lördag 8 december 2012

Dagens krönika: Fatima Nur


"Välkommen på adventsfika Jimmie Åkesson"


Aftonbladet bjuder oss idag på ännu en tramskrönika. Avsändare är en Fatima Nur, som tydligen sitter i Stockholms läns landsting för (naturligtvis) Folkpartiet med specialitet på (naturligtvis) integrationsfrågor. Vi kan med andra ord direkt konstatera att det iallafall inte handlar om en av alla dessa somaliska kvinnliga entreprenörer vi fick läsa om häromdagen.

Så vitt jag förstår är huvudpoängen med krönikan hur välintegrerad hon är här, och vill visa detta för Jimmie Åkesson genom att bjuda honom på julfika. Detta faller lite genom att hon två gånger koketterar med islam, för hon ska bjuda på "alkoholfri glögg" och "dopp i grytan utan fläsk". Så där ja, det var islam som var viktigast iallafall, och vi svenskar lite omoraliska.

Låt oss titta på ett par avsnitt:

"Vad är en lyckad integration? Är det att bo i villa, fira julafton lika väl som ramadan? Att vägleda mina barn som min mormor vägledde mig redan på Afrikas horn/Somalia, att gå på universitetet där de utbildar sig till viktiga yrken som läkare eller datatekniker?"

Ja, säga vad man vill om denna inkvoterade röstvärvare, men humor har hon tydligen iallafall: Somalia är ett land där man utbildar sig till läkare och datatekniker. Visserligen talar hon om ett förflutet där Somalia ännu inte hade fallit sönder, men poängen är nog att på något sätt koppla ihop somalier med hög utbildning. Och då blir det både humor och ganska lögnaktigt. När det gäller att fira ramadan - nej, då är man inte integrerad anser iallafall jag. Det kan väl knappast finnas ett större hinder på jorden mot integration än just islam.

Dock visar hon ett exempel på att hon är rejält integrerad; hon har lärt sig vad man ska säga i den offentliga debatten:

"Min åsikt efter att ha bott i Sverige i drygt 38 år är att Sverige behöver alla sina invandrare, och helst ännu fler! Tänk på alla 40-talister som byggde folkhemmet och nu börjat gå i pension"

Skulle alla PKiter kunna lägga av med det argumentet nu iallafall? Nästan alla fyrtiotalister har redan gått i pension - och deras platser ersattes inte av nya arbetstillfällen! Och nej, Sverige behöver inte en enda somalier till.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar