fredag 9 november 2012

Dagens citat: Anders Sundström


"Vi har alldeles för få invandrare i Norrbotten - och värst är det i min hemkommun."

Norrländska Socialdemokraten berättar idag om ett möte under parollen "Gilla Norrbotten", där den gamle socialdemokraten och "styrelseproffset" Anders Sundström talade. I sin iver att hänga på det politiskt korrekta samtalet blir det sedan absurt:

"Min hemkommun Piteå är bland de fem-sex sämsta i landet, en riktig "monokommun". Socialdemokraten Lars-Erik Lövdén, min förre ministerkollega från Malmö, var på besök under PDOL och tyckte att det var riktigt obehagligt att det inte fanns folk med annan hudfärg i Piteå."

Malmö-sossen Lars-Erik Lövdén som tyckte det var "obehagligt" att endast se svenskar i Piteå. Och nej, Lars-Erik bor inte i Rosengård.

Ja, Anders, en rejäl påfyllning à la Malmö är nog det absolut bästa för Piteå. Herregud. Varför är dessa människor så fixerade vi hudfärg att det till och med känns obehagligt att på en mindre ort endast se pursvenskar?

Nu skulle man kunna tänka att Norrbotten är tomt på folk och att lite inflyttning skulle liva upp. Men nu är ju inte detta riktigt hela sanningen. I Boden (i Norrbotten) har till och med kommunens vänsterpartist fått nog:

"Vi i kommunledningen har svarat dem att vi förväntar oss att Boden får ta det lugnt nu. Vi menar att vi måste få arbetsro och jobba med det befintliga, säger kommunalrådet Bosse Strömbäck (V).
Boden är den fjärde största mottagaren av asylsökande i landet, bara Stockholm, Göteborg, Malmö och Skellefteå har fler inskrivna i mottagningssystemet.
Enligt Strömbäck ska Boden dock “vara behjälpliga och hitta lösningar”, men utan att samtidigt tappa greppet om situationen i staden."Inga kommentarer:

Skicka en kommentar