torsdag 20 december 2012

Åsa Linderborg hyllas


Som ni kanske vet bedriver för närvarande Åsa Linderborg ett rörande enmans-korståg mot de fria medierna, eller "järnrörssajterna" som hon fyndigt kallar dem. Tydligen mottar hon en mängd hot, bland annat i form av sms med sexuellt innehåll. Om detta stämmer är det förstås förkastligt. Åsa Linderborgs märkliga idéer och kampanjer skall bemötas, men på ett vettigt sätt.

Men nu händer det som kanske var hela syftet med Linderborgs artikel om hoten - hon hyllas nu av övriga PK-journalister, och det är stora ord som används.

Lena Sundström, journalist och författare
"Så starkt av Åsa Linderborg att prata om det. Håller med om allt. Många motstridiga känslor när de handlar om hur mkt man skall prata om hot."
Jesper Börjesson, journalist och programledare TV4
"Julens modigaste människa är utan tvekan Åsa Linderborg. Läs detta. Det är obehagligt men otroligt viktigt."
Jimmie Näslund, chefredaktör på Allehanda media
"Åsa Linderborg. Enda texten vi behöver läsa i dag."
Björn Häger, frilansjournalist och författare
"Viktig - och modig - text om de avskyvärda hot Åsa Linderborg fått ta emot."
Fredrik Virtanen, kritiker och krönikör på Aftonbladet
"Skakande jävla läsning från Åsa Linderborg."
Erik Helmerson, ledarskribent Dagens Nyheter
"Mycket starkt, i dubbel bemärkelse, av Åsa Linderborg."
Jessica Almenäs, programledare TV4/OTW
"Åsa Linderborg skriver fantastiskt viktigt i Aftonbladet idag. Man blir mörkrädd. Läs".
Peter Letmark, reporter Dagens Nyheter
"PEPP PEPP PEPP från mig till Åsa Linderborg som är förföljd av fascister."
Dan Sylvebo, politisk redaktör och ledarskribent på Jönköpings-Posten
"Stötta Åsa Linderborg. Och alla andra som tvingas utstå hot och hat för att de yttrar vad de tror på."
Tidningen Chef
"Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg skriver otroligt starkt om näthatet mot henne. Heja Åsa!"
Jonna Ingvarson, journalist
"Det här gör mig skräckslagen och förbannad. Åsa Linderborg är så jäkla modig som fortsätter granska trots hoten."

Som sagt, hoten är förkastliga, men är hennes verksamhet så fantastisk att den motiverar dessa ord? Hon skall nu alltså ägna varje dag i trettio dagar till att smutskasta exempelvis Avpixlat. Linderborg är ju själv mästare i att håna motståndare och vilja tysta dem. Eftersom hon dessutom verkar ha helt fria tyglar på Aftonbladet, så har hon också en ställning som är få förunnat.

Jag menar att det är medieetablissemangets fel att klimatet har blivit så här polariserat och hatiskt. Varför kan vi inte diskutera invandringsfrågan - som ju allt egentligen handlar om - på ett öppet sätt?

Artikel i Aftonbladet
Artikel i Svd

5 kommentarer:

  1. Har man haft en telefonkonferens inom media?
    Det luktar faktiskt lite gemensamt upplägg om hela denna historia. Åsa Linderborgs s.k. "enmansshow" uppbackad av samma gamla PK-gäng.
    Är det möjligen hennes kompisar, som antagligen även har hennes mobinummer, som sitter och skriver "anonyma" hat-sms och mail för att sätta lite extra krydda på anrättningen?
    Åsa L. kommer säkert att få något pris och utmärkelse för sitt "mod" vad tiden lider från sina PK-kompisar.

    SvaraRadera
  2. Tja, hela den här kampanjen känns väldigt intern. Vanliga svenskar antingen läser Avpixlat, och uppskattar den, eller läser den inte, och bryr sig inte så mycket mer. Dessa sajter som man nu ska bekämpa, är ju den enda motröst mot gammelmedias åsiktsmonopol.

    SvaraRadera
  3. Det är inget snack om att Åsa L är utsatt för de grövsta av grövsta övergrepp. Låt oss våra tydliga med att de är helt förkastliga! Dock förstår jag inte varför de hot som Åsa Lindeborg utsatts för förtjänar mer uppmärksamhet än tex det faktum att en Sverigedemokratisk politiker häromdagen i tidningen hade fått sitt hus beskjutet? Gejbert någonting hette han visst. Ingen bryr sig nämnvärt om det.

    SvaraRadera
  4. Ja, tyvärr har klimatet blivit så polariserat att det flyger hot fram och tillbaka. Kvinnliga skribenter, och politiker, verkar dessutom få hot av sexuell karaktär, vilket är otroligt tråkigt och barnsligt.

    Att man framhåller just hot mot PK-journalister beror förstås på att de har en så stark ställning i vårt samhälle, och har hur många kanaler som helst att lyfta fram dessa hot i. Just Åsa Linderborg är ju kanske en av de största åsiktspoliserna och censurivrarna, så helt oskyldig är hon ju inte. Tänk om vi istället hade kunnat haft en öppen debatt utan vare sig hån eller hot?

    SvaraRadera
  5. HeHe,snacka om att binda ris-she had it coming-.

    SvaraRadera