lördag 18 juni 2016

Groteskt, Mona Sahlin
Vid tragedier, attentat och mord, är det inte ovanligt att politiker och andra aktörer använder dessa för att föra fram egna åsikter, som sannolikt har funnits långt innan den aktuella händelsen. Dessa anklagas då, särskilt om de tillhör "fel sida", ofta för att utnyttja händelsen för egna syften eller för att försöka plocka poäng på den, men själv tycker jag inte alltid att det är fel att dra politiska slutsatser även av tragedier. Det skulle till exempel vara mycket märkligt att vid muslimska attentat inte säga någonting om landets invandringspolitik, islamisk expansion eller allmänna släpphänthet. På samma sätt kan det vid andra tillfällen vara motiverat att fundera kring brister i den psykiatriska vården eller polisarbetet. Syftet är att lära sig någonting och undvika tragedier i framtiden.

Idag bjuder dock Mona Sahlin i Aftonbladet på en fullständigt grotesk och enormt förljugen uppvisning av egna åsikter som har mycket lite med de händelser som hon utnyttjar att göra. Som så många andra vill hon se likheter i mordet på Jo Cox och det på Anna Lindh, och det blir omedelbart bisarrt:

"Och två offer för arga män. Troligen två offer för de som hatar och vill de illa som talar för flyktingar och mot nationalism."

Det enda som stämmer är att båda förövarna var män, men i vilken mån de var arga kan vi endast spekulera i. Om Jo Cox mördare, Thomas Mair, och hans motiv, vet vi ännu inte mycket. Medierna har lyft fram kopplingar till obskyra organisationer i bland annat USA, och det är förstås mycket möjligt att mordet hade politiska motiv. Det kan rentav vara så att just Jo Cox inställning till invandring och EU retade honom och ledde fram till mordet, men om det vet Mona Sahlin lika lite som vi andra.

När vi däremot kommer till mordet på Anna Lindh, är Mona Sahlins påståenden helt absurda. Anna Lindhs mördare Mijailo Mijailović kunde inte ge särskilt mycket förklaringar vid rättegången, men hävdade i en intervju 2011 att han kände ett hat mot politiker i allmänhet, både svenska och serbiska. Han hade också sett Lars Leijonborg på ett torgmöte, men då saknat kniv. Vid mordtillfället var han drogpåverkad och hade fått syn på Anna Lindh av en slump. Hans gärning hade absolut ingenting med att Anna Lindh skulle ha talat "för flyktingar och mot nationalism" att göra.

Mona Sahlin fortsätter hämningslöst att utnyttja morden för sina egna syften och uppmanar fler att "bli som dom":

"Vågar stå upp för sina åsikter. Vågar provocera. Vågar säga mot rasism och extremism. Vågar vara internationalister. Vågar vara feminister. Vågar tro på demokratin. I deras död ligger ett ansvar att för oss andra våga bli ännu aktivare och ännu mer intoleranta mot mäns våld och mot extremismen."

Sahlins korta inlägg hör till de mest förljugna utnyttjanden av mördade människor som jag någonsin har stött på från en etablerad person. Vi vet ingenting om dessa två mord som har någonting med "internationalism" att göra, och än mindre med feminism. Man skulle förstås kunna påminna om att Anna Lindhs mördare var barn till arbetskraftsinvandrare och uppväxt i Serbien, om vi nu ska blanda in internationalism, men inte ens det är nödvändigt. Mona Sahlin borde få en storm av kritik för detta inlägg, men att någon som lyfter fram invandring och feminism skulle kunna kritiseras av den svenska offentligheten är nog för mycket att hoppas på. Mona Sahlin, Anna Lindh, Jo Cox, internationalism och feminism, blir ett så starkt koncentrat av godhet att vilka påståenden som helst blir oantastliga.

8 kommentarer:

 1. "Vaagar tro paa demokratin", säger Sahlin. Maanga paa vänsterkanten använder ordet demokrati utan att veta vad det betyder. Sahlin och andra S-politiker m fl är inte för demokrati. Demokrati innebär att en folkmajoritet ska bestämma. Vänstern tror att "demokrati" är ungefär detsamma som de dom kallar "allas lika värde", vilket alltsaa är fel.

  SvaraRadera
 2. Vilket skämt hon är! Farlig typ som media borde porta!

  SvaraRadera
 3. När ska MS stå till svars för sitt osanna inygande? Hon har ju erkänt!

  SvaraRadera
 4. " Vågar säga mot rasism och extremism. Vågar vara internationalister. Vågar vara feminister. Vågar tro på demokratin."

  Är det verkligen modigt att vara emot rasism och extremism och att vara öppen med det? Det krävs 0 % mod att vara internationalist och feminist. Och att "våga tro på demokratin" låter helt barockt om man redan lever i ett formellt sett demokratiskt samhälle (vilket vi tyvärr inte längre gör i Sverige). Trots att jag lever i en demokratur med korrupta och halvfascistiska ledarfigurer som t.ex. Mona Sahlin, Reinfeldt och Ullenhag så VÅGAR jag givetvis tro på demokratin men problemet är att ORKA tro på ett demokratiskt Sverige när hela samhällsapparaten - på alla nivåer - är så infekterad av politisk korrekthet, extrem multikulti, flathet, tokfeminism, islamism från både muslimska organisationer och hjärntvättade och troligtvis även mutade svenska politiker.

