onsdag 26 december 2012

Dagens citat: Norska Migrationsverket


"Det vi er mest usikre på er Sverige, for de får mellom fem og seks ganger så mange som oss for tiden. Velger flere av disse å komme hit i steden kan det få store betydning for ankomstene her i landet"

Frode Forfang, direktör Utlendingsdirektoratet Norge i en intervju i NRK





Vår invanding är alltså så stor, att Norge fruktar att om så bara en rännil spiller över gränsen till Norge kan det få allvarliga följder för landet.

"I år kom det runt 9000 asylsökande till Norge. Det är bara en bråkdel av antalet som väntas till Sverige nästa år. De förväntar sig 54000 asylsökande nästa år. Om bara några av dessa kommer på att de hellre vill ta sig till Norge, kan vi få asylrekord 2013."

Tydligare än så här kan det väl inte visas hur extrem den svenska politiken är, när ett grannland ser asylmottagandet i vårt land som den största osäkerhetsfaktorn, och där bara en del av vår ström skulle ses som ohanterbar.

Norge har en något mindre befolkning än vi, men bortsett från att de har bättre finanser, är våra länder rätt lika. Varför är det självklart att vi ska ta emot sex gånger så många flyktingar? Vilket land tror ni kommer fungera bäst om ett decennium?

Norska Dagbladet har i sin artikel en tragisk underrubrik:

"Sverige är ett rekordpopulärt land att söka asyl i"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar