fredag 7 december 2012

Dagens citat: Zizacon


På diskussionsforumet Flashback finns en tråd som debatterade ett framträdande Jimmie Åkesson gjorde i morgonsoffan hos Malou. Eftersom Jimmie Åkesson självklart lätt besegrade Malou, menade många att han var helt genial, medan vissa, som användaren Zizacon, menade att det inte handlade så mycket om genialitet, utan om att han faktiskt har sanningen på sin sida. Personligen tycker jag nog att Jimmie Åkesson är en mycket stark debattör, men Zizacons beskrivning av invandringsdebatten är klockren:
 
 
"Angående Åkessons påstådda skicklighet så handlar det förstås mycket om att han har alla fakta och all logik på sin sida. Det är lite som att han är den enda som påstår att jorden är rund och de andra envisas med att hävda att den är platt.

Det blir inte särskilt svårt för Åkesson att hävda att jorden är rund av de fullt logiska anledningarna X, Y och Z; medan hans meningsmotståndare, som vet att jorden är rund egentligen, kastas in i någon vansinneslogik och måste hävda: "jo, men jordens ser ju faktiskt platt ut om man tittar mot horisonten", eller "det finns inget bevis för att jorden är alldeles perfekt klotformad, och därför kan vi inte veta om den är rund eller inte".

Det är ungefär så invandringsdebatten ser ut idag. Sjuklövern använder inte fakta överhuvudtaget längre, eftersom den visar fel, och istället ska man "ta debatten" utan den minsta saklighet. Därmed blir det vansinneslogik eller rena rasismanklagelser alltså, och svensson är inte dummare än att han ser skillnad på ett fullt logiskt resonemang (t,ex hur importerade analfabeter ska få jobb i ett land som har hög arbetslöshet), och ett som är helt tomt. "
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar