fredag 9 november 2012

Nya asylboenden i Skåne


Det hävdas från PK-håll att det inte pågår någon massinvandring till Sverige. Om inte siffran 54 000 asylsökande nästa år räcker för att övertyga om motsatsen, kan man också titta i mindre skala; exempelvis på hur Skåne nu rustar med ännu fler asylboenden.

Sydsvenskan berättar:

"Migrationsverket ser just nu varje övergiven stugby, kursgård, vårdinrättning och vandrarhem som potentiell flyktingförläggning. I dagarna öppnas två nya anläggningar i Skåne. Ytterligare en handfull asylboenden är på gång."

"De anläggningar vi tecknar kontrakt på nu är tillfälliga boenden i en prekär situation. Det handlar om att ge människor en sängplats och tak över huvudet i ett läge när vi väntar oss 54 000 nya asylsökande under nästa år."

"Det kommer hela tiden nya asylsökande. Och vi har problem med att personer med uppehållstillstånd sitter kvar i våra system. Det är ont om kommunplatser."

I hela landet, från Boden till Lund, tornar en entydig bild av kaos fram. En bild av massinvandring till ett land utan vare sig bostäder eller arbetstillfällen. Fler och fler städer förefaller i princip förlorade; Malmö och Södertälje har varit det länge, och de får nu sällskap av mindre orter som Borlänge, Söderhamn och många fler....

2 kommentarer:

  1. Hittade hit av en slump o ville bara skriva att din blogg är skitbra och ofta tragikomisk, fortsätt så!

    SvaraRadera
  2. Tack ska du ha! Jodå, planen är att fortsätta - skulle det bli något uppehåll, läs gärna äldre inlägg också!

    SvaraRadera