fredag 28 december 2012

Dagens trams: Pascalidou sammanfattar åretAlexandra Pascalidou dyker då och då upp i TV-soffor och krönikor. Hon dök först upp på 90-talet som en sorts tidig Gina Dirawi, det vill säga framplockad just för sitt ursprung, och med frihet att yttra vilka idiotier som helst. Hon är dock bra mycket mer arrogant och osympatisk än Dirawi, något som jag tror stöter bort även hennes beskyddare. Pascalidou hyser endast förakt för Sverige och svenskarna, och i varenda krönika dyker det upp referenser till hennes eget idealland, Grekland.

I dagens Metro skall hon sammanfatta året som varit, och det blir förstås samma lättviktiga idiotier som vanligt. Här kommer då några "Årets" från Pascalidou:

Årets språkstöld:  Sverige Demokraterna. Använd ett svenskt ord istället. Rör inte min grekiska.
Ja, vi vet att många internationella ord kommer från grekiskan. Och latinet. Och franskan. Och?

Årets nysvenska ord: Babbe. Används av SDs järnrörspolitiker. En avart av ordet Babian. Ett skällsord för alla oss som enligt SD inte ryms i den snäva svenskheten. Med andra ord alla som inte är som dom.
"Järnrörspolitiker" - mycket fyndigt, men det kom du inte på alldeles själv, va?

Årets Babbe (se även Årets svensk) : Zlatan Ibrahimovic och hans guldbollar och cykelsparkar. Soran Ismail för hans stoiska stil.
Självklart är just dessa två individer stora hjältar för Alexandra. Främst för att de har utländsk bakgrund förstås, men även för att hon tror att de är någon sorts motpol till SD.

Årets Babba (se även Årets svenska) : Loreen som kammade hem Eurovision-segern till Sverige och ger klirr i kassan. Sarah Dawn Finer och Gina Dirawi. Se även: Invandringens lönsamhet.
Som ovan: Självklart är just dessa tre individer stora hjältar för Alexandra. Främst för att de har utländsk bakgrund förstås, men även för att hon tror att de är någon sorts motpol till SD.

Årets gråtfest: Gardells Torka aldrig tårar utan handskar.
Förstås.

Årets kulturgärning: Lawen Mohtadis Rosa Taikon-biografi.
Taikon, förstås.

Så här har det låtit från Alexandra Pascalidou i 20 år nu. Skulle inte Metro kunna plocka fram någon mer begåvad skribent?

7 kommentarer:

 1. Ha,ha..sköna kommentarer till Pascans knep och knåpande.
  Människan har ingen skam i kroppen överhuvudtaget.
  Hälsar Pilinimi.
  Ps. Det är en sann fröjd att läsa din blogg,dina inlägg är alltid läsvärda.

  SvaraRadera
 2. Tack ska du ha Pilinimi! Jag skriver både för mig själv och er läsare, och det är alltid trevligt med uppskattning!

  SvaraRadera
 3. Varför tjatar hon om att hon är Grek? Hon är ju född i Rumänien, förnekar hon det? På wikipedia presenteras hon som Svensk programledare, född i Rumänien, av grekiska föräldrar.
  Är det därför vi Svenskar är så "avundsjuka" på invandrare. De kan ju byta grupp när det passar. Vi(män) kan ju bara vara Svenskar och hustrumisshandlare, hur exotiskt är det?

  SvaraRadera
 4. annacarinolssson@yahoo.se30 december 2012 22:01

  Bra av Alexandra att kunna ett grekiskt ord - men förstår hon innebörden av ordet demokrati, vad det betyder? Verkar inte så. Väldigt sorgligt!

  SvaraRadera
 5. Ytterligare en artikel av Alexandra:

  http://www.bang.se/artiklar/2012/quot-nar-vi-jagat-bort-flyktingarna-ar-det-er-tur-quot-2012-12-12

  Många kommentatörer anser att endast ökad invandring kan motverka fascismen i vårt fascismen i vårt land. Jag ställer mig tvekande.

  /Magnus

  SvaraRadera
 6. Dyslexin stack upp sitt fula tryne i min kommentar ser jag. Bort med "vårt fascismen" så brir det bra.

  /Magnus

  SvaraRadera
 7. Det enda Pascalidou älskar är internationalen. Hon är född i Rumänien, hennes föräldrar var kommunister som flydde Grekland under/efter inbördeskriget mellan kommunisterna och högern, direkt efter andra världskriget.

  Pascalidou älskar inte Grekland, hon är en kameleont, men innerst inne har hon mycket hataiska känslor gentemot Grekland.

  Hon är en snurrig, kommunistisk grek-rumän med komplex och sådana personer blir aldrig normala.

  SvaraRadera