måndag 21 mars 2016

Dagens citat: Kurdo BaksiDen kurdiske nationalisten Kurdo Baksi slår på radion och får höra någonting alldeles nytt och så förfärligt att det inte ens bör sägas. Som väntat har DN:s reportage från Östermalm fått stort genomslag bland de vanliga tyckarna och mest upprörda är dessa över makarna Adelsohns frispråkighet. Det de sade i intervjun sägs förvisso av tusentals svenskar varje dag, men eftersom dessa två i högsta grad är en del av etablissemanget förväntas de följa den påbjudna linjen. Att personer som Baksi saknar lojalitet till Sverige och vill se en enorm asylinvandring känner vi till, men att medierna vinklar och ljuger om invandringens konsekvenser borde idag vara en etablerad och objektiv sanning. Det har även vissa journalister medgivit, där den tyngste kanske är Janne Josefsson. Det enda som är pinsamt i sammanhanget är Kurdo Baksis upprördhet, samt möjligen stavfelen.'

Nåväl, även många andra bland de vanliga misstänkta känner ett behov av att kommentera programmet:Från Emma Persson, som kallar sig advokat och använder Twitter till att lägga upp bilder på sig själv, samt hylla socialism och asylinvandring, kommer analysen omedelbart:

12 kommentarer:

 1. Lena Liljeroth-Adelsohn och Ulf Adelsohn är hjältar!

  SvaraRadera
 2. Så här lät det i Axess för några år sedan i ämnet.

  Del 1:
  https://www.youtube.com/watch?v=cTJy0fGdkB8

  Del 2:
  https://www.youtube.com/watch?v=q03AYi1lfys

  Jag minns att jag såg detta program i Axess för många år sedan. Där sitter journalisterna och pratar om "locket" som lades på i invandringsfrågan på 80-talet. Ljuger alla de medverkande journalisterna i programmet? Och sen genomlevde vi ju alla "chokladboll-och-pippi-långstrump-eran" som väl avslutades för ca 1 - 1,5 år sedan.

  Nu gör då DN ett knäck på att inget mörkas att man skriver hur fritt och obehindrat som helst i ämnet och så vidare. Det är ju så löjligt. Vad är det för fjanterier DN håller på med? Att detta ska vara den ledande nyhetstidningen i Sverige är ju ett skämt. Alla som prenumererar på det där tramsbladet bör säga upp sin prenumeration.

  SvaraRadera
 3. Kurden Baksi är kurdernas egen lilla Arnstad-galning och om Kurdistan blir en självständig stat tycker jag att de ska hälsa judar, hinduer, jezidier, mormoner och stockkonservativa krstna från USA hjärtligt välkommna så att Kurdistan blir precis så blandkulturellt som "svenska" kurder vill att Sverige ska bli (eller snarare redan är).
  Varför kan kurder inte flyta in i det Turkiska, Irakiska och Syriska folkhavet? Är de inte anpassningsbara till det blandkulturella utopia?

  SvaraRadera
 4. Kommer ni ihåg den här debatten i Publicistklubbens regi. Det är tre år sedan. Är detta åsiktsklimat glömt nu?

  https://www.youtube.com/watch?v=Wimmc7gIf3Q

  SvaraRadera
 5. 2 sajter som registrerar media samt myndigheters surfande..
  https://gnuheter.com/creeper/senaste
  http://mediacreeper.com/site/avpixlat.info
  "Den 12 januari var det på dagen 20 år sen familjerna Sincari under stor pressbevakning avvisades från Sverige av ett stort polisuppbåd. Familjernas öde hade väckt stor uppmärksamhet och sympati hos många människor. De förföljda kurdiska flyktingarna gömde sig i kyrkan i Åsele och skyddades av lokalbefolkningen.

  Ingvar Carlsson var statsminister och hade väl helst velat slippa hela historien. Nu var han den onde som kastade ut en förföljd barnfamilj. Men för regeringen Carlsson handlade det trots allt om att försvara asylrätten. Sincari hette egentligen Gümüscü och kom inte från kurdiska Irak utan från Turkiet. De var ekonomiska flyktingar, utan de skyddskäl de uppgivit för myndigheterna. Om de fått stanna hade asylrätten vänts upp och ner.

