lördag 11 juni 2016

Samma mångkultur, samma problem II
Från etablissemanget får vi alltid höra att vissa problem, som egentligen är förutsägbara konsekvenser av massinvandringen, beror på bristande insatser från det svenska samhället. Vänstern lägger dessutom gärna till att kriminalitet och företeelser som bilbränder och stenkastning mot räddningstjänst är fullständigt legitima protester mot dåliga socio-ekonomiska förhållanden, som i sin tur främst beror på Alliansens skattesänkningar.

Det resonemanget faller ju dock omedelbart, eftersom exakt samma problematik finns i varje västeuropeiskt land, i de städer och de stadsdelar som har en viss befolkningssammansättning. Kanske finns det rentav andra orsaker till situationen och beteendet, som inte kan härledas till bristande integrationspolitik och finansiella insatser?

För ett tag sedan tittade vi på hur Nederländerna till och med har samma badhusproblematik som vi har fått på senare år:


I Sverige har vi också sett hur reportrar blir attackerade så snart de sätter sin fot i något av våra allt fler "utanförskapsområden". Även detta fenomen återfinns i Nederländerna, och då behöver man inte ens befinna sig i en förort. Igår attackerades reportrar från PowNews i Rotterdam, då två marockanska ungdomar åkte förbi, spottade, och skrek "hora" och "jävla judar". Vi får emellertid också se ett prov på lite holländskt civilkurage, då en kommunalfullmäktigeledamot från lokalpartiet Leefbaar Rotterdam helt enkelt slår till de båda marockanerna med sin väska. För några år sedan fanns detta parti i flera nederländska städer, och det rikstäckande Leefbaar Nederland blev föregångaren till Pim Fortuyns invandringskritiska parti.


Idag, alltså redan en dag senare, var det dags igen. I Gouda försökte ett par marockanska ungdomar köra iväg en reporter från "sin" stadsdel. I denna stad har man rentav infört ett förbud mot folksamlingar så länge som Ramadan pågår.Nej, integration fungerar inte. Ungdomarna i dessa inslag är med all sannolikhet födda i Nederländerna, men ändå ser vi detta föga europeiska beteende med omotiverad aggressivitet i alla lägen. Jag tror absolut inte att mönstret har genetiska orsaker, men definitivt kulturella.

Jag ska dock medge att jag också tror att dessa egenskaper förstärks i det mångkulturella samhället, som ju oundvikligen leder till splittring och konflikter. Den marockanske unge man som vill sköta sig stöter säkerligen på en hel del motstånd och fördomar, som inte har med honom som individ att göra, men som är mycket mänskliga då exempelvis 6 av 10 unga marockanska män har haft med polisen att göra. Om den absoluta majoriteten av de marockaner som purholländaren möter är drägg, präglar det givetvis bilden av hela gruppen. Jag menar självklart inte att beteendet beror på eller kan ursäktas av eventuell diskriminering, utan snarare att ett ömsesidigt avståndstagande uppstår och förstärks. För att visa sitt förakt för det omgivande samhället tar flickorna på sig en hijab, medan pojkarna uppför sig som i klippen ovan.

De marockanska män som idag är ett stort problem i Nederländerna är huvudsakligen barn och barnbarn till 1960- och 1970-talens arbetskraftsinvandrare, och troligen förutsåg man då inte vad denna invandring skulle leda till på längre sikt. Sverige, däremot, som skulle ha kunnat dra slutsatser av andra länders erfarenheter, har med öppna ögon bedrivit en vansinnig massinvandring, som inte ens behövdes i vårt land. Även vi kommer att få leva med konsekvenserna i generationer, varför det är idiotiskt att stirra sig blind på de omedelbara kostnaderna för mottagande. Även om etablissemangets utfästelser om att denna asylinvandring på sikt är lönsam skulle stämma, vilket de inte gör, är de negativa konsekvenserna desto större.

Vi kan som vanligt också notera skillnaden i hur händelser av detta slag rapporteras. De Telegraaf, som är en stor och etablerad tidning, visar inte bara opixlade bilder av förövare, utan anger alltid ogenerat också etnicitet. Den översta rubriken nedan berättar dessutom att det handlar om "skoterpack":

3 kommentarer:

 1. "Vänstern lägger dessutom gärna till att kriminalitet och företeelser som bilbränder och stenkastning mot räddningstjänst är fullständigt legitima protester mot dåliga socio-ekonomiska förhållanden".

  Den kvasipsykologiska tesen om att tonårsgrabbar känner sig så utanför att de frestas begå ganska grova brott juridiskt sett och kollosalt grova och bisarra brott moraliskt sett säger en hel del om dekadensen hos dem som skapar dessa "förklaringar".
  Vänstern avskyr själva auktoriteter och alla som bär uniform och betraktar poliser som kapitalismens "knektar" så deras förmenta förståelse för invandrargängens terroraktioner är inget annat än en pervers skadeglädje och solidaritet med förövarna.
  Inte ens det mest vänstervridna pucko tror att tonårsgrabbar upplever något sorts utanförskap bara för att farsan är arbetslös. Skulle en 13-16-åring tänka att "nu är jag så frustrerad över att pappa inte fått något jobb att jag måste ut och bränna upp några bilar så att kapitalistjävlarna får sig en rejäl läxa...och sedan kastar vi sten på poliser och brandmän så att de politiska makthavarna får se hur utanför vi känner oss... Och på måndag bränner vi ner skolan för att visa utbildningsministern vilken hopplöshet vi känner inför både skolarbetet och vår oförmåga att få ett fint yrke...."
  Dåliga socio-ekonomiska förhållanden kan leda till negativa konsekvenser men då handlar det oftast om självdestruktivitet som t.ex. drogmissbruk, olika självskadebeteenden (t.ex. skära sig i handlederna eller allvarligare självmordsförsök) eller att ynglingen blir psykiskt sjuk. Sådana problem var ganska vanliga när dessa invandrargetton var underklassens bostadsområden på 60- och 70-talen. Då var där hashpundare och sniffare istället för bilbrännare och stenkastare.

  SvaraRadera
 2. Det handlar så klart om vilket uttrycksätt man väljer för att manifestera sin frustration.
  Bara att se på Israel som sedan 1948 fått se brinnande däck/bilar,stenkastning och raketbeskjutning.
  2016 ser det exakt likadant ut då utveckling inte är arabers kännetecken.
  Då västeuropa nu tillåter en invasion från Afrika och mellanöstern ser vi direkt resultatet i förorterna där dessa beteenden går igen.

  SvaraRadera
 3. Artikeln bakom länken till SVT avslöjar inte vilken härstamning den grova ledaren i fråga är, men svensk lär han ju inte vara.

  Fotbollsledare skrek ”hora” tio gånger
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/fotbollsledare-skrek-hora-tio-ganger
  Enligt Matilda Brinck-Larsen började ledaren för motståndarlaget att skrika könsord rakt ut. Hon bad honom sluta men fick ingen reaktion. Istället riktade sig särskilt till två spelare i hennes lag.
  – Han skriker: Era jävla era afgansvin – jag ska knulla era mammor och systrar, berättar Matilda.
  – En av mina spelare klarar inte av att vara kvar på planen utan tar av sig tröjan och går.
  När motståndarlaget gjorde mål vände sig ledaren direkt mot Matilda och skrek enligt henne ”Puta”, vilket betyder hora, tio gånger. Då valde Matilda Brinck-Larsen att avbryta matchen. Detta bekräftas av matchens domare som under matchen uppfattade att stämningen var dålig mellan tränarbänkarna.

  SvaraRadera