söndag 18 november 2012

Sifo November - 8,5%Sifo presenterar idag sina siffror för november, och SD får här 8,5%, vilket är högsta hittills för just Sifo. Man bör notera att huvuddelen av intervjuerna är gjorda före filmklippshistorien, men enligt opinionsinstitutet syns ingen större skillnad i svaren mellan de intervjuer som gjorts före, och de som gjorts efter Expressens "avslöjande". Enligt Svd kommer nya väljare huvudsakligen från:

 • Moderaterna har fått släppa ifrån sig cirka 60000 väljare till SD.
 • Socialdemokraterna har tappat drygt 50000.
 • Runt 55000 soffliggare och förstagångsväljare säger sig nu sympatisera med Sverigedemokraterna.

Intressant att notera är också att Vänsterpartiet tappar två procentenheter och sjunker till 4,7%. Detta parti måste vara landets oskickligaste på att attrahera väljare! De borde ha en enorm potential bland missnöjda vänster-sossar, men lyckas på något sätt inte alls ta vara på dem. Tänk om vi 2014 för första gången skulle få en riksdag utan kommunister! Jag erkänner att det inte är särskilt sannolikt, men ibland vill man ju gärna drömma lite.

Ledare i Svd
Debattartikel i Svd
Artikel i GP

4 kommentarer:

 1. Jag var först att kommentera på SvDs artikel sent inatt. Imorse var kommenteringsmöjligheten och hela kommentarsfältet bortttaget! Vad hade jag då skrivit som var så opassande? Jo, följande:

  "Intressant att det måste påpekas, som ett förbehåll, att mätningen till största delen gjordes före skandalerna. Det är som att erkänna att skandalerna var ett planerat scenario och man hade förväntat sig en dipp, men när den inte kom måste den uteblivna dippen förklaras med att SIFO-mätningen gjordes för tidigt i tiden. Vilken dundertabbe! Kunden inte skandalen ha tidigarelagts för journalisternas skull, så att deras förväntningar hade uppfyllts - eller inte???

  För man måste ju erkänna att trots skandalerna så upphör inte massinvandringen, så upphör inte det motsägelsefulla förhållandet att vi i princip har vidöppna gränser och samtidigt världens kanske mest frikostiga bidragssystem. Det håller inte i längden: Det kommer att bli konkurs. Och detta avgrundsdjupa problem försvinner inte ut i luften för att Almqvist och Ekeroth har gjort bort sig.

  Och eftersom inga andra partier konkurrerar med SD för att göra något åt det här problemet kommer folk att fortsätta att strömma till SD, då vanligt folk inser denna omöjliga ekvation. Så smutskastningskampanjer hjälper inte mot realiteten."

  De har svårt att ta att de får seriös kritik och därför måste kommentarsfält stängas. Sedan heter det att hatet flödar. I själva verket är det relevant och adekvat kritik som framförs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. "Det stora omfånget av flyktinginvandring från Afrika och Mellanöstern, där få kan arbeta, går inte att förena med finansieringen av svensk välfärdsstat"!
   (Hans Bergström DN 120919)

   Radera
 2. Tobbes Medieblogg18 november 2012 13:40

  Jag tror mycket väl att vi kan få se en dipp i nästa opinionsundersökning. Detta är dock inte hela världen, verkligheten kommer om några veckor skölja bort effekten av Expressens kampanj. Vi ser nu att de försöker mjölka ur det sista ur den, genom att blåsa upp sprickor här och där i partiet. Jag tror varken att partiet kommer att splittras eller att Jimmie kommer att avgå (varför skulle han det?), både partiet och vår partiledare är alltför viktiga för landets framtid.

  SvaraRadera
 3. Det intressanta är Expressens lögner om att SD behandlas på samma sätt som andra partier i sin bevakning. Varför inte erkänna att media har sina favoriter och sina icke favoriter? Det vore ärligare och dessutom så är det väl inte så konstigt heller. Expressen är ju liberala och Aftonladets mer åt vänster. Ärlighet varar väl ändå längst?

  SvaraRadera