  Trots det hade sanningen om Sincaris bakgrund svårt att komma ut. Reportern Ola Nilsson på Nordnytt avslöjade att familjernas bevis var förfalskningar, och det väckte en väldig vrede. Mot reportern. Redaktionen tvingades nästan stänga, så osams var de. Jag var där en gång för att försöka föra en diskussion om vad som är reporterns uppdrag, men många kollegor ville inte höra. Om redaktionen rapporterade sanningen skulle ju inte familjerna få stanna."

  http://www.svd.se/journalister-ska-inte-ta-hansyn-till-konsekvenserna/om/overgreppen-under-we-are-sthlm

  -----

  ”"När jag jobbade på SVT i slutet av 1990-talet så var det ännu inte möjligt att göra reportage om hedersmord. Manliga kollegor invände att svenska män också är våldsamma mot sina kvinnor, och att den typen av reportage endast skulle stigmatisera, smutskasta invandrare. Några år senare så var det självklart att uppmärksamma unga invandrartjejer som misshandlades, och till och med mördades, av sina närmaste. …”- Alice Petrén

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/673516?programid=4773

  -------

  ”Han skrev: "Åsiktskorridoren – det vill säga den buffertzon där du fortfarande har visst svängrum att yttra en åsikt utan att behöva ta emot en dagsfärsk diagnos av ditt mentala tillstånd – är mycket smal i Sverige."
  Debatt utbröt. Ett läger instämde och tackade gudarna för detta lufthål i pansarväggen. Andra hävdade att det var struntprat: Det finns ingen korridor. Man får säga precis vad man vill – men sedan får man självklart räkna med svar på tal.

  Jag insåg direkt att korridoren fanns – och att jag själv varit med och byggt den. Men vad kunde jag göra åt det nu? Jag hade inte mer kontroll över bygget än någon annan. Jag var i lika hög grad som alla andra korridorens slav.”
  - Ann-Charlotte Marteus

  http://kvartal.se/artiklar/fran-censor

  -----

  "Lögnen kan få dystra politiska konsekvenser. Under många år fanns en outtalad överenskommelse mellan journalister, politiker och tyckare att inte säga sanningen om det framväxande mångkulturella samhället. Vi - jodå, jag tillhörde lögnarna - förnekade problemen, fast vi alla såg dem. Vi satt i teve och förnekade att det vid sidan av det positiva och nödvändiga också fanns svårigheter och problem." - Birger Schlaug, f.d. språkrör för Miljöpartiet
  https://sv.wikiquote.org/wiki/Birger_Schlaug

  SvaraRadera
 6. forts
  ———


  "Flykting- och invandrarfrågan är det största journalistiska sveket som min generation journalister genomfört i det här landet. Vi har inte på ett seriöst och trovärdigt sätt beskrivit vilka oerhörda problem som finns i ett mångkulturellt samhälle. Jag tillhör dem som försvarar det mångkulturella samhället. Men vi som försvarat det har ju förskönat det." - Janne Josefsson
  http://www.hd.se/mer/2008/02/10/janne-josefsson---mannen-bakom-avslojandena/


  -------

  "Jag tillhör en yrkesgrupp som har förskönat det riktigt ordentligt skulle jag vilja säga och har hållit inne med väldigt mycket, och dolt mycket. Det är ett av de värsta sveken som vi journalister har gjort oss skyldiga till under de åren jag har jobbat i alla fall." – Janne Josefsson
  http://www.nyatider.nu/813/


  --------

  "Under den troskyldiga perioden av Sveriges omvandling till så kallat mångkulturellt samhälle gällde runt om på landets tidningsredaktioner en oskriven men sträng pressetisk regel: När du skriver om brott, nämn aldrig - antyd inte ens - att det är en invandrare som begått det även om det är så det ligger till." - Yrsa Stenius
  http://wwwc.aftonbladet.se/nyheter/0004/04/stenius.html

