fredag 2 november 2012

SD och kvinnorna


Bland Sverigedemokraternas sympatisörer och medlemmar finns en klar majoritet av män. Enligt en opinionsundersökning skulle 12% av männen rösta på partiet, men endast 5% av kvinnorna. Detta är självklart en brist, eftersom vi behöver både manliga och kvinnliga perspektiv. Kvinnorna kommer dessutom att minst lika mycket, om inte mer, drabbas av kaoset som följer av nuvarande asylpolitik.

Partiet försöker dock komma tillrätta med detta, och man har också ett kvinnoförbund, som driver egna frågor.

Till och med denna offensiv kan framställas som negativ i demokraturens alster. I dagens Svd slänger Anna Laestadius Larsson upp en kolumn som faktiskt innehåller en del sakpolitik, men desto mer av det vanliga tramset. Låt oss titta på några av dessa formuleringar, för de återkommer i var och varannan liberal krönika.

 • "....det främlingsfientliga partiet...". Kanske dags att växa ifrån det här med nedsättande epitet nu? Sverigedemokrater har inget emot att träffa främmande människor eller att ta del av olika kulturer. Man hävdar dock att dagens invandringspolitik är vansinnig. Vilket är sant.

 • "Det har varit för mycket av Hitler-hälsningar och öppen rasism." Dessa hälsningar har jag aldrig sett på ett SD-möte! Det har Anna helt enkelt hittat på. Det är inte omöjligt att det finns några rasister i partiet, men det är jag helt övertygad om att det finns i exempelvis Socialdemokraterna och Moderaterna också. SDs partiprogram innehåller inte heller någon rasism.

 • "Känslan som genomsyrar deras politik och människosyn är vi och dom." Ett återkommande mantra. Man delar inte SDs "människosyn". Att vara kritisk mot dagens massinvandring har ingenting med människosyn att göra; det handlar om hur vi vill att samhället ska kunna fungera även om några år!
Så länge våra motståndares argumentation ligger på den här nivån kommer vi att fortsätta vinna varje debatt, och sakta men säkert, allt fler väljares förtroende.

 Jo, det finns även kvinnor i SD.

2 kommentarer:

 1. Tobbe! Dina påpekanden är förstås 100% riktiga och nästan truismer, vid det här laget.
  Det kunde man snarast redan räkna ut gm att ngt komm.fält INTE ÄR ÖPPET.

  SvaraRadera
 2. Tack ska du ha, Isa! Det verkar dessutom som att Aftonbladet har blockat min blogglänk därifrån....

  SvaraRadera