  Jag vill bara ändra lite på Sahlins sedvanligt patetiska barnramsor ovan:
  Våga säga mot rasism och extremism även när rasism riktas mot svenskar! Våga gå mot strömmen och vara emot internationalister. Våga tro på dig själv och ditt eget lands kultur som delvis har format dig hur mobbad du än blir av internationalister och islamistkramare som Sahlinskan och hennes folk-förrädiska anhang. Våga vara emot feminism och våga tro på verklig jämlikhet mellan könen hur provokativ en sådan ståndpunkt än är för den politiska adeln. Våga tro på ett demokratiskt samhälle som tar ansvar för sina egna medborgare istället för alla andra länders även om du får rasiststämpeln i pannan för en så "förfärlig" ståndpunkt.

  SvaraRadera
 5. "Troligen två offer för de som hatar och vill de illa som talar för flyktingar och mot nationalism".

  Den kommentaren är ett lysande exempel på Sahlinskans fyrkantiga och dualistiska tänkande vilket även kännetecknar de flesta andra marxister.
  Sahlinskan tillhör givetvis själv de som talar för flyktingar och mot nationalism och följaktligen ser ett motsatsförhållande mellan nationalism och humanitet gentemot VERKLIGA flyktingar. Nationalistiska länder som Japan, Israel och Saudiarabien tar emot väldigt få flyktingar och medan det i högsta grad nationalistiska USA tar emot massor av flyktingar.
  Och på trettio- och fyrtiotalet tog Sverige emot flyktingar och riktiga flyktingbarn från Finland trots att Sverige på den tiden var nationalistiskt för att inte säga "FASCISTISKT" om man ska använda Sahlinskans och övriga PK-folkets måttstock.
  Nationalism utesluter inte humanitet gentemot verkliga flyktingar (fr.a. i närområdet) men i ett sunt nationalistiskt samhälle finns det inte plats för invandrade bidragsparasiter, terrorister, invällande kvinnoskändare och  våldtäktsmän, religiösa fanatiker från främmande kulturer som vill slita sönder samhället och lägga grunden för ett inbördeskrig mellan ideologiska/religiösa enklaver. Och sådan brist på "humanitet" och "öppenhet" sticker folkförrädare som Sahlin i ögonen.

  SvaraRadera
 6. Yrkespolitiker som befunnit sig vid maktens köttgrytor i många år och i synnerhet partiledare har oftast någon gång levererat "bevingade" ord eller något sorts uttryck som ofta används och citeras av fr.a. deras fans. Palme är känd för kommentaren "diktaturens kreatur", VPK:s C H Hermanssons " "Någon jävla ordning ska det vara i ett parti", Beatrice Ask väckte uppmärksamhet med sitt förslag att skicka brev med grälla färger till sexköpare
  Carl Bildt myntade uttrycket "Den rödgröna röran", Göran Persson är känd för uttrycket och varningen för "social turism" och "Mona Sahlin är bra på att föra fram pariets budskap men hon kan inte tänka själv".
  Mona Sahlin invaldes i riksdagen för första gången 1982 och har alltså befunnit sig vid maktens köttgrytor i 34 år men har under alla dessa år inte lyckats säga någonting intelligent, insiktsfullt, eller vitsigt, ingenting som ens citeras av djupt troende socialdemokrater. Ändå verkar hon ha vigt sitt liv och sin politiska karriär till att försöka formulera slagfärdiga paroller. Det enda hon har levererat är föraktfulla slogans och fraser som citeras av Sverigevänner pga att de symboliserar den allmänna oikofobin och det nationella självföraktet i Sverige. T.ex. "svensken måste integreras i det blandkulturella samhället", "om en svensk och en invandrare med samma kvalifikationer söker samma hobb ska invandraren ha jobbet", "jag avskyr allt genuint svenskt" och om svensk kultur: vi har ju bara midsommar och sånna töntiga grejer" och den senaste ökända grodan är "problemet med Sverige är det vita majoritetssamhället" som om hon inte ens vet vilken bredgradd på jordklotet hon befinner sig på.
  På sista tiden har hon dock bytt strategi och istället för att försöka vara fyndig har hon börjat ljuga mer än vanligt. Deltagarna på Folkets demonstration kallade hon för usla människor och fascister som hatar kvinnor och nu är hon igång igen med sina lögner och blandar in Anna Lindh och feminism i mordet på Jo Cox.

  SvaraRadera
 7. Om man är yrkeskriminell, såsom Mona Sahlin, ska man bara hålla käften om man har minsta uns av anständighet. Att hon ändå inte gör det, och dessutom får utrymme i media att framföra sitt j-a svammel, visar på hur ruttet detta land är.

  V

  SvaraRadera
 8. Har inte Sverige sett och hört nog av Sahlin nu? Själv vägrar hon lämna strålkastarljuset och när det är på väg att släckas kommer hon med nya och allt märkligare inlägg. Man kan nästan tro att hennes ego är viktigare än hennes inslag i debatten.

  SvaraRadera