torsdag 20 december 2012

Dagens trams: Dilsa Demirbag-Sten



Jag har alltid uppfattat Dilsa Demirbag-Sten som en relativt sansad debattör. Med sin kurdiska bakgrund har hon andra referenser än våra vanliga PK-journalister, och har bland annat ofta kritiserat företeelser inom islam.

I dagens DN dyker det dock upp en liten krönika, som i dumhet närmar sig fulmedias övriga kolumnister. Hon tar sitt avstamp i Disney-incidenten:

"Vem har sagt att svensken är sval och lågmäld? Det brinner i stugorna. Engagemanget är stort. Man kan tro att vår nations framtid hänger på en liten svart docka."

Vad hon helt verkar ha missat är att irritationen inte handlar om de bortklippta sekvenserna. Det är mönstret som retar folk - att allt mer blir kontroversiellt och censurerat, och att den mångkulturella ideologin måste pressas in på varenda område där det överhuvudtaget är möjligt.

Sedan följer det totala hjärnsläppet:

"Disneyfilmen har blivit en måttstock för den oro som likt kvicksilver sprider sig i vårt samhälle. Varför väljer man rasistiska stereotyper av svarta och judar som projektionsyta för den frustration som också ger SD fler väljare?"

"Hur kommer det sig att vi har suttit framför tv:n varje jul och helt oreflekterat låtit scenerna passera? Varför har just dessa sekvenser blivit så heliga att de får folk att rasa om man rör vid dem? Kan vi lösa den frågan kommer vi också att kunna hindra SD från att bli starkare."

Till att börja med, varför ser hela medieetablissemanget som sin uppgift att motarbeta SD? Skriv om samhället, granska partierna, men låt medborgarna själva avgöra var de skall lägga sin röst! Och att SD skulle växa för att människor blivit matade med rasistiska stereotyper är så dumt att man häpnar. De sverigedemokrater jag själv träffar har funderat mycket och länge på vart vårt samhälle är på väg. Den bild media ger av partiet kräver nämligen en hel del funderande och insikt innan många vågar ta steget.






3 kommentarer:

  1. VIlket mönster? Har inte Disney rätt att klippa i sin egendom precis hur de vill?
    Eller vill du att vi som nation ska pressa ett företag som har sitt säte i ett annat land att ändra på sin egendom? Lite som IKEA blev pressat att ta bort kvinnor ur sin katalog, inte sant? Det gör oss inte ett dugg bättre än ett muslimskt land - just den typ av land som du och SD avskyr.

    Dubbelmoral så det visslar om det..

    SvaraRadera
  2. Nej det hänger inte på en docka, men jag vet vad det kallas: "De små stegens politik.."

    SvaraRadera
  3. Anonym: Om du läser min text igen så ser du att jag inte bryr mig särskilt mycket om den där dockan. Det är framför allt kopplingen till SD som jag tycker är fullständigt bisarr.
    Arlav: Ja, eller del av ett mönster som jag kallar det.

    SvaraRadera