tisdag 9 februari 2016

Gilbert Collard rasar mot vänsterns beteende


I förrgår tittade vi här på hur Islamiska staten i sin nättidning Dar al-Islam utnämnt Front Nationals medlemmar till första rangens måltavlor. Gilbert Collard, som egentligen inte tillhör Front National, utan paraplyorganisationen Rassemblement Bleu Marine, ville med anledning av detta ställa en fråga i Nationalförsamlingen. Hans inledande ord möts av skratt från vänsterns rader:


5 kommentarer:

 1. Chockerande! Ett helt oacceptabelt beteende av de ledamöter som skrattar och ler!!! Ofattbart! När det svänger ... och det gör det en dag. Då glömmer vi inte bort de som svikit sitt land!

  SvaraRadera
 2. Rent generellt är kommunister ett empatilöst slödder även om det finns undantag. De uppför sig illa och asocialt i alla möjliga situationer, på nätet, i media, på motdemonstrationer och i detta filmklipp i Nationalförsamlingen. När man upplever ett hot från en mordisk religiös grupp som som nyligen har mördat ett dussin fransnän som någonting komiskt är man inte bara ett rötägg utan mentalt störd. Frågan är om inte kommunism precis som islamism bör betraktas som ett symptom på psykisk labilitet eller personlighetsstörning.
  Gilber Collard såg oerhört kränkt ut och gav det äckligt empatilösa kommunistpacket en utskällning som de verkligen förtjänade.

  Stig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Väl skrivet. Håller med fullständigt.

   Radera
  2. Så enkelt är det inte. Min morföräldrageneration var kommunister och socialister. Hårt arbetande människor med i många avseenden åsikter som idag skulle betraktas som ärkekonservativa. De hade en väsentlig sak gemensamt: De föddes egendomslösa in i ett samhälle där samhällseliten aktivt verkade för att de inte skulle få tal del av det överflöd deras eget arbete skapade. Helt enligt marxistisk analys.

   Och här är min poäng: Den generationen (födda på 1910-talet) läste samma Marx som skrälingarna läser idag. Men de arbetade hårt, byggde samhällsinfrastruktur och deltog både i utvecklingen av offentlig sektor, likaväl som näringsliv. Ingen tror väl att dagens palestinaklädda nåldynor kommer lämna något liknande efter sig?

   Alltså måste slutsatsen bli att man kan inte analysera kommunister och socialister utan att ta hänsyn till vilken samtid de är verksamma i. Och försiktigt förslag till klarsyn därvidlag är detta påstående: I ett s.k. välfärdssamhälle med socialförsäkringar, tandvård, sjukvård, a-kassa, o.s.v., så kommer kommunistiska och socialistiska läror att attrahera i någon mening fel människor.

   /drängen

   Radera
 3. Håller helt med och framför allt som oftast hypotesen att flertalet kommunister lider av personlighetsstörnimgar.

  SvaraRadera