söndag 30 december 2012

Erik Almqvist lämnar partiet och riksdagen



"Erik Almqvist, Sverigedemokraternas (SD) förre ekonomisk-politiske talesperson som avgick från sin post i november, lämnar också riksdagen. I ett pressmeddelande skriver Almqvist att det varit "ett oerhört svårt och tungt beslut för mig".
Han avsäger sig också sitt medlemskap i partiet."

Det är tråkigt att en så pass viktig och duktig person som Erik Almqvist ska behöva lämna partiet, på grund av en egentligen ganska bagatellartad händelse. Dock tror jag att det skulle varit svårt för honom att fortsätta riksdagsarbetet, inte minst från talarstolen, eftersom filmbilderna etsat sig fast i mångas minne. Dessutom har många SD-representanter ute i landet blivit uteslutna, för än mindre förseelser. Nolltoleransen måste då rimligen även gälla partitoppen.

Själv kommer jag framför allt minnas Eriks suveräna insatser i riksdagsdebatterna.

Artikel i DN
Artikel i Aftonbladet
Artikel i Expressen
Artikel i Svd
Artikel i GP
Artikel i Skånskan


3 kommentarer:

  1. Er det ingen mulighet for comeback for denne personen? På meg virker han svært fornuftig, eller er det bare dem som skriker "knulla før fan" som får sitta kvar ?

    SvaraRadera
  2. Jo, låt oss hoppas att han så småningom kommer tillbaka - han har mycket kvar att ge!

    SvaraRadera
  3. Tyvärr! Erik Almqvist "svor i kyrkan". Det är det värsta man kan göra. Han borde kapat alla kontakter med SD, men det var kanske ett krav han hade för att lämna sin riksdagsplats

    SvaraRadera