onsdag 19 december 2012

Norge om Göteborgskravallerna


"Det er en litt unordisk måte å reagere på, vi tenker ofte ikke så sterkt på hevn og raseri. Utfra det jeg kunne observere, så var det et veldig sterkt raseri"
Ragnhild Björnebekk, norsk våldsforskareSom ni vet är frispråkigheten lite större i våra nordiska grannländer. Ragnhild Björnebekk säger det som inte skulle kunna sägas i Sverige - att beteendet vi nu sett i Göteborg är onordiskt. Hur kan det då komma sig att skolelever i Göteborg uppvisar ett så onordiskt beteende? Tja, det här TV4-inslaget upplagt i norsk media kanske kan ge en ledtråd:


Enligt uppgift sändes detta inslag aldrig i TV4. Jag vet inte om det stämmer, men det skulle inte förvåna mig. Egentligen är det fantastiskt att en skola i Sverige kan se ut så här - och vi har ingen massinvandring?1 kommentar:

  1. Jag skulle ge mycket för att veta hur skolor hanterar de elever som skolkat för att vara närvarande vid ett upprop för att spöa upp en tjej (även om hon må förtjäna det om hon är skyldig ...). Men tyvärr ligger fokus i media på internet och inte på mobbmentalitet.

    Vidare noterar jag att det var färre som samlades dagen efter. Skolor eller föräldrar som sagt "vet hut"?

    /Läsare

    SvaraRadera