tisdag 25 december 2012

Att prioritera


"Vi väger inte in ekonomiska faktorer när vi tar besluten"
Maria Jansson, inspektör hos Socialstyrelsen, förklarar varför Hofors kommun skall erbjuda dyrt halal-kött på flyktingboendet Rönnen.



"GD skrev i februari om att socialstyrelsen gjort en kontroll på flyktingboendet Rönnen i Hofors. Vid intervjuer med ungdomarna där framkom att de var missnöjda över att inte serveras kött som är halalslaktat."

"Men socialchefen Jan Bornestig ansåg att kommunen inte hade råd att köpa in sådant kött.
– Om Socialstyrelsen vill införa halalslaktad mat behövs mer pengar."

Socialstyrelsen gjorde ny inspektion:

"Den här gången uppgav föreståndaren att de köper kycklingar från Danmark som är halalslaktade.
Barnen sa sig nu vara nöjda med maten."

Ja, det var ju skönt att dessa ungdomar, som tydligen flytt från krig, nu äntligen kan vara nöjda med maten, när den importeras från Danmark.

Maria Janssons uttalande är märkligt, eftersom ekonomiska faktorer verkar vägas in för alla andra av samhällets områden. Varför gäller inte denna generositet för 96-åriga Ingrid Dahlquist i Angered, som fick nedanstående paket som "julbord".



Dessa exempel visar på ett mycket större problem i dagens Sverige. Nästa år kommer vi att få en ökning av antalet arbetslösa, och ett ökat budgetunderskott. Vi förväntas också få ett rekordstort antal flykting- och anhöriginvandrare, eftersom denna fråga är undantagen alla former av logik eller sparkrav.

När jag först såg SDs förbjudna valfilm tyckte jag att den var lite väl tillspetsad. Det får jag dock ta tillbaka, för verkligheten ligger nu närmare denna film än vi vill tänka på.

Artikel i GP


9 kommentarer:

  1. Någon borde upplysa de om den bojkott som råder från muslimskt håll gentemot Danmark allt sedan Muhammedkarikatyrerna:

    Boycott All products from Denmark, Holland, Norway and Germany
    and any others who want to offend our Prophet peace be upon him
    http://muslimconverts.com/boycott/

    SvaraRadera
  2. Kanske skulle man kunna tänka sig att de i Sverige förekommande Halal-slakteriernas ägare kunde hjälpa sina medmänniskor i flyktinglägren på så vis att man rabatterar köttet så att kommunerna kan köpa in detta till samma kostnad som övrigt kött......Undra hur många Halal-slakterier som vi har i Sverige?

    Gammal dam

    SvaraRadera
  3. Tillägg till min tidigare kommentar:
    Vad beträffar den bedrövliga "jultallriken" så kan jag tänka mig att detta köps in av hemtjänst som åker hem till de gamla och förhoppningsvis lägger upp maten med komplement av lite annat på bordet. Annars är det bedrövligt. På våra åldersboenden brukar man mig veterligt duka upp julbord på fint sätt. Rätta mig om jag har fel.
    Gammal dam

    SvaraRadera
  4. Gammal dam: Den där jultallriken är ju förstås en detalj, men en detalj som visar på just prioriteringar. Jag kom att tänka på den när jag såg det häpnadsväckande uttalandet att man inte tar hänsyn till ekonomi när det gäller flyktingboendes mat...

    SvaraRadera
  5. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  6. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera
  7. Tack, Mikael, för ditt inlägg. Sverige är dessutom det land som tar emot absolut flest "ensamkommande flyktingbarn" (afghanska män). I PK-världen heter dessa fullständigt rationella resonemang "att ställa grupper mot varandra". Men i verkligheten handlar det om prioriteringar - skola eller massinvandring? Sjukvård eller massinvandring?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

      Radera