  --------

  Susanna Popova: - ”Tomas, du och jag var båda två i slutet av 80-talet på en konferens för journalister där man på allvar diskuterade om det var dags att ta av locket för rapporteringen om brottsligheten bland invandrare eller om locket skulle ligga på.
  Thomas Gür: - Min uppfattning var väl att på den konferensen var det du och jag som ansåg att man skulle ta av locket medan alla andra ansåg att det var jättefarligt att lyfta av det här.”
  https://www.youtube.com/watch?v=cTJy0fGdkB8#t=11m55s

  ---------

  "Under åtta år därefter var jag reporter på Sveriges Television. Där fick jag bland annat instruktioner av en ansvarig redaktör för ett av våra största nyhetsprogram att det ska "vara så synd om invandrarna att folk ska gråta framför teven". För att en nyhetssändning skulle bli en "bra show" var att det önskvärt att det fanns offer, men det var underförstått att dessa offers anspråk aldrig synades i sömmarna." - Gunnar Sandelin
  http://www.dn.se/debatt/journalisterna-morklagger-sanningen-om-invandrarna/


  -------

  SvaraRadera
 7. Vad som behöver förklaras är varför etablissemanget ljuger som det gör, och varför. En sanningskommission borde undersöka både politikernas och mediernas ansvar. Sedan bör man ställa krav på att politikerna och ledarskribenterna förklarar hur integrationen skall gå till, och hur den skall betalas. Till detta krävs säkert ännu en sanningskommission.

  SvaraRadera
 8. Om twittret du skriver om i bloggposten. Det där ser jag hela tiden. Vänstern som dumförklarar människor, i detta fall paret Adelsohn, som om de vore mindre vetande. Detta är vänsterns debattstrategi. De vill undvika alla sakdiskussioner och istället misstänkliggöra diskussionsämnen och människor. Jag vet inte vad det hela bottnar i. Det verkar som om de inte tror sig om att kunna få rätt i en sakdiskussion.

  I den här debatten som publicistklubben avhöll så beskriver Åsa Linderborg och Ali Esbati flera ämnen som de anser att man ska hålla sig för god för att diskutera. Det tycker jag är konstigt. Om de nu tycker att en diskussion om IQ är ovärdig att hålla i offentligheten, varför tycker de så? De måste ju ha borrat i ämnet själva någon gång för att komma till den slutsatsen. Varför bemöter de då inte bara sådana uppfattningar de anser vara felaktiga med de vetenskapligt förankrade motargument som övertygat dem själva? Inget är väl så enkelt som att vinna en debatt där man själv har alla bra kort på hand.

  Likadant i frågan om historierevisionism. Släng in en kunnig historiker i debatten som på punkt efter punkt kan vederlägga den som förnekar ett specifikt folkmord. Hänvisa till bra systematiska framställningar i ämnet så minskar den grupp som har felaktiga uppfattningar i ämnet. Själv är jag helt övertygad om att Förintelsen har inträffat och att den gått till på sätt som beskrivits av etablerade forskare i historia. Hela den frågan lever på, anser jag, att det finns en massa tanke- och åsiktsförbud på området. Det är i huvudsak dessa tabun och förbud som genererar grupper som misstror den etablerade historieskrivningen. Det tror jag.

  Vänstern underskattar gravt värdet av en fri och förutsättningslös debatt. De tror att om de inte fanns och kunde motarbeta och hindra vissa diskussioner från att föras så skulle hela samhället rasa ned i diket och gå åt helvete.

  Kanske är det en viktig förklaring till att de beter sig som de gör. Om de inte trodde så högt om sig själva och så lågt om andra skulle det allvarligt skada deras självbild och uppfattning om den egna betydelsen.

  SvaraRadera
 9. Kurdo Baksis kommentar "... problemen med invandringen ...". Aj, aj. PROBLEMEN MED INVANDRINGEN!!!
  UTMANINGEN heter det! Kanske dags för en ny kurs.
  Ämne: Nyspråk för invandrare.
  Plats: Södertörns Högskola.
  Förkunskaper: Skojar du?

  SvaraRadera