lördag 27 oktober 2012

Geert Wilders på besök
Idag har den holländske politikern Geert Wilders besökt Malmö för att tala om yttrandefrihet och hur denna ska bemöta och överleva trycket från Islam. Besökarna fick ta del av en hel del relevanta funderingar, utanför stod förstås den vanliga vänsterpöbeln och gapade.

Detta besök gav krönikören Oisin Cantwell ännu ett tillfälle bespotta Europa och sätta rubriken "Wilders tar med hatet till Malmö". Etablissemanget lever verkligen i en märklig orwellsk omvänd värld, där en folkvald politiker som talar om yttrandefrihet kallas högerextremist, medan exempelvis imamer som verkligen predikar hat välkomnas. Och vad har inte Socialdemokraternas egne starke man Ilmar Reepalu bidragit med när han gång efter annan kommer med rent antisemitiska uttalanden? Tydligen har inte det varit något problem eftersom han sitter kvar där han sitter.


Länk till Aftonbladet
Ledare i Aftonbladet

Svd hänger på med epitetet "islamhatare"
Länk till Svd

En mindre detalj som visar hur lågt man kan sjunka när man står på etablissemangets sida är att man helt enkelt uttalar Wilders förnamn som "stjärt" - en annan krönikör gjorde för ett tag sedan till och med ett stort nummer av detta, genom några festliga rader om att han heter vad han är eller hur det nu var. Till saken hör att namnet inte uttalas så, utan [hårt ch-ljud éé rt]. Men då kanske det starkaste argumentet faller?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar