söndag 18 november 2012

Hyckleri från GT


"I Göteborg kämpar en ultraortodox judisk familj för att få undervisa döttrarna i hemmet. Deras avvikande klädsel och mat, plus tvånget att hålla pojkar och flickor åtskilda, hindrar normal skolgång. Med all respekt för religionsfrihet så hindras barnen också från att lära alternativen och riskerar missa integrationen i sam­hället - och det innan de själva är mogna att göra sina livsval."

"Skydda barn mot föräldrar" - ledare i GT

Detta är ett typiskt exempel på det hyckleri svensk massmedia uppvisar, och även ett exempel på vad man vågar kritisera, och vad som alltid står utanför all kritik. När friskoledebatten var på tapeten för ett tag sedan, gjorde man reportage om en skola som drevs av den konservativa kristna sekten Plymouth-bröderna.

Är ultraortodoxa judar ett stort inslag i Sverige som hindrar integration? Hur många plymouth-bröder finns det? Eller kan det rentav finnas en större, växande grupp som har "avvikande klädsel och mat, plus tvång att hålla pojkar och flickor åtskilda"?

Jag håller med om att religiösa friskolor är en styggelse, men det stora hotet kommer knappast från kristna eller judiska sådana.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar