna, få upp alla kvinnliga VD: ars löner på manliga direktörers lönenivå, kvotera in fler odugliga batikhäxor i kommunfullmäktige, riksdag och andra välbetalda förtroendeposter, det är ett grovt hån mot den verkliga kvinnokampens rötter och mot de kvinnor inom islam som är utsatta för verkligt förtryck och inte kan breda ut sig med samma sorts verbal sjäkvömkan på Aftonbladet som dessa lyxfeminister.

  Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. En annan orsak till att dessa falska karriärsfeminister förnekar att den muslimska sporten Taharrush, dvs mass-skändningar av kvinnor och gruppvåldtäkter är ett kulturellt fenomen beror på att de vill ha fortsatt massinvandring av muslimska kvinnoskändare, blottare, kvinnoförtryckare och våldtäktsmän så att deras "kamp" för kvinnors rättigheter får större legitimitet och känns motiverad både för de politiska strebrarna själva och för väljarna. Den svenske mannen är för städad, korrekt, laglydig och respektfull mot kvinnor helt enkelt...
   Om problemet får en lösning genom att inte ge folk från primitiva kvinnohatande kulturer asyl och utvisa de som redan är här och begår sådana här brott då ifrågasätts den feministiska rörelsen existensberättigande i högre grad. Det vore en katastrof karriärsmässigt för sådana som Rossanna Dinamarca och Linda Snecker och det skulle vara ett hårt slag mot Vänsterpartiet som har feminism som en räddningsplanka för att slippa åka ur riksdagen.
   Denna cyniska och empatilösa attityd till att svenska kvinnor "kulturberikas" med överraskningssex på öppen gata kan jämföras med det importrerade tiggeriet. Inom vänstern är man överlyckliga över att gatorna fylls med tiggande romer för på så vis har de äntligen fått sitt proletariat och kan fortsätta svamla om klassklyftor och nyfattigdom trots att det i verkligheten inte är våra tiggare utan Rumäniens och Bulgariens.

   Stig

   Radera
 4. Jag förstår inte allt detta prat om att kvinnor skall kvoteras in till bolagsstyrelser och få feta löner bara för att de har ett hål istället för någonting som hänger ner eller står upp. De tänker väl inte med könet heller, eller det kanske de gör. Och det är kanske därför det blir så fel.
  Steve Jobs var man och skapade Apple, som hela världen har nytta av idag. Bill Gates är också man och skapade Microsoft som hela världen också har nytta. Kan inte någon kvinna skapa ett eget sådant här storföretag, som hela världen har nytta av? Eller klarar de inte det ? Men varför skall de då ha höga styrelseposter i företag som skapats av män utan att själva ha utvecklat företaget ? Ge mig ett godtagbart skäl?
  /Gunnar B.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, att dessa manshatande feminister ö.h.t. vill in i de förhatliga männens företag är motsägelsefullt och hycklande. Varför tar de inte avstånd från traditionellt manliga titlar som VD, generaldirektör, polischef, brandman etc.

   Stig

   Radera
 5. Om man skulle fråga dessa debattörer om manligt och kvinnligt har sitt ursprung i kultur framför biologi så skulle nog alla tre säga ja. Om då nån kommer ifrån en kultur där kvinnor tvingas gå runt i tält är det då inte uppenbart att de kommer reagera på ett primitivt sätt när de ser (relativt) avklädda flickor i västerlandet?

  Liksom hallå. Om a->b och b->c då är det så basic det bara kan bli att a->c. Grundläggande logik.

  SvaraRadera
 6. Så om det inte hade varit en massa nordafrikaner i Köln så hade det hänt i alla fall, fast av män. Men jag undrar om det inte var "hän" som varit framme! Då finns det inga skyldiga och det som hände i Harrisburg hände aldrig, inte ens i Köln. Så är det nog, men vad vet jag, jag är ju inte lite vänster - och inte genusvetare heller.

  SvaraRadera
 7. Feministerna kan liknas vid Cancerforskarna.
  Så fort Cancerforskarna löser Cancerns "Gåta" (lösningen finns precis bakom hörnet, bara de får mera pengar, vilket de sagt i närmare 100 år), så sågar de av den gren de sitter på.
  Feministerna å sin sida sågar av den gren de sitter på om de avskaffar "patriarkatet", så därför vill de naturligtvis ha hit en massa män från länder där verklig patriarkat råder.
  Utan patriarkat har dessa kärringar (och män som kallar sig feminister, för att den vägen ta sig in i trosorna på kvinnfolk) inget existensberättigande, och vad skall de då pyssla med.

  SvaraRadera