lördag 25 augusti 2018

Dagens citat: Maud Eduards


"Metoo handlar ju om sexism. Det vill säga vita män som håller på med den här typen av sexuella trakasserier och övergrepp."
Feministiskt perspektiv


Feministiska författare visar upp sin mångfald.
Maud Eduards längst till höger.


Den gamla statsvetaren Maud Eduards preciserar varifrån övergrepp kommer, i samband med funderingar kring Feministiskt Initiativs svaga stöd. Att männen är "vita" läggs in så självklart och automatiskt att det förstås inte ifrågasätts av någon inom nyvänstern. Likt alla andra med denna inriktning ser sig Eduards lika självklart som "antirasist", vilket numera går utmärkt att kombinera med allehanda rasteorier, dels eftersom man i dessa miljöer predikar att alla vita förtrycker alla icke-vita, dels för att rasism helt har kopplats till invandringsfrågan.

Denna slentrianmässiga sammanfogning av "män" och "vita" börjar bli lite väl löjlig, och är särskilt illa vald i detta sammanhang, med Uppdrag Gransknings senaste avsnitt i färskt minne. En person som Maud Eduards tänker sig antagligen en sorts karikatyr som är man, vit och troligen också direktör, men inte ens om hon fokuserar på överklass överensstämmer hennes ideologiska bild med verkligheten.

Just "Me Too" startade i samband med anmälningar mot filmproducenten Harvey Weinstein, som andra rasister än Eduards knappast räknar till "vita". En annan av de värre förövarna var den svarte tv-personligheten Bill Cosby. Särskilt dum blir retoriken eftersom samma kretsar alltid understryker att "Det är män!", så snart etniska gruppers överrepresentation nämns. Festligt nog blev nyligen Asia Argento, en (vit) kvinna som ledde Me Too efter anklagelserna mot Weinstein, själv anklagad för sexuella övergrepp mot en minderårig pojke. Världen är kanske inte så enkel som nyvänsterns dogmatiker tänker sig.

Detta lilla utbrott av identitetsvänsterns förvirring påminner mig om presentationen som biståndsorganisationen Kvinna till Kvinna skulle genomföra, när de på Facebook blev påhoppade av aktivister ur nyvänstern för att samtliga föredragshållare var vita. Vi var ett par stycken som dök upp i flödet för att påpeka hur orimlig rasfixeringen var, vilket aktivisterna ifråga helt uppriktigt inte alls förstod, eftersom de var så trygga med sin "antirasistiska" stämpel. Den absurda höjdpunkten nåddes när de utropade "nu har rasisterna hittat hit", vilket alltså gällde oss som ifrågasatte deras fokus på just ras.

För övrigt innehåller även denna artikel exempel på FI:s fantastiska självöverskattning och orealistiska förväntningar. Som vanligt känner de att de absolut kommer in i riksdagen, där de dessutom ska dominera hela sammansättningen på ett sätt som blockerar Alliansen och neutraliserar SD.





Artikeln visar också redan i inledningen att företrädarna inte ens kan hantera opinionssiffror:

"Förra veckan rapporterade Feministiskt perspektiv om att Feministiskt initiativ (Fi) tappat stödet på 2 procent i opinionsmätningarna senaste månaderna. Förändringarna gick först att se i juni då partiet sjönk från 1,8 till 1,6 procent. I början på augusti var stödet nere på 0,8 och i skrivande stund ligger det på 1,0 procent."

Nej, i en opinionsundersökning av normal storlek går det sannerligen inte att se en nedgång från 1,8 till 1,6 procent. Det ligger helt inom felmarginalen och den 1,0 procenten kan i princip lika gärna vara 0,5 eller 2,0. Vi kan dock tämligen tryggt dra slutsatsen att FI inte heller denna gång når över spärren.





1 kommentar:

  1. "Mer än nhälften av kvinnorna vill att Fi ska sitta i riksdagen "

    Nog för att Sverige har fått ett mansöverskott efter den senaste tidens icke så jämställda feministiska invandringspolitik, men stämmer det verkligen att endast 4 % av Sveriges befolkning är kvinnor... ?
    :)

    För övrigt lär Fi , som precis hela tiden talar om hudfärgens betydelse, ligga väldigt dåligt till om det bland vänstern så populära förslaget om att "förbjuda rasistiska organisationer" går igenom...

    /
    W

    SvaraRadera